Rog identificare, pret! Multumesc!

Identificare monede și bancnote, prețuri, informații.

Moderatori: berserkr, Deus, vlahul

Scrie răspuns
money_money

Rog identificare, pret! Multumesc!

Mesaj de money_money »

CEA DIN MIJLOC PARE DE ARGINT (CEVA ALFONSO DE VALENCIA)
Fişiere ataşate
scan0001.jpg
scan0001.jpg (260.76 KiB) Vizualizat de 3822 ori
scan.jpg
scan.jpg (241.34 KiB) Vizualizat de 3822 ori
Raskolnikov21

Mesaj de Raskolnikov21 »

Prima piesa, cred ca a fost un jeton de joc, asa cum spune si legenda, transformat ulterior intr-un medalion. Am mai vazut asemenea piese care imita monede austro-ungare, de marimea unor monede de 5 lei carol I, dar mult mai subtiri. Toate din alama.
Urmatoarele 2 monede cred ca sunt mai degraba falsuri sau imitatii pentru turisti. Se poate sa ma insel totusi.
O zi buna !
jones2m

Mesaj de jones2m »

am vazut piesa aia de spania la vanzare si pe okazii.
sunt imitatii dupa monede medievale spaniole.
\sunt imitatii pentru turisti cum spui..
money_money

Mesaj de money_money »

multumesc pt raspunsuri, coincid pe undeva cu ce stiam eu # cea din mijloc probabil e o replica din argint iberica
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Moneda din dreapta nu este un fals.
"Nemo censetur ignorare legem."
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
radu_28

Mesaj de radu_28 »

Este un sestert imparatul Traian.
SPQR OPTIMO PRINCIPI
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people."
money_money

Mesaj de money_money »

am inteles Radule ,probabil e
RIC AE 614 Traian Sestertius. 112-114 AD. IMP caes NERVAE Traiano AVG GER DAC PM TR P COS VI PP, bust dreapta laureat, draperie pe departe umăr / SPQR Optimo Principi SC, Arabia cu care se confruntă în picioare, cap stânga, ramură care deţine în mâna dreaptă & obiect nesigur (probabil pachet de scorţişoară bastoane) în stânga, cămilă lăsat în profil în fundal îndepărtat la stânga, în ARAB.ADQVIS ex.
MULTUMESC!
radu_28

Mesaj de radu_28 »

money_money scrie:am inteles Radule ,probabil e
RIC AE 614 Traian Sestertius. 112-114 AD. IMP caes NERVAE Traiano AVG GER DAC PM TR P COS VI PP, bust dreapta laureat, draperie pe departe umăr / SPQR Optimo Principi SC, Arabia cu care se confruntă în picioare, cap stânga, ramură care deţine în mâna dreaptă & obiect nesigur (probabil pachet de scorţişoară bastoane) în stânga, cămilă lăsat în profil în fundal îndepărtat la stânga, în ARAB.ADQVIS ex.
MULTUMESC!
Interesanta descriere domnule coleg money_money...ma gandeam ca poate aveti nevoie de o mana de ajutor, dar observ ca "sunteti foarte in tema". Mai pot spune ceva? Cu siguranta nu!
Scrie răspuns