autentice sau nu

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
Cassius

autentice sau nu

Mesaj de Cassius »

Ce parere aveti despre aceste doua monede sunt autentice sau false, daca se poate niste preturi informative pentru ele?
Fişiere ataşate
caracala.JPG
caracala.JPG (41.02 KiB) Vizualizat de 6474 ori
iustin II.JPG
iustin II.JPG (44.15 KiB) Vizualizat de 6474 ori
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Ce greutate are prima? Oricum nu-mi dau seama daca poza e neclara sau moneda destul de deteriorata. Pare sa aibe ceva porozitate (ceea ce la aur e "fatal"). Ar fi bun un scan mare. A doua are o culoare foarte nefireasca insa arata in regula, nu pare falsa. Cu exceptia faptului ca in mod natural nu poate avea acea "patina". Ca sfat, cand vreti sa auziti o parere despre autenticitate scanati cel putin la 600 dpi. Altfel parerile (sau cel putin parerea mea) vor fi foarte relative, "la prima vedere". Ca pret una in aceasta stare si autentica face 200-250 lei cred eu.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Cassius

Mesaj de Cassius »

prima piesa are 4,4 grame si nu are semne de porozitate, de altfel arata mult mai bine decat in poza, probabil ca din cauza aparatului, iar a doua nu are nici un fel de patina pe ea si este din argint
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Interesant e ca prima a fost considerata falsa si adaugata in baza de date de mai jos, ceea ce totusi nu inseamna deloc o certitudine (cititi si argumentul oferit, care poate sa nu fie valabil, " is possible these second coin to have same problems"). Probabil ca doar o examinare atenta ar fi concludenta.
http://forgerynetwork.com/asset.aspx?id=iqS/ZOx1nhw=
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cassius scrie:prima piesa are 4,4 grame si nu are semne de porozitate, de altfel arata mult mai bine decat in poza, probabil ca din cauza aparatului, iar a doua nu are nici un fel de patina pe ea si este din argint
Si argintul poate avea patina (e drept ca-n afara termenul e "toning" dar in engleza), si inca una care poate fi extrem de frumoasa. Acesta are ceva care ar vrea sa fie patina si nu poate :) Pentru ca are o culoare nefireasca. O moneda de argint fara patina este alba ca orice bijuterie noua din argint. Cel mai simplu ca sa va puteti explica ce este patina la argint este daca ati vazut vreodata o bijuterie din argint care a prins un strat subtire mai inchis la culoare si uneori cu irizatii de curcubeu intr-o anume lumina. Aceea este patina de argint, iar monedele cu acest tip de patina (toning) au in general preturi cu mult mai mari decat cele fara.
Cat despre prima daca e pe forgerynetwork mie unul mi-e clar. Oricum e die-match cu aceea. Deci valoreaza cat aurul din ea.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

berserkr scrie:
Cassius scrie:prima piesa are 4,4 grame si nu are semne de porozitate, de altfel arata mult mai bine decat in poza, probabil ca din cauza aparatului, iar a doua nu are nici un fel de patina pe ea si este din argint
Si argintul poate avea patina (e drept ca-n afara termenul e "toning" dar in engleza), si inca una care poate fi extrem de frumoasa. Acesta are ceva care ar vrea sa fie patina si nu poate :) Pentru ca are o culoare nefireasca. O moneda de argint fara patina este alba ca orice bijuterie noua din argint. Cel mai simplu ca sa va puteti explica ce este patina la argint este daca ati vazut vreodata o bijuterie din argint care a prins un strat subtire mai inchis la culoare si uneori cu irizatii de curcubeu intr-o anume lumina. Aceea este patina de argint, iar monedele cu acest tip de patina (toning) au in general preturi cu mult mai mari decat cele fara.
Cat despre prima daca e pe forgerynetwork mie unul mi-e clar. Oricum e die-match cu aceea. Deci valoreaza cat aurul din ea.
Culoarea neobisnuita s-ar putea sa fie o eroare a aparatului foto. Aparatul meu da astfel de erori, cand fotografiez la lumina becului. Presupun ca moneda este pe o foaie alba. Si foaia, din alb a iesit bej in poza.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu este exclus, dar ma astept ca la o cerere de identificare sa se specifice asta. De exemplu "culoarea nu-i cea reala datorita scannerului". De aceea am presupus ca solicitantul, avand moneda in mana cunoaste culoarea reala.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
andi_codescu

Mesaj de andi_codescu »

Poate ne lamureste acum. E posibil sa nu isi fi dat seama ca e relevanta culoarea piesei. Se pare ca ulterior a precizat ca piesa e arigntie. Eu cred ca e curatata la metal. Ar trebui facuta o poza la lumina naturala, caz in care va iesi ceva mai bine.
newbasic

Mesaj de newbasic »

legat de prima moneda ... :) poza postata pe forum scoate in evidenta mult mai clar faptul ca este un posibil fals , decat poza postata pe ForgeryNetwork... plus ca din cate am vazut chiar Dl. k_ripton a cumparat moneda si a postat-o pe forgery .... eu cred ca nu sa inselat in ceea ce priveste autenticitatea.

in legatura cu cea de-a doua moneda ... cam asta ar fi : http://www.wildwinds.com/coins/sear5/s6 ... #RIC_0022b
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Eh, una ca aia. cea de pe wildwinds este perfecta.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

newbasic scrie:legat de prima moneda ... :) poza postata pe forum scoate in evidenta mult mai clar faptul ca este un posibil fals , decat poza postata pe ForgeryNetwork...
Eu vad ca e una si aceeasi (cea de pe forum si cea de pe forgerynetwork), asa ca pana la urma discutam doar pe baza unor imagini. :) Chiar autentica, e intr-o stare nu prea grozava, asa ca nici valoarea n-ar fi mare.
Scrie răspuns