Sigiliu inelar
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
Sigiliu inelar
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie despre un inel cu sigiliu!
L-am primit de la tatal meu, care il are la randul lui de la bunicul. Bunicul l-a cumparat de la un neamt in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
Este din aur, dar nu stiu de cate carate, are o coroana si initialele DM in oglinda.
As vrea sa-i stiu istoricul si o valoare aproximativa.
Va multumesc tare mult pentru ajutor!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o informatie despre un inel cu sigiliu!
L-am primit de la tatal meu, care il are la randul lui de la bunicul. Bunicul l-a cumparat de la un neamt in timpul celui de-al doilea razboi mondial.
Este din aur, dar nu stiu de cate carate, are o coroana si initialele DM in oglinda.
As vrea sa-i stiu istoricul si o valoare aproximativa.
Va multumesc tare mult pentru ajutor!
- Fişiere ataşate
-
- DSC00375.JPG (88.28 KiB) Vizualizat de 5516 ori
-
- DSC00386.JPG (76.34 KiB) Vizualizat de 5516 ori
-
Dragosvr92

Sigiliu inelar
Multumesc oricum, The Killer!
Astept cu interes un raspuns care ma va ajuta.
Astept cu interes un raspuns care ma va ajuta.
1.Incercati totusi sa faceti niste poze focalizate : imaginile sunt foarte neclare.
2.Cautati pe toata suprafata lui urme de poanson ( litere, cifre, forme ), ar ajuta foarte mult - cred ca cei ce se ocupa cu metale pretioase ( Buf0n ? ) poate sa va spun mai mult.
3.Sigilii personale se faceau si erau comune pana in secolul trecut, asadar... e o cautare in carul cu fan, asta daca nu era de fapt un model manufacturat in serie. Putin probabil sa existe o personalitate princiara cu initialele MD ca prim posesor al inelului.
4. Un bijutier care se pricepe va poate spune puritatea aurului asa ca mai micsorati din necunoscute.
5. La finalul evaluarii il veti vinde ?
2.Cautati pe toata suprafata lui urme de poanson ( litere, cifre, forme ), ar ajuta foarte mult - cred ca cei ce se ocupa cu metale pretioase ( Buf0n ? ) poate sa va spun mai mult.
3.Sigilii personale se faceau si erau comune pana in secolul trecut, asadar... e o cautare in carul cu fan, asta daca nu era de fapt un model manufacturat in serie. Putin probabil sa existe o personalitate princiara cu initialele MD ca prim posesor al inelului.
4. Un bijutier care se pricepe va poate spune puritatea aurului asa ca mai micsorati din necunoscute.
5. La finalul evaluarii il veti vinde ?
Pecunia non olet.
Sigiliu inelar
Am incercat sa fac niste fotografii mai clare, dar nu-mi ies, cred ca nu stiu eu sa setez aparatul.
Sunt intradevar niste modele florale, petale sau semilune, nu-mi dau seama. Pe interior este cifra 3.
Am fost astazi la bijuterie si este din aur de 18 carate si are 13 grame.
Da, cred ca l-as vinde pentru un pret corect.
Sunt intradevar niste modele florale, petale sau semilune, nu-mi dau seama. Pe interior este cifra 3.
Am fost astazi la bijuterie si este din aur de 18 carate si are 13 grame.
Da, cred ca l-as vinde pentru un pret corect.
Sigiliu inelar
Multumesc mult de sfat Bofana!
Sper ca am reusit sa fac pozele mai clare.
Sper ca am reusit sa fac pozele mai clare.
- Fişiere ataşate
-
- P2110067.JPG (81 KiB) Vizualizat de 5302 ori
-
- P2110073.JPG (89.12 KiB) Vizualizat de 5302 ori
-
- P2110083.JPG (74.08 KiB) Vizualizat de 5302 ori
Consider ca este un inel barbatesc de aur, personalizat prin initialele proprietarului, MA, scrise in limbajul german vechi (bunicii nostri il numeau gotic, el se numeste Sutterlin).
http://en.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCtterlin
Elementele decorative ale inelului tin de fantezia bijutierului fata de cererea clientului. Nu observ nici un element care sa dea calitatea de sigiliu la acest inel.
http://en.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCtterlin
Elementele decorative ale inelului tin de fantezia bijutierului fata de cererea clientului. Nu observ nici un element care sa dea calitatea de sigiliu la acest inel.
Unleash the PIG within yourself and you will be more human this WAY!
Sigiliu inelar
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si pentru ajutor!