500 lei 1946 cu lacrima
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
- tripleseven

500 lei 1946 cu lacrima
Saptamana aceasta am cumparat urmatoarea piesa. Ce parere aveti, este rara? Am inteles ca piesele cu "lacrima" sunt cautate. La ce pret evaluati o asemenea moneda?
- Fişiere ataşate
-
- lacrima1.JPG (29.87 KiB) Vizualizat de 9463 ori
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
Mai cautate sunt cele fara semnatura gravorului sau cu muchie lisa.
''Orice ar fi sã ne aducã viitorul ºi oricât de mult ar trebui sã suferim, nu încetaþi a cultiva ceea ce a fost ºi trebuie sã rãmânã specificul sufletului românesc: credinþa, vrednicia, setea de libertate ºi dreptate precum ºi omenia cea mai deplinã faþã de semeni''
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
Majestatea Sa Mihai I Regele Românilor
- tripleseven

-
Cristian Ciuplea

Este adevarat ca la anumite tipuri de monede din aluminiu se intilnesc tot felul de depuneri razlete.
In cazul acestei monede de 500 lei 1946, depunerea sub forma de linie groasa
la coada ochiului o face o varianta f. interesanta, care nu-i deloc comuna.
Tripleseven a nimerit si o piesa frumusica ca grad de conservare, un XF minus.
Pretul de 10-20 lei ( cca. 2,50 - 4,50 EUR ) ar merge pentru moneda normala in AU sau respectiv UNC, dar nu pentru " lacrima ".
In cazul acestei monede de 500 lei 1946, depunerea sub forma de linie groasa
la coada ochiului o face o varianta f. interesanta, care nu-i deloc comuna.
Tripleseven a nimerit si o piesa frumusica ca grad de conservare, un XF minus.
Pretul de 10-20 lei ( cca. 2,50 - 4,50 EUR ) ar merge pentru moneda normala in AU sau respectiv UNC, dar nu pentru " lacrima ".
In imaginea postata de mine in 2006 pe pagina asta parca plange mai tare
Sau cel putin lacrimile i-au ajuns pe obraz.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
[quote="Yu_L.Yan"]In imaginea postata de mine in 2006 pe pagina [url=http://transylvanian-numismatics.com/ph ... light=1946]asta[/url] parca plange mai tare
Sau cel putin lacrimile i-au ajuns pe obraz.[/quote]
Poate in 2006 a fost mai necajit,mai napadit de griji?Si totusi,acum e criza...
Poate in 2006 a fost mai necajit,mai napadit de griji?Si totusi,acum e criza...
"Audaces Fortuna Juvat !!!"
Mda. L a vremurile acestea pana si la lacrimi trebuie sa fii retinutLM scrie: Poate in 2006 a fost mai necajit,mai napadit de griji?Si totusi,acum e criza...
Mai jos imaginea monedei, de aceasta data intreaga.
- Fişiere ataşate
-
- 500 lei 1946.jpg (91.53 KiB) Vizualizat de 9235 ori

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Moneda asta costa in general pana in 5 lei. Erau vremuri cand erau la acelasi pret cu si fara lacrima. De cand cu fel de fel de defecte la moda au mai crescut pretul la, sa-i spunem, lacrima. Daca unul cere mai mult e liber s-o faca, insa eu imi amintesc ca anul trecut erau la 10 lei "pe alese" <lacrimi>...Cristian Ciuplea scrie: Tripleseven a nimerit si o piesa frumusica ca grad de conservare, un XF minus.
-
Cristian Ciuplea

D-le Vlahul, la 5-10 lei buc. eu cumparam cele mai calitative " lacrimi " din lotul pe care l-ati vazut si le puneam deoparte.
Am vazut si eu niste cantitati la moneda de 500 lei 1946, dar nu mi-a sarit in ochi
" lacrima " prea des.
Asta nu inseamna ca vreau sa fac din aceasta varianta din bataie o mare raritate, dar
pt. mine ea , in + / - XF, este mult mai interesanta decit piesa " normala " in UNC.
Am vazut si eu niste cantitati la moneda de 500 lei 1946, dar nu mi-a sarit in ochi
" lacrima " prea des.
Asta nu inseamna ca vreau sa fac din aceasta varianta din bataie o mare raritate, dar
pt. mine ea , in + / - XF, este mult mai interesanta decit piesa " normala " in UNC.
Nu vreau sa discut raritatea sau pretul acestei piese, insa "lacrima" este o simpla deteriorare a matritei in zona respectiva. Mie nu mi se pare o varianta. Are o semnificatie intr-adevar, si anume faptul ca nu s-au inlocuit matritele nici cand acestea au inceput sa se sparga si ca matritele au fost facute dintr-un material impropriu sau au fost tratate (termic) necorespunzator. Se mai poate sa se fi batut neglijent si la un moment dat intre cele doua matrite sa fi ramas ceva dur care-a determinat aparitia depresiunii respective.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
Nici vorba de varianta. E doar un defect prin exces de material.
Am intalnit si cu surplus sub gatul efigiei, inclusiv la 5 lei '47.
Cauzele tehnice sunt explicate de dl. berserkr mai sus.
Nu consider ca sunt rare, am vazut destule.
E clar ca aceasta emisiune nu a fost batuta ingrijit.
Personal nu as da nici macar 1 leu pe ea.
Evident nu intra in aria mea de interes.
Se incadreaza la rebut.
(parerea mea)
Am intalnit si cu surplus sub gatul efigiei, inclusiv la 5 lei '47.
Cauzele tehnice sunt explicate de dl. berserkr mai sus.
Nu consider ca sunt rare, am vazut destule.
E clar ca aceasta emisiune nu a fost batuta ingrijit.
Personal nu as da nici macar 1 leu pe ea.
Evident nu intra in aria mea de interes.
Se incadreaza la rebut.
(parerea mea)
Ultima oară modificat 23 Iun 2009, 19:31 de către ZAR, modificat de 6 ori în total.
Pe mine nu ma intereseaza astfel de monede, in consecinta nu le-am pus de-o parte. Ce ma intereseaza sunt monedele care imi lipsesc din colectie si nu probele si variantele acestora. Cine doreste sa faca stocuri nu are de cat.Cristian Ciuplea scrie:D-le Vlahul, la 5-10 lei buc. eu cumparam cele mai calitative " lacrimi " din lotul pe care l-ati vazut si le puneam deoparte.
" lacrima " prea des.
- tripleseven