gradare si evaluare

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
popa_romeo85

gradare si evaluare

Mesaj de popa_romeo85 »

Dupa lungi cautari prin oborul din Arad si pe okazi , am achizitionat un lot mai mare pentru cateva monede care doream sa le am in colectie un 10 bani 1867, si 2 bani 1900, mai urmeaza moneda de 1 ban , dar probabil mai tarziu, rog o gradare si evaluare. Deoarece pot zice ca totusi, sunt la inceput de colectie, si vreau sa stiu daca a fost pretul decent platit pentru ele,
toata stima
Fişiere ataşate
P1200213.JPG
P1200213.JPG (227 KiB) Vizualizat de 2882 ori
P1200214.JPG
P1200214.JPG (230.61 KiB) Vizualizat de 2882 ori
monede, carti, reviste si multe alte lucruri
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc#
Raskolnikov21

Mesaj de Raskolnikov21 »

Buna seara !
Dupa parerea mea in cazul monedei de 10 bani nu mai poate fi vorba de nici o gradare. Moneda este curatata mecanic si pe deasupra a mai fost si mutilata. Cat despre cele 2 de 2 bani 1900, cred ca oricand puteti achizitiona ceva in stare mai buna cu doar 15-20, poate si mai putin. Totul este sa aveti rabdare. Nu vreau sa va descurajez, din contra, incerc sa va dau un sfat : decat sa cumparati multe piese si slabe din punct de vedere calitativ, mai bine deloc. Nu sunt adeptul colectionatului doar de monede xf, aUNIC, dar unde se poate e pacat sa nu o facem. Vorbesc aici de piese comune gen 2 bani 1900. Cu cea de 10 bani 1867 e mai greu dar nu imposibil de achizitionat intr-o stare, sa zicem VF-XF. Sunteti, la inceput, va inteleg, nu dispuneti de multi bani probabil, dar incercati sa achizitionati ceva piese mai bune care sa formeze nucleul colectiei si abia mai apoi va extindeti. Nu va grabeste nimeni,economisiti cateva luni pt o piesa pe care o doriti si abia apoi cumparati.Trebuie sa intelegeti ca nu sunteti angajat intr-o cursa contra cronometru. E ca la pescuit; cu rabdare o sa prindeti piese frumoase si la preturi decente. Bafta !
popa_romeo85

Mesaj de popa_romeo85 »

multumesc de confirmare, una peste alta pretul a fost in limita decentei, + ca am mai completat cateva lipsuri, si stiu ca nu e nici un concurs, pur si simplu pot zice ca am transformat niste reviste vechi in niste monede vechi , probabil merita sa iau o moneda sau doua mai scumpe si mai bine conservate, sau o moneda de argint, multumesc de sfat, pacat ca in Arad nu este piata atat de diversificata ca si in alte locuri, am vazut si preturi de 3-5 lei la 3 lei 1966
monede, carti, reviste si multe alte lucruri
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc#
Scrie răspuns