mini colectie antice

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
tripleseven

mini colectie antice

Mesaj de tripleseven »

Buna ziua, deoarece nu ma pricep la numismatica antica va rog sa ma ajutati la identificarea si estimarea urmatoarelor monede:

1 - Greutate 3,52 grame
ImagineImagineImagineImagine

2 - Greutate 5,49 grame

3 - Greutate 4,05 grame

4 - Greutate 15,96 grame
dimo13

Mesaj de dimo13 »

2, 3 si 4 ar fi: drahma histriana, drahma Mithradate al II-lea (regatul part) si Macedonia - tetradrahma Filip al III-lea.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Trebonianus Gallus, Histria, regatul part, Filip III. Am probleme cu autenticitatea mai ales pentru prima si ultima. Dar nu ma pronunt. facand abstractie de asta, prima as zice pe la 60-80 euro (daca e autentica). La restul n-as putea sa dau un pret de piata (eu nu am din aceste subdomenii) dar cu siguranta cu identificarea puteti cauta exemple.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Multumesc mult pt informatii
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Cu placere. Era sa zic "bla bla bla" :D
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
dimo13

Mesaj de dimo13 »

Histria are sanse mari sa fie falsa, ceva probleme cred ca ar fi si la cea de-a treia moneda, in schimb Filip al III-lea mi se pare buna, dar mai stii...Oricum, daca aveti timp, e de cautat si prin bazele de date de la forumancientcoins si forgerynetwork.
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

La ultima mi s-a parut o imbinare de noduri si porozitate. In plus marginile arata suspect si crapatura de jos nu e tipica pentru originale. Dar nu afirm ca-i fals, este posibil sa fie un cumul de aparente.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

berserkr scrie:Cu placere. Era sa zic "bla bla bla" :D
:D :D :D
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Nu vreau sa sustin ca sunt originale deoarece chiar habar nu am!
Pot numai sa spun ca in realitate arata mult mai bine, din pacate scannerul le dezavantajeaza, patina in scan nu iese in evidenta si mai sunt si reflexii.

De ce credeti ca moneda de Histria este falsa? Personal , mi se pare ca arata cel mai "autentic" din toate !
dimo13

Mesaj de dimo13 »

tripleseven scrie: Pot numai sa spun ca in realitate arata mult mai bine, din pacate scannerul le dezavantajeaza, patina in scan nu iese in evidenta si mai sunt si reflexii.

De ce credeti ca moneda de Histria este falsa? Personal , mi se pare ca arata cel mai "autentic" din toate !
Imi dau seama ca e o exagerare din partea mea formula "sunt sanse mari sa fie falsa". Si spun asta pentru ca m-am uitat cu atentie la imagini, iar metalul pare de calitate si stilul corect. Impresia de fals mi-a lasat-o un numar de piese contrafacute cu sigla A pe revers si capetele de pe avers realizate in acelasi stil, urmaresc in general falsurile publicate si probabil am facut in minte o analogie cu moneda dvs. Insa am trecut rapid prin bazele de date ce le-am amintit anterior si un die-match n-am gasit. Mai degraba in cazul unui asemenea tip atat de masiv falsificat e aproape imposibil sa spui ceva clar doar bazandu-te pe imagine (si de aceea poate n-a fost tocmai corect din partea mea sa fac o afirmatie), decat eventual in cazul unui fals grosolan.
newbasic

Mesaj de newbasic »

berserkr scrie:La ultima mi s-a parut o imbinare de noduri si porozitate. In plus marginile arata suspect si crapatura de jos nu e tipica pentru originale. Dar nu afirm ca-i fals, este posibil sa fie un cumul de aparente.
Subscriu la ceea ce ati obervat, marginile sunt in neregula. poate ca o poza la o rezolutie mai mare ar ajuta mai mult la o autentificare.
marcus aurelius

Mesaj de marcus aurelius »

Parerea mea este ca piesele sunt autentice. Sunt de vanzare? La ce pret?
tripleseven

Mesaj de tripleseven »

Da sunt de vanzare :lol:
Buba cea mare este ca nu stiu cat sa cer pe ele ! Nu vreau sa exagerez dar nici de pomana nu vreau sa le dau !
Scrie răspuns