Ajutor..

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
buzynik

Ajutor..

Mesaj de buzynik »

O dumineca placuta domnilr. Am sosit acum cateva minute de la apa, si printre piesele de o mai mica importanta : (6 kreutzer 1800,1 creutzer 1851,si ceva heleri 19..-1912 etc.)am gasit si aceste doua chiestii :(scan) .Ard de nerabdare sa va solicit ajutorul la identificarea lor .Se afle intr-o stare destul de proasta ,si mi-este frica sa incerc sa le curat, sau sa le desdoi ,deoarece am impresia ca sunt dintr-un aliaj de staniu, si se vor rupe. Va rog frmos, daca stiti cumva ce sunt...Sau la ce au fost folosite ?? Va multumesc. Cu respect Nicu
Fişiere ataşate
IMG.jpg
IMG.jpg (66.9 KiB) Vizualizat de 7134 ori
IMG_0002.jpg
IMG_0002.jpg (44.01 KiB) Vizualizat de 7134 ori
IMG_0004.jpg
IMG_0004.jpg (48.14 KiB) Vizualizat de 7134 ori
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Niciuna nu stiu ce anume este, dar a doua judecand dupa stema trebuie sa fie din a doua jumatate a secolului XIX.
buzynik

raspuns

Mesaj de buzynik »

Aldor scrie:Niciuna nu stiu ce anume este, dar a doua judecand dupa stema trebuie sa fie din a doua jumatate a secolului XIX.
Multumesc oricum domnule Aldor. Am impresia ca arata ca si niste matrite. Daca nu erau dintr-un aliaj moale... Am incercat putin s-o desdoi pe cea indoita ..Nu merge. Adica se rupe si parca se desprinde o folie de material foarte subtire, si sub iel este ceva ca un gips... Adica ceva alb murdar sfaramicios. Ori cum multumesc ,si o seara placuta. Cu stima Nicu.
BogdanC
moderator
moderator

Mesaj de BogdanC »

Par a fi ceva sigilii medievale tarzii sau moderne, din plumb. Substanta alba sfaramicioasa poate fi carbonat de plumb.
Monedele Moldovei şi Ţării Româneşti http://monederomanesti.cimec.ro
buzynik

raspuns

Mesaj de buzynik »

BogdanC scrie:Par a fi ceva sigilii medievale tarzii sau moderne, din plumb. Substanta alba sfaramicioasa poate fi carbonat de plumb.
O zi buna tuturor. Domnule BogdanC ,multumesc pentru parerea dumneavoastra ,insa nu sunt confectionate din plumb.. Mai degraba un aliaj asemanator cu cel al literelor de tipografie, folosite in urma cu aprox. 40 de ani. Materia alba este in interior(adica sub o folie de "staniu"cred ,de cca.0,2 mm. Oricum va multumesc . Cu stima Nicu.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Si literele de tipografie din ce se confectionau? Nu din plumb?
buzynik

raspuns

Mesaj de buzynik »

banivechi scrie:Si literele de tipografie din ce se confectionau? Nu din plumb?
Sincer nu stiu sigur , :oops: dar sunt "pescar" :wink: si nu prea seamana materialul literelor cu cel folosit de mine la pescuit (este foarte casant). Insa nu contest. Ma voi interesa. O seara buna. Cu stima Nicu
Scrie răspuns