Constantinopolis AE3

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

krazy

Constantinopolis AE3

Mesaj de krazy »

Aceasta comemorativa este o piesa mai rara (scarce)? A-ti putea sa-mi indicati un pret estimativ? Multumesc!
Fişiere ataşate
4195014_1.jpg
4195014_1.jpg (60.29 KiB) Vizualizat de 16056 ori
Ultima oară modificat 10 Noi 2007, 13:05 de către krazy, modificat 1 dată în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Poate fi comuna (C1) - 22/30 cunoscute pana la RIC daca in exerga pe revers avem CONSZ sau mai rara (R1) - 11/15 cunoscute pana la RIC daca avem CONSZpunct. Nu vad bine exerga dar va puteti uita cu o lupa buna daca mai este un punct dupa Z-ul ala intors. Valoarea as spune ca-i pe la 15-20 USD (strict orientativ - stim cu totii ca valoarea este un termen foarte relativ, daca exista cineva foarte interesat poate da si dublu).
krazy

Mesaj de krazy »

Am sa va pot spune mai bine cand voi primi moneda. Oricum m-am incadrat in limitele valorii indicate de dumneavoastra (orientative bineinteles). Poza nu este chiar asa clara dar parca s-ar distinge in exerga: S(sau P)CONST ceea ce ar duce la monetaria Arles (RIC VII 369) si ca raritate R3. S-ar putea sa ma insel, ramane de vazut.

Ca exemple:
Fişiere ataşate
RIC 369 (VII, Arles) AE3
RIC 369 (VII, Arles) AE3
090.jpg (87.13 KiB) Vizualizat de 15967 ori
RIC VII Arles 369 R3
RIC VII Arles 369 R3
normal_cc22.JPG (60.81 KiB) Vizualizat de 15997 ori
Ultima oară modificat 11 Noi 2007, 12:54 de către krazy, modificat de 2 ori în total.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu vad un "T" spre final. Dar intr-adevar poza poate duce la erori. Oricum la imagini de genul asta sunt multe "miraje".Cand o aveti va rog s-o scanati bine, as fi interesat sa vad la ce eroare m-am expus. Succes!

Post-editare:
Exemplarele de mai sus sunt alte emisiuni (au altceva in exerga).
krazy

Mesaj de krazy »

berserkr scrie:Post-editare: Exemplarele de mai sus sunt alte emisiuni (au altceva in exerga).
Intentia mea a fost sa redau piese care seamana cu cea in cauza. In opinia mea stilul de redare a coifului de pe avers este foarte asemanator la toate cele 3 monede. Apoi reprezentarea Victoriei de pe revers cu acea particularitate (ramura) specifica monetariei Arles. Oricum, abia saptamana viitoare o sa intru in posesia monedei; nu am scanner dar o sa incerc sa-i fac niste poze. Numai bine!
krazy

Mesaj de krazy »

Astazi am primit moneda, un exemplar frumos de altfel, si pot spune fara indoiala ca in exerga se citeste SCONST, adica monetaria Arles (oras numit si Constantina) RIC VII 369 iar ca raritate R3. Am gasit un singurul exemplar, dar nu de vanzare si nici provenit din vreo licitatie mai veche:

http://img90.imageshack.us/my.php?image=sconstne9.jpg
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu are cum. Poate fi numai R sau R3 in functie de ce are in campul stang. Sunt 5 tipuri cu SCONST si bust Pleft. Ca sa vedeti care anume este trebuie examinat campul stang de pe revers si vazut daca are:
O - R
semiluna (crescent) - R
X - R
X punct - R3
N - R3
Succes si felicitari pentru achizitie!
krazy

Mesaj de krazy »

