Identificare monede
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Identificare monede
Buna ziua tuturor Mi-e si jena sa va tot bat la cap,dar vreau sa-mi lamuresc cel putin o parte din "probleme" cu ajutorul dumneavoastra .Voi posta doua din nelamuriri ,una cred ceva mai complicata .Prima ,opiesa de argint ,diametrul 20mm,grosime 0,3mm ,~1gr .Astept parerile dumneavoastra.
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0003.jpg (92.72 KiB) Vizualizat de 7566 ori
-
- IMG_0001.jpg (93.85 KiB) Vizualizat de 7566 ori
Re: Identificare monede
A doua piesa ,este din bronz,are 15mm diametrul,0,3mm grosime ,si 0,3gr . Multumesc pentu ajutor.buzynik scrie:Buna ziua tuturor Mi-e si jena sa va tot bat la cap,dar vreau sa-mi lamuresc cel putin o parte din "probleme" cu ajutorul dumneavoastra .Voi posta doua din nelamuriri ,una cred ceva mai complicata .Prima ,opiesa de argint ,diametrul 20mm,grosime 0,3mm ,~1gr .Astept parerile dumneavoastra.
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0002.jpg (77.78 KiB) Vizualizat de 7564 ori
-
- IMG.jpg (76.53 KiB) Vizualizat de 7564 ori
- marcus aurelius

Prima este o piesa de 6 Kreuzer-i austriaca, posibil Leopold I ( se mai descifreaza 96 de la 1696).
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
identificare moneda....
Poate sa fie cum spuneti d-voastra, dar de unde stiti ca e 6 ? Mai am o piesa Leopold ,nu stiu daca I ,dar anul este despartit de coroana resp.:16 coroana 96. Nici acea nu are numeralul stantat ?marcus aurelius scrie:Prima este o piesa de 6 Kreuzer-i austriaca, posibil Leopold I ( se mai descifreaza 96 de la 1696).
- marcus aurelius

Stiu din descrierea ce ati facut-o. Daca are 20 mm. Candva a avut nominalul stantat, din pacate nu se mai vede din cauza ca e uzata. Toate au anul despartit de coroana.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
identificare moneda
Multumesc pentru raspuns.Nu stiam ca in functie de marime, se poate deduce valoarea nominala Mai am unul cu 3 in mijloc. Este creutzer ? Sau taler ? Va rog . Am vazut unul asemanator,cu 1 la mijloc, si a spus ca este taler ,iar al meu creutzer..?Si daca nu va suparati ,din ce zona a tarii sunteti ?marcus aurelius scrie:Stiu din descrierea ce ati facut-o. Daca are 20 mm. Candva a avut nominalul stantat, din pacate nu se mai vede din cauza ca e uzata. Toate au anul despartit de coroana.
Re: identificare moneda
Scuze Am uitat sa postez piesa.buzynik scrie:Multumesc pentru raspuns.Nu stiam ca in functie de marime, se poate deduce valoarea nominala Mai am unul cu 3 in mijloc. Este creutzer ? Sau taler ? Va rog . Am vazut unul asemanator,cu 1 la mijloc, si a spus ca este taler ,iar al meu creutzer..?Si daca nu va suparati ,din ce zona a tarii sunteti ?marcus aurelius scrie:Stiu din descrierea ce ati facut-o. Daca are 20 mm. Candva a avut nominalul stantat, din pacate nu se mai vede din cauza ca e uzata. Toate au anul despartit de coroana.
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0005.jpg (89.24 KiB) Vizualizat de 7511 ori
-
- IMG_0007.jpg (82.52 KiB) Vizualizat de 7511 ori
Aceasta din urma este: 3 kreuzeri 1828 Austria.(monetaria poate fi: A, B, E, G)
"Monetaria mi se pare ca este A-Viena"
" Daca nu ar fi datorii in sistemul nostru monetar, nu ar mai fi bani "
http://thezeitgeistmovement.com/
http://thezeitgeistmovement.com/
Multumesc mult .Voi posta si ultima piesa . Este cupru ,a trecut sigur printr-un incendiu ,este foarte greu descifrabila .Eu am impresia ca este un scut cu trei linii,si langa,o cruce.Pe verso cred ca se vad ghiare de vultur..Cum am mai spus ,cupru , diametrul 16mm, grosimea 0,3mm, ~0,4gr. Va multumesc,si o seara placuta incontinuare buzynikbilutza scrie:Aceasta din urma este: 3 kreuzeri 1828 Austria.(monetaria poate fi: A, B, E, G)
- Fişiere ataşate
-
- IMG_0004.jpg (75.28 KiB) Vizualizat de 7488 ori
-
- IMG_0006.jpg (64.75 KiB) Vizualizat de 7488 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Pe taleri nu se scria "valoarea nominala". Se poate aprecia dupa marime, daca are 28 grame atunci este taler, daca 56gr atunci dublu taler, etc. Dar aveti sanse cam mici sa gasiti taleri in rau.buzynik scrie:Mai am unul cu 3 in mijloc. Este creutzer ? Sau taler ? Va rog . Am vazut unul asemanator,cu 1 la mijloc, si a spus ca este taler ,iar al meu creutzer..
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Acesta, judecand dupa vulturul de pe avers si stema de pe revers este probabil un dinar unguresc al lui I Ulaszlo (1440-1444). Probabil este mai degraba bilon, cu continut foarte scazut de argint. Ulaszlo I a fost si regele Poloniei intre 1424-1444 (Wladyslaw III).buzynik scrie:Voi posta si ultima piesa . Este cupru ,a trecut sigur printr-un incendiu ,este foarte greu descifrabila .Eu am impresia ca este un scut cu trei linii,si langa,o cruce.Pe verso cred ca se vad ghiare de vultur..Cum am mai spus ,cupru , diametrul 16mm, grosimea 0,3mm, ~0,4gr. Va multumesc,si o seara placuta incontinuare buzynik
Identificare moneda
Multumesc tuturor pentru ajutor. O seara placuta incontinuare
O seara buna domnule Aldor .Este adevarat ,nu am gasit "inca" taleri in rau ,dar sa stiti ca colegul de "scormonit"Aldor scrie:Pe taleri nu se scria "valoarea nominala". Se poate aprecia dupa marime, daca are 28 grame atunci este taler, daca 56gr atunci dublu taler, etc. Dar aveti sanse cam mici sa gasiti taleri in rau.buzynik scrie:Mai am unul cu 3 in mijloc. Este creutzer ? Sau taler ? Va rog . Am vazut unul asemanator,cu 1 la mijloc, si a spus ca este taler ,iar al meu creutzer..
Identificare monede
Buna seara ! Va rog in cazul in care dispuneti de imaginea unui astfel de jeton ,postati imaginea . Vreau sa o printez,si sa atasez piesa. Va multumesc.banivechi scrie:Piesa gaurita e un jeton de numaratoare (rechenpfennig). Cel mai probabil emis la Nurnberg undeva intre anii 1600-1850.