Investitie in aur
-
germanulcaddy

Investitie in aur
NU stiu daca s-a mai discutat acest articol, pare interesant pentru cei care fac achizitii din exterior...
http://www.sfin.ro/articol_23527/invest ... easca.html
http://www.sfin.ro/articol_23527/invest ... easca.html
Tot citesc despre investitiile in monede de aur, gen sovereign, etc. Si sunt de acord, ca auruil e cea mai sigura investitie. dar am o nelamurire,. poate imi explica cei cu mai multa experienta de e forum:
daca vreau sa vand o astfel de moneda de investitie, gen Buffalo, Sovereign, etc - unde popt face acest lucru ?
Sigur, stiu, o pot pune e okazii. Sau pe ebay. Sau o pot duce la amanet, sip sa primesc doar 3 / 4 din valoarea aurului, adica in pierdere.
Dar exista forme organizate de vindere a acestor moinede ? Imi inchipui ca in vest, sovereign sunt cotati la orice banca. La noi, unde poti vinde ? Pyraeus doar vinde, nu si cumpara acest aur.
Marturisesc ca este principalul motiv pentru care am retineri in a achizitioan astfel de monede, mi se par ca nu sunt suificient de "lichide".
Dumneavoastra ce pareri aveti despre asta ?
daca vreau sa vand o astfel de moneda de investitie, gen Buffalo, Sovereign, etc - unde popt face acest lucru ?
Sigur, stiu, o pot pune e okazii. Sau pe ebay. Sau o pot duce la amanet, sip sa primesc doar 3 / 4 din valoarea aurului, adica in pierdere.
Dar exista forme organizate de vindere a acestor moinede ? Imi inchipui ca in vest, sovereign sunt cotati la orice banca. La noi, unde poti vinde ? Pyraeus doar vinde, nu si cumpara acest aur.
Marturisesc ca este principalul motiv pentru care am retineri in a achizitioan astfel de monede, mi se par ca nu sunt suificient de "lichide".
Dumneavoastra ce pareri aveti despre asta ?
Important este sa cumperi aurul la un pret rezonabil.Daca ajungi sa-l cumperi la pretul oficial sau undeva pe acolo, nu faci mare lucru.Ebay si okazii sunt o solutie, doar trebuie calculate si comisioanele lor precum si riscurile la expediere.Daca ajung la amanet, atunci nu te poti numi investitor.Grupuri organizate, in afara de cateva cum site ul metalepretioase.ro e.t.c, nu exista, dar si acolo au preturi de moca..Totul e sa gasesti persoanele potrivite care intradevar fac investitie cumparand in cantitate si cu banii jos.Prin relatii si cunostinte poti ajunge la ei.. e mai greu un pic, dar se poate.Bancile in Romania nu cumpara, ca si in alte tari.De exemplu,banca nationala din Grecia,cumpara si vinde sovereign zilnic.In fiecare zi se afiseaza la site ul ei dar si in ziare,pretul cu cat cumpara si cu cat vinde bucata.Ieri de ex. a fost un nou record atans,si cumpara un sovereign la 254,34 euro si il vindea cu 305,40.
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
Vedeti, exact asta spuneam. legat de exemplul cu banca nationala a Greeciei. In alte tari, il poti vinde imediat, la noi, doar prin anumite filiere.
Si la noi, pana sa vina comunismul, cocoseii puteau fi usor schimbati in bani lichizi.
Ma gandesc ca poate, in viitor, se va schimba situatia in bine.
In privinta aurului, mai exista riscul sa iti fie furat, daca il tii in casa.
In cxe ma priveste, am ajuns sa cred ca bancile nu sunt sigure. parca cineva spunea, ca doar aurul si argintul sunt bani, restul reprezinta credit.
Moneda de circulatie se popate devaloriza, se poate schimba, etc. Aurul, dintotdeauna, din cea mai indepartata Antichitate si pana in ziua de azi, a avut si are valoare.
Da, pentru cine are bani, sovereignii sunt o buna solutie.
Si la noi, pana sa vina comunismul, cocoseii puteau fi usor schimbati in bani lichizi.
Ma gandesc ca poate, in viitor, se va schimba situatia in bine.
In privinta aurului, mai exista riscul sa iti fie furat, daca il tii in casa.
In cxe ma priveste, am ajuns sa cred ca bancile nu sunt sigure. parca cineva spunea, ca doar aurul si argintul sunt bani, restul reprezinta credit.
Moneda de circulatie se popate devaloriza, se poate schimba, etc. Aurul, dintotdeauna, din cea mai indepartata Antichitate si pana in ziua de azi, a avut si are valoare.
Da, pentru cine are bani, sovereignii sunt o buna solutie.
-
atlantic3009

