As dori si eu sa aflu mai multe despre aceasta medalie? fascista. Am cautat pe net si nu am gasit nimic asemanator.
Gravorul este G. Romagnoli. Pe revers, in cununa de lauri, scrie "OBCIVES SER", iar jos de tot scrie "VICTORIO EMAN III REGE IMP", sub el "BENITO MUSSOLINI DUCE", sub "A XV A.F.R.". Presupun ca este anul XV de la marsul spre Roma.
Multumesc anticipat pentru orice informatie.
Medalie fascista?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
- Tanatos2912

Medalie fascista?
- Fişiere ataşate
-
- Medalie_fascista_1.jpg (98.57 KiB) Vizualizat de 4531 ori
-
- Medalie_fascista_2.jpg (97.55 KiB) Vizualizat de 4531 ori
DEUS FORTITUDO MEI
- Tanatos2912

Informatii gasiti in link-ul urmator :http://www.artemedaglia.com/scheda-meda ... p?id=43,pe ebay a fost vanduta la pretul de 24,72 euro.
Re: Medalie fascista?
Corect: este anul 15 Era Fascista, adica 1936. Calendar oficial in Italia lui Mussolini, ce incepea in 29 octombrie (data marsului asupra Romei in 1922)Tanatos2912 scrie:Presupun ca este anul XV de la marsul spre Roma.
Multumesc anticipat pentru orice informatie.
- Tanatos2912

Multumesc pentru raspuns. Link-ul respectiv indica o medalie de bronz aurit, cu diametrul de 8.4 cm, care, din cate am inteles, ar fi o rebatere dupa medalia din 1937.
Inca o intrebare: stiti cumva de ce medalia din 1937 aniverseaza 2000 de ani de la domnia lui Augustus, iar in anul 37 murind Tiberius, succesorul lui?
In plus, medalia mea, ale carei poze au fost postate, are 2.7 cm diametru. Agatatoarea este din batere (nu a fost montata ulterior).
Inca o intrebare: stiti cumva de ce medalia din 1937 aniverseaza 2000 de ani de la domnia lui Augustus, iar in anul 37 murind Tiberius, succesorul lui?
In plus, medalia mea, ale carei poze au fost postate, are 2.7 cm diametru. Agatatoarea este din batere (nu a fost montata ulterior).
DEUS FORTITUDO MEI