Constantin Balaceanu-Stolnici

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
sigillum2008

Constantin Balaceanu-Stolnici

Mesaj de sigillum2008 »

Ce parere aveti despre acest sigiliu?
Credeti ca ar putea proveni din familia Balacenilor?

Am gasit cateva descrieri ale stemei lor (care a cunoscut numeroase variante)...

,,Evolutia familiei a cunoscut multe momente tragice. Insasi insemnul heraldic de pe stema familie era reprezentat prin trei sageti cu varful in jos.

Legenda spune ca la batalia de la Rovine trei frati au murit. In amintirea acestor trei frati s-au pastrat în stema aceste trei sageti cu varful in jos, prezente in toate stemele Balacenilor, care au aparut în diferitele variante in decursul istoriei... Pentru ca in Romania, ca si în rasaritul Europei, problemele heraldice nu erau reglementate foarte riguros.,,

.............

,,Conform traditiei familiei, leul a fost inca din secolul al XIII-lea, din perioada formarii Tarii Romanesti, unul dintre simbolurile heraldice ale Balacenilor.
El apare sub forma leului rampant cu spada in laba dreapta pe un scut timbrat cu un coif frontal grilajat cu lambrechini si coroana princiara, pe sigiliul (în tus negru) de pe un zapis din 23.VI.1779 al stolnicului Dinu Balaceanu catre Manastirea Dintr-un Lemn...
Regasim leul rampant cu spada (si uneori cu balanta) în partea sinistra a scutului tuturor Balacenilor, incepand din secolul al XVIII ,,

----------------------------------------

Credeti ca onoarea si respectabilitatea Balacenilor sunt compromise definitiv in urma marelui scandal C.N.S.A.S.... care il are in prim plan pe Constentin Balaceanu-Stolnici?

Totusi... Balacenii au jucat un rol important in istoria Munteniei.
Fişiere ataşate
Stema Balaceni
Stema Balaceni
stema-balaceni.jpg (30.16 KiB) Vizualizat de 3923 ori
Stema Balaceni 2
Stema Balaceni 2
stema-balaceni 2.jpg (5.27 KiB) Vizualizat de 3923 ori
sigiliu
sigiliu
BLAZON.jpg (16.63 KiB) Vizualizat de 3923 ori
popesque
**
**

Nu cred

Mesaj de popesque »

Nu cred ca o institutie ca CNSAS poat edistruge si pata onoarea unei familii pluri centenare. Eu am avut ca bibliografie de baza in realizarea lucrarii mele de diploma la facultate si o carte de geriatrie a lui Balaceanu - Stolnici. E usor sa spui: A colaborat cu securitatea !, fara sa stii care au fost imprejurarile in care acest contract de colaborare (sau cum se cheama el) a fost semnat. Si inca ceva...securitatea pe vremea lui Ceausescu NU insemna numai turnatorii autohtone si bastinase. Insemna si siguranta nationala. Si ce, este o rusine sa dai o informatie care sa contribuie la siguranta nationala? Daca toti aveau mentalitatea asta...cine stie, poate eram rasi de pe harta Europiei.

In concluzie. Balaceanu Stolnici e un medic emerit, un om de cultura deosebit si ultimul dintre Balaceni. Si cu siguranta ca 5-6 neica-nimeni de la CNSAS nu pot distruge o istorie.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Si eu sunt de aceeasi parere. Am vazut o paralela cu felul cum au actionat comunistii pentru discreditarea intelectualilor in anii 50. Acum nu mai sunt comunisti, dar uneori cei discreditati sunt tot oameni de valoare.
Scrie răspuns