buna, as dori sa stiu asa la prima vedere daca aceasta piese este autentica si din ce an este acest ducat (eu am calculat si mi-a dat 1648 dar nu sunt prea sigur), am inteles ca sunt literele romane ... dar nu prea stiu exact cum sa le leg de exemlu IV l-am calculat ca 6 nu ca 4, in catalogul krause l-am gasit la nurnberg - km 137
am si o poveste a monedei ... a fost gasita in pamant de bunica prietenei mele intr-un sat de langa timisoara, in beciul casei sunt ca niste tuneluri poate doar incepute sau prabusite, cu ziduri exagerat de groase asfel am inceput sa ma documentez mai mult si am dat peste o harta de la 1700 a satului si pe locul unde este casa atunci pare sa fie o unitate militara.. confirmat si de bunica, deci ar avea si o poveste frumoasa
rog identificare - ducat Nurnberg - autentic?
Moderatori: berserkr, Deus, vlahul
rog identificare - ducat Nurnberg - autentic?
- Fişiere ataşate
-
- moneda nurnberg a.jpg (67.76 KiB) Vizualizat de 4229 ori
-
- moneda nurnberg b.jpg (67.7 KiB) Vizualizat de 4229 ori
Ultima oară modificat 03 Oct 2013, 02:17 de către magictrix, modificat 1 dată în total.
-
paul_aramis

am dus moneda la verificat si este aur de 24k sau mai exact 23,5, desi am vazut si eu diferentele sper ca nu ar mai putea fi un fals, dau vina pe oamenii acelor vremuri care doar mai faceau mici reajustari de design ... nu cred ca daca cineva ar fi incercat sa o falsifice ar folosi tot acelas procentaj de aur, ar respecta si greutatea si ar pune de exemplu breteaua pe celalalt umar... a mea pare doar usor mai stearsa si inca nu sunt lamurit cu anul ei - cifrele romane ar parea usoare la prima vedere dar cand trebuie sa le tragi asa din cuvinte e mai greu
Sper ca verificarea nu a lasat urme asupra monedei. Nu ma pot pronunta asupra autenticitatii (ceva poze mai mari cu aparat foto ar fi bune).magictrix scrie:am dus moneda la verificat si este aur de 24k sau mai exact 23,5, desi am vazut si eu diferentele sper ca nu ar mai putea fi un fals, dau vina pe oamenii acelor vremuri care doar mai faceau mici reajustari de design ... nu cred ca daca cineva ar fi incercat sa o falsifice ar folosi tot acelas procentaj de aur, ar respecta si greutatea si ar pune de exemplu breteaua pe celalalt umar... a mea pare doar usor mai stearsa si inca nu sunt lamurit cu anul ei - cifrele romane ar parea usoare la prima vedere dar cand trebuie sa le tragi asa din cuvinte e mai greu
Din ce se gaseste pe internet, se pare ca aveti varianta mai rara a ducatului din 1648 cu breteaua pe umarul drept.
La alti ani legenda difera destul de mult, banuiesc ca pentru a iesi cum trebuie cronograma.
- Fişiere ataşate
-
- ducat_1686.jpg (113.88 KiB) Vizualizat de 3944 ori
-
- ducat_1648.jpg (484.46 KiB) Vizualizat de 3944 ori
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Sper ca verificarea nu a lasat urme asupra monedei. Nu ma pot pronunta asupra autenticitatii (ceva poze mai mari cu aparat foto ar fi bune).magictrix scrie:am dus moneda la verificat si este aur de 24k sau mai exact 23,5, desi am vazut si eu diferentele sper ca nu ar mai putea fi un fals, dau vina pe oamenii acelor vremuri care doar mai faceau mici reajustari de design ... nu cred ca daca cineva ar fi incercat sa o falsifice ar folosi tot acelas procentaj de aur, ar respecta si greutatea si ar pune de exemplu breteaua pe celalalt umar... a mea pare doar usor mai stearsa si inca nu sunt lamurit cu anul ei - cifrele romane ar parea usoare la prima vedere dar cand trebuie sa le tragi asa din cuvinte e mai greu
Din ce se gaseste pe internet, se pare ca aveti varianta mai rara a ducatului din 1648 cu breteaua pe umarul drept.
La alti ani legenda difera destul de mult, banuiesc ca pentru a iesi cum trebuie cronograma.
- Fişiere ataşate
-
- ducat_1686.jpg (113.88 KiB) Vizualizat de 3944 ori
-
- ducat_1648.jpg (484.46 KiB) Vizualizat de 3944 ori
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)