investitie in aur
Conform ordonantei 190 privind regimul metalelor pretioase (care e destul de ambigua si restrictiva) monedele si lingourile de aur se pot vinde si la banci autorizate din UE. Nu stiu insa care sunt restrictiile la plecarea din tara cu metal pretios, daca ati dori sa iesiti cu ei sa-i vindeti. Poate ne spun colegii cu experiente in acest sens.
La magazinul monetariei austriece preturile din 08 iulie saptamana trecuta erau:
- o uncie de aur (philharmoniker) 1,112 EUR (1,084 EUR la cumpararea de la clienti)
- moneda 4 ducati 480 EUR (464 EUR buy back)
- moneda un ducat 121 EUR (115 EUR buy back)
- moneda 20 coroane 214 EUR (203 EUR buy back).
Pentru moneda de argint de o uncie (philharmoniker) 33.6 EUR (25.5 EUR buy back) cu mentiunea ca o persoana nu poate cumpara mai mult de 20 de philharmonikers de argint.
Bancile din Austria de asemena vand si cumpara metale pretioase de la clienti.
Ce simplu e la ei!
Din pacate la noi nu exista banci care sa cumpere metal pretios (cel putin nu la un pret corect) dar situatia cred ca se va schimba in viitor. Nici la vanzare pretul oferit de Piraeus la monede nu e prea incurajator (e mai mare decat pretul din Grecia, cu toata panica de acolo).
La magazinul monetariei austriece preturile din 08 iulie saptamana trecuta erau:
- o uncie de aur (philharmoniker) 1,112 EUR (1,084 EUR la cumpararea de la clienti)
- moneda 4 ducati 480 EUR (464 EUR buy back)
- moneda un ducat 121 EUR (115 EUR buy back)
- moneda 20 coroane 214 EUR (203 EUR buy back).
Pentru moneda de argint de o uncie (philharmoniker) 33.6 EUR (25.5 EUR buy back) cu mentiunea ca o persoana nu poate cumpara mai mult de 20 de philharmonikers de argint.
Bancile din Austria de asemena vand si cumpara metale pretioase de la clienti.
Ce simplu e la ei!
Din pacate la noi nu exista banci care sa cumpere metal pretios (cel putin nu la un pret corect) dar situatia cred ca se va schimba in viitor. Nici la vanzare pretul oferit de Piraeus la monede nu e prea incurajator (e mai mare decat pretul din Grecia, cu toata panica de acolo).
-
cartelcoserv

-
atlantic3009

De fapt nu e vorba doar de bancile mama din Grecia. Cred ca pretul practicat la noi la sovereigns e mai mare decat in restul tarilor europene. (pe undeva explicabil avand in vedere legislatia de la noi si faptul ca Piraeus sunt singurii care vand si oamenilor obisnuiti).
Pentru cine vrea sa vada preturi si alte detalii despre sovereigns exista acest site specializat in UK (care are si sectiune de buy back);
http://www.goldsovereigns.co.uk/
Pentru cine vrea sa vada preturi si alte detalii despre sovereigns exista acest site specializat in UK (care are si sectiune de buy back);
http://www.goldsovereigns.co.uk/
-
atlantic3009

Nu am cumparat de pe site-ul respectiv dar vad ca trimit in multe tari (inclusiv Turcia). Puteti sa-i intrebati pe mail daca trimit si la noi.
Site-ul asta:
http://www.coininvestdirect.com/en/
trimite si la noi si vad ca au o varietate mare de monede.
Site-ul asta:
http://www.coininvestdirect.com/en/
trimite si la noi si vad ca au o varietate mare de monede.