Monezi si bancnote romanesti

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Beyond_the_Horizon
*
*

Monezi si bancnote romanesti

Mesaj de Beyond_the_Horizon »

Bun gasit.
Din capul locului, am sa incerc sa clarific motivul solicitarii mele si sper sa fie bine inteles, cu multumirile de rigoare. Nu sunt un colectionar in adevaratul sens al cuvantului, ci mai degraba un om intuitiv. Copil si mai apoi adolescent fiind, am adunat monezi si bancnote romanesti din vremea mea, adica mai noi de 1966. Intrucat eram pasionat de filatelie, am considerat pe atunci ca si bancnotele trebuie sa fie ca timbrele, adica neatinse, neindoite, neuzate. Si daca se poate, serie completa la o emisiune bancara intr-o perioada anume. Asa incat atat monezile cat si bancnote sunt fara exceptie necirculate, intr-o stare foarte apropiata de cea in care au iesit din Trezorerie (pozele graiesc singure, daca vreuna din monezi necesita o poza in detaliu, va rog sa-mi spuneti si revin cu o poza mai buna). Cateva din monezi or fost in circulatie scurta vreme numa, ori emise intr-o serie limitata, cele de 5000 lei, 5 lei (ambele din Nichel cred) ori cea de 5 lei (culoarea aurului).

Astazi, acest hobby de demult nu mai exista, in schimb, micuta colectie da. Intentia mea este sa ajunga la un colectionar adevarat, la o valoare reala pe piata. Am citit topicul Sticky din aceasta arie si sunt constient ca si daca ati putea-o face, cel mai probabil nu o veti si scrie - o valoare de bun-simt pentru instranarea lor. Dar, cu bunavointa, v-as ruga sa ma indrumati spre o valoare reala, intrucat cautand pe net, am descoperit o multime de posesori care - dupa parere mea - incearca sa abuzeze de necunoasterea altora, cerand preturi nefiresc de mari pentru anumite monezi sau bancnote romanesti (moneda 100 lei M. Viteazu, 5 lei poligon, bancnota 500 lei Brancusi, seria polimer inainte de denominare, 2000 lei Eclipsa seria 001A in pliant BNR, etc) ori eu nu doresc sa ingros randurile celor care profaneaza ideea de colectionar cu rapacitatea lor.

Ceea ce doresc este ca - cu priceperea si experienta dumneavoastra - sa ma ajutati sa instrainez in conditii de decenta si bun-simt o colectie poate marunta, dar adunata cu un suflet de copil, candva.

Va multumesc anticipat pentru solicitudine.
Fişiere ataşate
Monezi_6.jpg
Monezi_6.jpg (8.78 KiB) Vizualizat de 18004 ori
Monezi_3.jpg
Monezi_3.jpg (10.5 KiB) Vizualizat de 18004 ori
Monezi_2.jpg
Monezi_2.jpg (8.53 KiB) Vizualizat de 18004 ori
Beyond_the_Horizon
*
*

Re: Monezi si bancnote romanesti

Daca vreuna din piese este intr-adevar aparte ca valoare astazi, va rog sa-mi spuneti, intrucat intentia mea este sa le instrainez impreuna, macar pe serii, si nu per bucata. Multumesc inca o data.
Fişiere ataşate
Pliant BNR - 2000 lei Eclipsa serie 001A.jpg
Bancnote_4.jpg
Bancnote_3.jpg
Bancnote_2.jpg
Bancnote_1.jpg
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Monedele au valoare nesemnificativa, bancnotele in total au valoare de piata de cateva sute RON, insa nu cred ca o sa gasiti pe cineva care se le cumpere in lot, la valoare de piata.
Beyond_the_Horizon
*
*

Multumesc pentru raspuns.
Ma incred ca vor ajunge in posesia unui colectionar si aceasta la un pret corect, pentru ca piata de azi abunda in preturi care, sincer, arunca o umbra de ignoranta, necunoastere si lipsa de caracter asupra a ceea ce candva, era o meserie de suflet.
Florian

Mesaj de Florian »

Ati tot vorbit de "înstrainare",de "posesie"...Ce va pasã pe mana cui va ajunge colectia dumneavoastra,atâta timp cat cel care o cumpara,v-o plateste la prețul pe care il cereti dumneavoastra?Inteleg ca v-ar fi durut sufletul sa o "instrainati" doar daca o donati vreunei persoane nedemne,altfel...!?
Beyond_the_Horizon
*
*

Poate ca nu ati inteles bine ce am dorit sa spun, de aceea nici nu prea inteleg tonul si supararea dvs ?...