berserkr scrie:Nu are cum. Poate fi numai R sau R3 in functie de ce are in campul stang. Sunt 5 tipuri cu SCONST si bust Pleft. Ca sa vedeti care anume este trebuie examinat campul stang de pe revers si vazut daca are:
O - R
semiluna (crescent) - R
X - R
X punct - R3
N - R3
Succes si felicitari pentru achizitie!
Multumesc! In privinta raritatii nu exclud posibilitatea ca eu sa ma insel, insa nu prea inteleg la ce va referiti :roll:. Tot ce pot sa va zic este ca apare un punct chiar deasupra literelor ST din exerga dar nu cred sa fie vreun semn anume. Intr-adevar la o examinare mai atenta acel "T" pare sa fie de fapt un "Z" intors cum a-ti spus dar ma gandesc sa nu fie de fapt un "T" executat mai "stangaci". Eu cel putin nu cunosc o monetarie SCONSZ si daca ar fi monetaria Constantinopol ar insemna ca pe avers sa fie trecut CONSTANTINOPOLI in loc de CONSTANTINOPOLIS cum este in cazul de fata. Trebuie sa recunosc ca m-ati cam bagat in ceata :). Pentru un colectionar incepator ca mine orice comentariu este binevenit mai ales din partea celor experimentati. Asa ca, corectati-ma daca gresec.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Daca puteti face un scan mai bun va spun exact despre ce varianta e vorba. Ce am vrust sa spun cu semnele din stanga (revers): Exista (daca ati citit bine exerga si e SCONST) 5 variante cu aceasta exerga, diferentiate printr-un semn aflat in jumatatea stanga a reversului (nu in exerga ci in planul desenului). Fiecare varianta are raritatea ei (pe care am si indicat-o in functie de semn). Acum daca exerga este cum mi s-a parut mie prima oara (CONSZ) unde Z poate fi si intors (se intalneste frecvent si asa), atunci corespunde la ce-am spus eu mai sus, in primul meu raspuns si atunci va puteti uita daca exista si un punct dupa Z. SCONSZ nu exista deci daca vedeti un S inainte nu mai este vorba de aceasta varianta (Constantinopole) ci de Arles (Constantinia).
krazy

Mesaj de krazy »

O sa incerc sa-i fac un scan sau cel putin o fotografie mai buna (este cea de la vanzator). Va referiti cumva la semnul acesta:

http://img108.imageshack.us/my.php?image=090149kb8.jpg

Daca aveti niste imagini cu exemple ar fi util.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu ma refer la "semnul" ala (de fapt parte din desen, o ramura) ci la semnele deja existente in postul meu. Tot inm regiunea aceea dar ceva mai sus ar trebui sa fie unul din ele. De ce scanuri este nevoie ca sa identificam un "O", sau un "X" sau un "X" urmat de un punct? Oricum nu va imaginati ca eu am toate variantele acestei monede (care oricum nu ma intereseaza decat tangential). Nu cred ca-si propune cineva sa aibe toate variantele tuturor monedelor de secol 4. Nu i-ar ajunge trei vieti ca sa le stranga
krazy

Mesaj de krazy »

berserkr scrie:De ce scanuri este nevoie ca sa identificam un "O", sau un "X" sau un "X" urmat de un punct?
De nici unul :lol: am piesa in fata acum si pot sa va spun cu certitudine ca nu se afla nici un semn deasupra ramurei.
berserkr scrie:nu va imaginati ca eu am toate variantele acestei monede (care oricum nu ma intereseaza decat tangential).
Ma refeream daca aveti vreun link cu o piesa care sa aiba macar unul dintre semne.
berserkr scrie:Nu cred ca-si propune cineva sa aibe toate variantele tuturor monedelor de secol 4. Nu i-ar ajunge trei vieti ca sa le stranga
Cu atat mai putin eu :D
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

:D N-am un link, dar as putea sa caut printre cele de la wildwinds. Insa stau mai prost cu timpul iar resursa de mai sus este accesibila oricui. Alt loc de cautare ar fi coinarchives (si de fapt cam toate linkurile de la sfarsitul oricarei pagini de pe wildwinds).
krazy

Mesaj de krazy »

Berserkr, mi-am dat seama ca de fapt te referi la RIC VIII si nu la RIC VII, pentru acele semne. Nu mai am acum nicio indoiala ca este vorba de RIC VII 369, am primit confirmarea si pe alt forum. Multumesc oricum pentru timpul acordat :wink:
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cu placere. Oricum "cealalata persoana" n-a "neglected" nimic. Multi dintre cei de-acolo sunt ignoranti in anumite lucruri. Sfatul meu este sa cauti personal ca sa te convingi. Eu am avut cu ei multe "contre" si unii nu recunosc nici in fata evidentei cand se inseala. In plus, dupa cum vezi exista cineva acolo care nu vede nici el un S sau un P (iar moneda pana la urma e R3). Dar daca unul respectat de ei spune ceva, acolo nu mai caraie nimeni. Asa-i "modelul" la ei. Ideea e sa fim cu mintea deschisa oriunde "ne-am duce" fie virtual fie real. Pentru conformitate mentionez ca semnul "crenguta" este pentru PCONST si nu SCONST (care de fapt a fost subiectul discutiei noastre) Si inca o chestie: cititi atent ce scriu:
"Sunt 5 tipuri cu SCONST si bust Pleft". Dvs ati afirmat acolo ca as fi zis ca-s 5 tipuri cu SCONST. NU cu SCONST sunt 15 tipuri (si RIC 7 si RIC 8 ).
Scrie răspuns