25 coroane
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
25 coroane
cam cat valoreaza aceasta bancnota?
- Fişiere ataşate
-
- lastscan.jpg (78.14 KiB) Vizualizat de 5916 ori
Divide et impera
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
-
cristoph
27 octombrie 1918..pentru domnul ce tot intreaba.
Domnule Badin aceasta nu cred ca a circulat in Romania deoarece nu are stampila aplicata, iar stampila poate fi normala sau de mana...sau are pe revers?
Domnule Badin aceasta nu cred ca a circulat in Romania deoarece nu are stampila aplicata, iar stampila poate fi normala sau de mana...sau are pe revers?
De m-or tine cu secara/Osenia-i a mea tara/De m-or tine cu ovaz/Osenia nu o las !
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
*
Osania-nu-i ocara.../Inima-i de foc si para,/De-o aprinzi/Nu vrea sa moara !...
*
Cu osanul nu te pune/Cu osanca dute-n lume...
da, aveti dreptate! aceasta nu este considerata ca fiind bancnota romaneasca deoarece pe astfel de bancnote au fost aplicate doua modele de stampile romanesti si anume:
1. ROMANIA * REGIMENTUL 10 VANATORILOR - COMPANIA MITRALIOR
2. ROMANIA * COMISARIAT CENTRAL DIVIZIONARE
P.S. aceste bancnote sunt bani de razboi
1. ROMANIA * REGIMENTUL 10 VANATORILOR - COMPANIA MITRALIOR
2. ROMANIA * COMISARIAT CENTRAL DIVIZIONARE
P.S. aceste bancnote sunt bani de razboi
Divide et impera
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Pe langa cele romanesti exista si cu stampile unguresti, franceze, yugoslave.
Au intrat in circulatie de fapt in 30 oct. 1918, iar in 11 noi 1920 au fost retrase.
Cele care au numarul de serie sub 2000 acelea sunt ceva mai greu de gasit, celelalte nu prea au valoare decat UNC. Si sunt o multime de variante si in functie de marimea numerelor de serie (3.5mm sau 4mm) si reversul care poate fi alb, sau poate prezenta linii ondulate sau linii drepte orizontale.
Au intrat in circulatie de fapt in 30 oct. 1918, iar in 11 noi 1920 au fost retrase.
Cele care au numarul de serie sub 2000 acelea sunt ceva mai greu de gasit, celelalte nu prea au valoare decat UNC. Si sunt o multime de variante si in functie de marimea numerelor de serie (3.5mm sau 4mm) si reversul care poate fi alb, sau poate prezenta linii ondulate sau linii drepte orizontale.