2 monede!!

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
roxxy
nou in forum
nou in forum

2 monede!!

Mesaj de roxxy »

Buna ziua! A gasit tatal meu acum cativa ani 2 monede pe care intentionez sa le vand, dar mai intai as vrea sa aflu ceva despre ele si un pret informativ!!
Prima este cu Publius Aelius Hadrianus de prin anii 134-138 (din ce am gasit pe net).
Imagine
Iar cea de-a doua este cu Sigismund III Wasa din anul 1600 - asa scrie pe ea.
Imagine
Va multumesc anticipat pentru raspuns!! :D
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Piesa poloneza de 3 grosi e frumoasa, face cam 100RON.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Prima este un sestert Adrian (RIC 840) cu revers Africa:
Av: HADRIANVS AVG COS III P P
Rv: AFRICA S C
Daca este autentic arata destul de bine (este si destul de rara). Pretul este greu de spus, insa as estima ca face macar 200-300 de euro.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
roxxy
nou in forum
nou in forum

Mesaj de roxxy »

Va multumesc pentru raspunsuri!! Nu stiu ce sa spun in legatura cu autenticitatea lor - nu ma pricep- insa nu cred ca sunt falsuri deoarece nu sunt cumparate!! Au fost gasite de bunica si tatal meu in pamant la tara in timp ce bunica sapa!!!
banivechi

Mesaj de banivechi »

Cam prea frumoasa patina pe triplugros pentru o moneda gasita in pamint. Nu ma leg de aspectul monedei romane, si nici de coincidenta incredibila ca doua monede emise la 12-13 secole diferenta sa fie gasite in acelasi loc...
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

In sapaturile de acest an de la cetatea din Tg. Mures au fost gasite mai multe monede, una romana si mai multe medievale, relativ aproape. Deci teoretic s-ar putea gasi foarte usor o moneda romana alaturi de una poloneaza intr-o gradina, unde straturile de culturi s-au amestecat din cauza lucrarilor.

E adevarat ca piesele dupa aspect nu prea par gasite in pamant, niste poze mai mari cred ca ne-ar putea lamuri asupra autenticitatii.
roxxy
nou in forum
nou in forum

Mesaj de roxxy »

L-am intrebat pe tatal meu si a zis ca moneda subtire a fost gasita de bunicul meu care a murit (deci probabil el a curatat-o cum s-a priceput) iar cea mare cand a gasit-o tati cu bunica era plina de pamant cu un strat forte gros si ca a fost curatata de el cu ce a putut deci nu au fost duse la profesionisti sau in alta parte!!
Pun si poze mai mari si mai clare:
Imagine
Imagine

Imagine
Imagine
Scrie răspuns