Desigur ca le vand, dar nu doresc sa ajunga pe mana vreunui oportunist sau sarlatan, care sa incerce ulterior sa obtina merite necuvenite in bani de la alti naivi...ca sunt atatia azi, in numar egal cu cei pentru care bunul-simt e doar un cuvant in DEX. :roll:
Florian

Mesaj de Florian »

In momentul in care cumpar azi dintre piesele dumneavoastra 500 de lei 1999 cu 1 leu, moneda devine A MEA. Daca eu o revând mâine cu 50 de bani sau cu 2 lei, tranzactia e A MEA, indiferent daca sunt in pierdere sau in castig.Nu inteleg de ce ridicati o problema comerciala(care nu va mai priveste pe dumneavoastra din moment ce piesa nu va mai apartine) la rang de problema morala?!
Cum nu fac polemica si nici discutie de dragul discutiei,vreau sa va multumesc pentru atentia acordata!
Monedele si bancnotele pe care le aveti sunt frumoase,bine intretinute insa,din pacate,pentru ratiuni ale pieței,se pot vinde doar la un preț modic.Cred ca vor ajunge la o valoare mai ridicata atunci cand nepotii nostri vor avea varsta noastra.Poate.
Beyond_the_Horizon
*
*

O problema comerciala este supusa timpului si finitului.
Una morala, nu.
De aceea, orice actiune omeneasca ar trebui sa intruneasca intai un caracter MORAL, mai apoi unul comercial (in cazul de fata, sau altul de o natura diferita).

Nu asa vad eu situatia, ci astfel este firesc si imuabil.

Multumesc pentru opinie, referitor la monezi si bancnote.
Gabi_nt

Mesaj de Gabi_nt »

O parte din ele le puteti schimba inca la casierie la BNR (denominare):
1.000.000 ROL= 100 RON
500.000 ROL= 50 RON
100.000 ROL= 10 RON
Etc...
si apoi ei rezolva problema moral si pecuniar...
Banii cumpara obiecte. Cultura le transforma in lux.
Beyond_the_Horizon
*
*

Intr-adevar, am sunat inca de saptamana trecuta si mi-or confirmat ca le pot trimite PrioriPost.
Daca intr-un termen de timp rezonabil si scurt nu le va dori nimeni pentru o valoare mai buna decat primesc de la BNR, atunci negresit le voi returna pentru valoarea lor nominala. Multumesc inca o data.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Daca sunt perfect necirculate, e pacat sa le preschimbati la valoarea nominala cand puteti obtine cel putin 50% peste, la cele de 500.000 ( Ghizari ! ) si 1.000.000.
La celelalte va puteti orienta dupa pretul minim de pe Okazii, scadeti aprox. 20% si sigur le veti vinde repede.
Tot lotul este foarte dificil de vandut.
Beyond_the_Horizon
*
*

Da, sunt perfect necirculate...

Pretul ce-l solicit per serie intreaga este unul decent data fiind starea bancnotelor, chiar daca unele sunt Ghizari.

Multumesc pentru ajutor si recomandari.
cristi_g

Mesaj de cristi_g »

Beyond_the_Horizon scrie:Da, sunt perfect necirculate...

Pretul ce-l solicit per serie intreaga este unul decent data fiind starea bancnotelor, chiar daca unele sunt Ghizari.

Multumesc pentru ajutor si recomandari.
Spuneti domnule un pret dorit,nu stati la pescuit.Cu un pret afisat poate sunt doritori mai multi decat asa la ghici.Si oricum una din regulule de pe acest forum este(era)ca pentru produsele puse la vanzare sa existe pret!
Beyond_the_Horizon
*
*

Sigur ca asa este, insa DOAR daca exista un anunt in aria de Vanzari, ori acest topic a fost deschis doar pentru a primi cateva recomandari si opinii, asadar NU este anunt de vanzare.

Exista alte site-uri unde am postat pentru vanzare, multumesc asadar.
Scrie răspuns