ajutor moneda 20 dolari americani
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
ajutor moneda 20 dolari americani
Am o moneda de 20 dolari, double eagle 1924, presupun ca e autentica fiind o mostenire de famile (un stramos a lucrat in america demult,in anii '20 si s-a intors acasa, moneda era o moneda de circulatie .... cand a murit bunica a ramas tatalui meu care intentiona sa o prelucreza, intamplarea face ca eu sa fiu cat de cat numismat, nu foarte inrait dar totusi cred ca am o colectie intersanta cu monede incepand sec al XVIII-lea printre care vreo duzina de argint si una singura de aur, un ducat nenorocit din 1915. in orice caz mi sa parut o barbarie ca moneda sa fie topita si pana la urma tatal meu a renuntat la idee si mi-a dat moneda cadou). Investigand pe internet am descoperit moneda e destul de valoroasa (exceptand faptul ca e are o unchie de aur de 24 de carate) cu toate ca nu doresc sa o vand as vrea sa stiu cam ce valoare are. Pe ebay aceste monede au variatie foarte mare de pret(ciudat uneori nu valoreaza nici macar cat aurul din ele, dar pot ajunge si la preturi ametitoare).
Moneda e in stare foarte buna: modelul se vede perfect nu are zgarieturi majore.(i-am facut si niste poze dar nu au iesit prea bine)
Sperm ca nu v-am plictisit si va multumesc anticipat pentru ajutor.
Moneda e in stare foarte buna: modelul se vede perfect nu are zgarieturi majore.(i-am facut si niste poze dar nu au iesit prea bine)
Sperm ca nu v-am plictisit si va multumesc anticipat pentru ajutor.
- Fişiere ataşate
-
- DSC00050.JPG (49 KiB) Vizualizat de 14230 ori
-
- DSC00051.JPG (51.7 KiB) Vizualizat de 14230 ori
-
germanulcaddy

20 Dollars
Anul urmat de monetaria D=Denver, S= San Francisco sau fara semn monetarie/ cantitatea emisa/ pretul in functie de starea in care se gaseste moneda in ordine: VF-20; XF-40; AU-50; MS-60; MS 63; MS-65; PRF-65. Pozele monedei sunt neclare, nu se disting prea multe detalii.
Preturile sunt informative, in ziua de azi totul se rezuma la cerere/oferta.
Preturile sunt informative, in ziua de azi totul se rezuma la cerere/oferta.
- Fişiere ataşate
-
- 20 dollars
- 20 dollar.jpg (57.3 KiB) Vizualizat de 14199 ori
poze mai bune
Am revenit cu niste poze de o calitate mai buna, totusi cu toate ca am folosit o camera foto si nu telefonul nu mi-au iesit prea bine.
In legatura cu preturile afisate sincer mi se pare ca sunt cam mici caci continutul de aur al monedei valoreaza cam 900 si ceva de dolari, ceea ce ma face sa cred ca preturile sunt mai vechi(acum unchia de aur e putin peste 900 $ ar in 2004 era cam 400$).
In alta ordine de idei sub anul emiterri vad ca e un D, deci ma gandesc ca e mis de monetaria din Denver.
Din poze nu stiu daca se poate estima o gradatie a monedei, nu are zgarieturi majore si modelul se vede in totalitate, cu toate ca moneda are luciu
nu pot spune ca are acel luciu de batere pe care-l cunosc la ducati sau la monedele de argint aproape necirculate.
Va salut cu stima
In legatura cu preturile afisate sincer mi se pare ca sunt cam mici caci continutul de aur al monedei valoreaza cam 900 si ceva de dolari, ceea ce ma face sa cred ca preturile sunt mai vechi(acum unchia de aur e putin peste 900 $ ar in 2004 era cam 400$).
In alta ordine de idei sub anul emiterri vad ca e un D, deci ma gandesc ca e mis de monetaria din Denver.
