Moneda sau Medalie ?

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
auxilius
**
**

Moneda sau Medalie ?

Mesaj de auxilius »

Buna seara, puteti sa imi spuneti si mie va rog daca aceasta piesa este o moneda sau o medalie si un pret informativ daca se poate, este din aur ? Multumesc anticipat
Fişiere ataşate
Moneda aur 001.JPG
Moneda aur 001.JPG (82.19 KiB) Vizualizat de 2912 ori
Moneda aur 002.JPG
Moneda aur 002.JPG (93.03 KiB) Vizualizat de 2912 ori
Ultima oară modificat 19 Mar 2011, 12:21 de către auxilius, modificat 1 dată în total.
auxilius
**
**

Mesaj de auxilius »

banivechi scrie:Chestia aia vi se pare din aur???
V-as ruga sa imi oferiti si informatii mai consistente, multumesc.

Aici am gasit o medalie cu avers asemanator.

http://museumvictoria.com.au/collection ... ne&start=1
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

settss scrie:dupa cum am zis ...75% este din aur ...
O opinie foarte avizata...

Eu zic, ca mai degraba sunt 75% sanse sa fie o gluma buna.

@auxilius
De ce nu duceti piesa la un bijutier. Ati avea raspunsul pe loc daca e din aur, sau nu.

La cum arata literele din legenda, m-as mira ca piesa sa provina dintr-o monetarie, plus dupa porozitatile care se vad clar, pare si turnata. Iar stema de pe revers seamana cam mult cu cea ruseasca.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

settss scrie:a fost o gluma faza cu porozitatile nu ? :))

sau nu ati vazut o moneda de aur scoasa din pamant ...

nu e curatata bine medalia
Corect, mai trebuie curatata. Inca se mai distinge ceva pe ea, si trebuie frecat, pana o sa dispara in totalitate si stema, si efigia lui Napoleon, si o sa aveti un disc de metal frumos si lucios. Si aveti dreptate, nu am vazut niciodata o moneda de aur scoasa din pamant, in toate muzeele din tara si lume pe care le-am vizitat, am ocolit vitrinele unde erau expuse tezaure de aur. Presupun ca Dvs. ati vazut foarte multe, devreme ce puteti exprima o opinie atat de avizata.

Va tot dati cu parerea in subiecte unde e clar ca nu prea aveti habar. In regulament avem un punct care interzice acest lucru.
Cacuci

Mesaj de Cacuci »

Mie dupa imagine imi pare a fi din metal comun, cel mult un aliaj de bronz. Exemplificarea de pe museumvictoria are o efigie asemanatoare a lui Napoleon III, dar cu anumite diferente fata de piesa gaurita. In plus, cum spunea si Aldor, se observa cu ochiul liber imperfectiunile legendei, anumite litere mai groase, mai departate, ca si cum ar fi facute manual de un gravor cu mai putina experienta. Si ca grosime pare a fi mai groasa decat medalia de pe museumvictoria (ori daca or fi vrut sa faca un fals, nu cred sa fi pus in el mai mult aur decat in piesa autentica).
moderator1

Mesaj de moderator1 »

@settss

4. Nu dati raspunsuri doar pentru a scrie ceva! Daca nu stiti sau nu aveti ce spune, lasati pe altii sa raspunda.

Mesajele au fost sterse.
Scrie răspuns