Avntul Tarii 1913
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Avntul Tarii 1913
Salut!Rog o parere din partea colegilor cu privire la marcajul literei "S"de pe medalia Avantul Tarii 1913,este varianta din argint si daca da ,cat de rara este aceasta varianta?Va multumesc!
Re: Avntul Tarii 1913
Cele cu litere pe muchie nu sunt din argint, si deloc rare, sunt comune.
varianta din argint are marcajele pe toarta
varianta din argint are marcajele pe toarta
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Mai bine taci si dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Va multumesc,pe forum am gasit o referire la marcajul"S" fiind varianta de argint.
-
Cristian Ciuplea

" S " nu este de la Silber.
Exista si alte litere pe muchie si cred ca ele au legatura cu Gustav Gurschner, austriacul care a realizat medalia.
Piesele in argint , identice cu modelul argintat, au marcaj pe tubul agrafei de prindere a panglicii si-s rare.
Exista si probe in arg., cu diferente in design ( av. si rv.).
In locul tubului este o tije continua.
Aceste piese nu-s marcate.
Exista si alte litere pe muchie si cred ca ele au legatura cu Gustav Gurschner, austriacul care a realizat medalia.
Piesele in argint , identice cu modelul argintat, au marcaj pe tubul agrafei de prindere a panglicii si-s rare.
Exista si probe in arg., cu diferente in design ( av. si rv.).
In locul tubului este o tije continua.
Aceste piese nu-s marcate.
Curiosity Killed The Cat !
Mă Intreabă cineva dacă există brevete "Avântul Tării", datate/acordate dupa 1914? Vă rog, dacă știe cineva, să-mi spună. Mulțumesc.
exista acordate in 1914, din 1915 nu am vazut
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Nici eu n-am vazut pana acuma acordate dupa 1914
http://www.okazii.ro/catalog?per_page=2 ... t=ricky-bm