Din poze nu stiu daca se poate estima o gradatie a monedei, nu are zgarieturi majore si modelul se vede in totalitate, cu toate ca moneda are luciu
Va salut cu stima
- Fişiere ataşate
-
- Clipboard011.jpg (97.98 KiB) Vizualizat de 13979 ori
-
- Clipboard022.jpg (72.18 KiB) Vizualizat de 13979 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Falsa nu cred ca e, doar daca sau falsificat si in epoca lor, cu toate sa-i dau dreptate domnului Aldor caci am vazut pe ebay monede incapsulate gradate cu ms64, ms65 care parca aratau ciudat, mai ales pentru cineva care mai vazu-se moneda(e batuta adanc, chiar si una circulata ca a mea are detaliu si acelea erau aUnc sau Unc) si erau cam ieftine pentru gradul lor (pretul era o fractiune chiar decat cele date mai sus)
Aparatul folosit era un sony cybershot (cred ca de 8 mp) la care cand vroiam sa ma apropii sau sa dau zoom imaginea incepea sa se defocalizeze, nu-s un as al gadgeturilor si nici posesoarea apratului nu mai pozase monede in plus nu cred ca avea functie macro, sau cel putin eu nu am gasit-o. Cele doua poze postate sunt cele mai bune din vreo 20 de incercari, Probabil ca o sa duc moneda la un atelier foto cand voi avea timp, ma gandesc ca sunt persone pe forum care ar fi interesate sa o vada in toata splendoarea ei.
Aparatul folosit era un sony cybershot (cred ca de 8 mp) la care cand vroiam sa ma apropii sau sa dau zoom imaginea incepea sa se defocalizeze, nu-s un as al gadgeturilor si nici posesoarea apratului nu mai pozase monede in plus nu cred ca avea functie macro, sau cel putin eu nu am gasit-o. Cele doua poze postate sunt cele mai bune din vreo 20 de incercari, Probabil ca o sa duc moneda la un atelier foto cand voi avea timp, ma gandesc ca sunt persone pe forum care ar fi interesate sa o vada in toata splendoarea ei.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
20 USD 1924 (Double Eagle - Saint Gaudens)
KM#131 : Au 900/1000 (22K), 33.43 g, 34 mm
---
Acestea sunt datele tehnice ale unei monede autentice.
Despre a dvs. nu se poate da un verdict avand in vederea calitatea imaginilor.
Chiar si imaginile profesionale pot induce in eroare.
Trebuie studiata live si sub lupa (10X).
Poate fi autentica - teoretic - daca luam in calcul povestea ei...
(practic si personal nu il consider un criteriu, ar fi riscant/hazardat)
Incercati totusi sa faceti poze mai clare, inclusiv la muchie.
Functia ''macro'' apare de regula pe un aparat foto cu un semn - floare.
KM#131 : Au 900/1000 (22K), 33.43 g, 34 mm
---
Acestea sunt datele tehnice ale unei monede autentice.
Despre a dvs. nu se poate da un verdict avand in vederea calitatea imaginilor.
Chiar si imaginile profesionale pot induce in eroare.
Trebuie studiata live si sub lupa (10X).
Poate fi autentica - teoretic - daca luam in calcul povestea ei...
(practic si personal nu il consider un criteriu, ar fi riscant/hazardat)
Incercati totusi sa faceti poze mai clare, inclusiv la muchie.
Functia ''macro'' apare de regula pe un aparat foto cu un semn - floare.
Ultima oară modificat 08 Mai 2009, 14:59 de către ZAR, modificat 1 dată în total.
Pentru poze macro este necesar un trepied. Sau o mana foarte sigura. Orice miscare (inclusiv bataile inimii) poate face ca poza sa iasa neclara. Pentru a reduce timpul de expunere dar fara riscul supraexpunerii este indicat sa se foloseasca o sursa de lumina dintr-o parte si sa se elimine blitzul. De asemenea poza sa fie facuta cu temporizare pentru a evita intregistrarea miscarii produsa de apasarea pe buton.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!