Rog sa mi se ofere un pret aproximativ al valorii monedei
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Rog sa mi se ofere un pret aproximativ al valorii monedei
Mi se ofera o moneda de 500 lei 1941 Mihai I dina rgint doresc ca cineva sa imi spuna care ete valoarea unei asfel de monede
- Fişiere ataşate
-
- 500lei1941r.jpg (15.18 KiB) Vizualizat de 12036 ori
-
Tudor C
Eu am dat pe moneda din imagine 300.000 de mii de lei acum 7 ani, intr-un magazin de pe Calea Victoriei din Bucuresti. Pe atunci mi-a parut o afacere buna...
Acum e doar o amintire placuta, o mai am pe undeva.
Din pacate a fost curatata cu pasta de dinti. Stiind asta, ati mai da pe ea 30 de lei?Tudor C scrie:50 lei e mult prea mult. 30 lei e valoarea maxima, desi pe okazii apar si la preturi mai mici.
-
Tudor C
claus scrie:ma intreb de ce moneda asta cu un tiraj de 775.000 costa de cateva ori mai putin decat unele monede de 250 lei cu un tiraj de cateva ori mai mare...
explicatia e simpla: cele de 250 sunt mai rare...dar de ce?
Ma gandesc eu (da da, uneori mai si gandesc
Cifrele sunt date doar ca exemplu, dar cred ca exista date exacte...
- marcus aurelius

Daca in cazul unei emiteri de 200 de bucati nu se cunoaste exact cate sant in colectii particulare , chiar credeti ca in cazul uneia de cateva sute de mii sau milioane se poate cunoaste cate s-au pastrat ?? Pretul este dat de cererea de pe piata.Tudor C scrie:claus scrie:ma intreb de ce moneda asta cu un tiraj de 775.000 costa de cateva ori mai putin decat unele monede de 250 lei cu un tiraj de cateva ori mai mare...
explicatia e simpla: cele de 250 sunt mai rare...dar de ce?
Ma gandesc eu (da da, uneori mai si gandesc), cataloagele prezinta numarul de monede batute, dar nu si pe cel care a mai ramas in colectii sau in posesia unor persoane dupa ce acestea au fost scoase din circulatie si topite... Astfel daca din 775.000 mii monede de 100.000lei s-au pastrat 10.000, iar din cele 16.000.000 piese de 250lei au ramas 2000....oarecum ar fi normal ca cele de 250 sa coste mai mult.
Cifrele sunt date doar ca exemplu, dar cred ca exista date exacte...
Putem sa rationam totusi. Monedele mai mari sunt mai putin probabil de topit decat cele mici din cauza marimii.
Cred ca pentru inele, monturi si alte operatiuni legate de metal pretios, o moneda mai mica servea mai mult scopului decat una mare.
Daca ti-e sete si vrei sa cumperi o sticla de apa, vei cumpara una de 2 L sau una de 0,5 L, eventual 1 L ?
In plus, cred ca simtul valoric al oamenilor e cumva logaritmic si nu liniar. Astfel, cred ca un 500 Lei 1941 va fi infinit mai valoros decat un 250 Lei in ochii celor care nu colectioneaza.
Personal cred ca monede mari de argint au fost tezaurizate ca fiind foarte valoroase, pe cand cele mai mici au servit ca metal de topit.
Cred ca pentru inele, monturi si alte operatiuni legate de metal pretios, o moneda mai mica servea mai mult scopului decat una mare.
Daca ti-e sete si vrei sa cumperi o sticla de apa, vei cumpara una de 2 L sau una de 0,5 L, eventual 1 L ?
In plus, cred ca simtul valoric al oamenilor e cumva logaritmic si nu liniar. Astfel, cred ca un 500 Lei 1941 va fi infinit mai valoros decat un 250 Lei in ochii celor care nu colectioneaza.
Personal cred ca monede mari de argint au fost tezaurizate ca fiind foarte valoroase, pe cand cele mai mici au servit ca metal de topit.
Pecunia non olet.
Bine, hai sa brodez si eu: moneda asta nu este ca oricare alta. Avand in vedere tema abordata - draga romanilor - si inscriptia de pe muchie, poate fi considerata si ca un mijloc de propaganda nationala. De aceea eu cred c-a fost batuta in mai multe exemplare decat se declara. De asemenea cred ca multi romani mai degraba ar fi pastrat-o pe-asta decat pe alta in cazul cand ar fi fost siliti sa aleaga ceva pentru topit. Mie imi place mult.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Eu cred ca nu.
Si va dau trei motive :
1) Sunt multe tezaurizate ; cred ca procente importante din fiecare tiraj inca mai exista. Cum insasi tezaurizarea implica conditii macar decente de pastrare, sunt multe monede de argint ( nu mai zic de cele de aur ) care se pot gasi in stare buna sau foarte buna.
2) Nici dupa '90 regele nu era o prezenta prea regulata in viata publica, ca sa nu mai zic ca nu era dorit in tara. Nici atunci nu au fost mari cerinte in privinta monedelor cu efigia lui.
3) Piata fiind inca plina de ele, nu este o problema pentru un colectionar, oricate si-ar dori, sa achizitioneze asa ceva la preturi un pic mai mari decat al pretului metalului.
Si va dau trei motive :
1) Sunt multe tezaurizate ; cred ca procente importante din fiecare tiraj inca mai exista. Cum insasi tezaurizarea implica conditii macar decente de pastrare, sunt multe monede de argint ( nu mai zic de cele de aur ) care se pot gasi in stare buna sau foarte buna.
2) Nici dupa '90 regele nu era o prezenta prea regulata in viata publica, ca sa nu mai zic ca nu era dorit in tara. Nici atunci nu au fost mari cerinte in privinta monedelor cu efigia lui.
3) Piata fiind inca plina de ele, nu este o problema pentru un colectionar, oricate si-ar dori, sa achizitioneze asa ceva la preturi un pic mai mari decat al pretului metalului.
Pecunia non olet.