Intrebare
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
-
laurentiu c

Intrebare
Buna ziua si bun gasit !
Doresc sa adersez o intrebare legata de o moneda batuta in Albania in anul 1935 , 2 FRANCA AR - ZOG I MBRETI I, argint ,10.00 grame. Am achizitionat aceasta monede in Albania, in perioada comunista de la traficantii de astfel de obiecte. Albania era recunoscuta pentru piata subterana a multor tipuri de monede.Dupa cum am mentionat , moneda este din argint dar este totodata aurita. Intrebarea mea este legata de aceasta stare, eu am gasit-o ca fiind trecuta argint. Aveti ceva dare referitoare la acest lucru ?Moneda este intr-o stare excelenta, doar faptul ca o tin in plicul de plastic de ceva vreme a dat o urma de patina .
Vad ca am depasit limita de 1 MB si nu mai pot posta imagini , dar pot trimite
pe mail detalii cui doreste sa o verifice mai atent.
Cu stima,
Doresc sa adersez o intrebare legata de o moneda batuta in Albania in anul 1935 , 2 FRANCA AR - ZOG I MBRETI I, argint ,10.00 grame. Am achizitionat aceasta monede in Albania, in perioada comunista de la traficantii de astfel de obiecte. Albania era recunoscuta pentru piata subterana a multor tipuri de monede.Dupa cum am mentionat , moneda este din argint dar este totodata aurita. Intrebarea mea este legata de aceasta stare, eu am gasit-o ca fiind trecuta argint. Aveti ceva dare referitoare la acest lucru ?Moneda este intr-o stare excelenta, doar faptul ca o tin in plicul de plastic de ceva vreme a dat o urma de patina .
Vad ca am depasit limita de 1 MB si nu mai pot posta imagini , dar pot trimite
pe mail detalii cui doreste sa o verifice mai atent.
Cu stima,
laurentiu c
-
laurentiu c

-
laurentiu c

Inscriptia de pe cantul monedei nu este deloc afectata, este o urma de presare , lovire poate , nu sint urme de lipire a unei tortite sau altceva de genul acesta.Cred ca aveti dreptate , erau pregatite pentru confectionarea salbelor sau a altui gen de podoabe.
Am ceva de aici din zona Dobrogeana - o salba , mai bine zis o cingatoare confectionata din 46 de monede de argint ( monede de 1leu, la extremitati fiind monede de 2 lei) dar acestea fiind in starea lor normala , fara poleiala.
Am ceva de aici din zona Dobrogeana - o salba , mai bine zis o cingatoare confectionata din 46 de monede de argint ( monede de 1leu, la extremitati fiind monede de 2 lei) dar acestea fiind in starea lor normala , fara poleiala.
laurentiu c
- sigillum2008

Dar despre aceasta moneda ce parere aveti?banivechi scrie:Aproape sigur ca e o moneda buna. Monedele aurite se intilnesc destul de des si nu au neaparat tortita, gaura sau ac de brosa. Am avut o rubla 1897 perfecta aurita. Probabil era metoda unor colectionari de a le feri de oxidare, cine stie?
Pare aurita,
Este si gaurita ...
- Fişiere ataşate
-
- Aurita?
- moneda.jpg (20.15 KiB) Vizualizat de 13495 ori
- andi_codescu

Am vrut sa fiu prudent in apreciere
, poza nu este foarte clara si nici suficient de mare (fata/verso). Exista si multe falsuri in ultima vreme dar important este sa iei de la dealeri de incredere. Exista pe vcoins destul de multi de-astia. Si pe ebay de asemenea (inca odata - consultati lista de dealeri de falsuri de pe forumancients inainte de a licita pe ebay).
- andi_codescu

- sigillum2008

- PRONUMISMATICA
- Site Admin
- sigillum2008

banivechi scrie:Se pare ca a fost folosita ca podoaba, daca lovitura de deasupra efigiei e urma de lipitura.
O alta moneda... folosita ca podoaba
Credeti ca e un fals?
- Fişiere ataşate
-
- moneda
- moneda.jpg (32.12 KiB) Vizualizat de 13228 ori
-
- moneda...
- moneda....jpg (28.19 KiB) Vizualizat de 13228 ori
http://www.youtube.com/watch?feature=re ... NXIP4QybiQ
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare
Nu spinii trandafirilor rănesc, ci petalele călcate în picioare