Buna ziua
Imi poate spune cineva ce putem vizita in Viena, bineinteles legat de obiective turistice "numismatice" ? Banca Nationala ? Monetaria ? anumite muzee si magazine specifice ?
ce putem achizitiona de la Banca Natinala sau de la Monetarie ? librarii de profil, etc exista in Vienna?
Multumesc
Viena - atractii turistice "numismatice"
Buna ziua, eu am vizitat Viena acum 2 ani, si am gasit piese numismatice precum monede comemorative si seturi de monetarie la intrarea in Parlamentul Austriac. Oferta era foarte diversificata, monede din diferite materiale, care comemoreaza diferite evenimente, dar si seturi de monetarie, de la obisnuitul carton pana la cutii din piele si catifea foarte frumoase.Cu greu m-am putut hotari la ceva.Toate erau emise de monetaria statului iar vitrina cu ele se gasea fata in fata cu ghiseul unde se procura biletele. Daca ajungeti la parlament, va pot recomanda sa il si vizitati, este o cladire superba, atat ca arhitectura cat si ca design interior. Numismatica este prezenta in muzeele din Viena, eu imi amintesc ca erau cateva exponate, dar un muzeu sau macar o sectiune cu privire la aceasta tematica nu imi amintesc, desi am cautat. Poate dumneavoastra sa fiti mai norocos. Sper sa va fie de folos informatiile , cu stima, Vlad!
IN FIDE SALUS
-
atlantic3009

Daca mergeti la Viena e pacat sa nu vizitati unul din magazinele monetariei. Din ce tin minte este langa Stadtpark.
Au seturi si monede comemorative dar si "de investitie" (philharmoniks, ducati, coroane etc.)
De asemenea la muzeul de istorie (Kunshistorisches Museum) au la ultimul etaj si vreo trei sali cu monede si medalii.
Au seturi si monede comemorative dar si "de investitie" (philharmoniks, ducati, coroane etc.)
De asemenea la muzeul de istorie (Kunshistorisches Museum) au la ultimul etaj si vreo trei sali cu monede si medalii.

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Ar fi cabinetul numismatic din Kunshistorische Museum (khm.at), la ultimul etaj. Contine doua sali doar cu monede, antice, medievale si moderne. Puteti vedea denar de Brutus Eid Mar, Aes Grave, monede de aur de Apafy si Gh. Rackoczi ,etc.
De asemenea e magazinul HD Rauch. Se ajunge la el cum stai cu spatele la intrarea in Stephansdom, nu pe strada din fata ta, ci o strada mai la stanga. La mijlocul acelei strazi (Graben Strasse) pe partea stanga cum mergi spre Hofburg.
Ar mai fi statia de metrou Karlplatz, in underground la nivelul cu multe magazine e un magazin numismatic, chiar unde se unesc stradutele subterane , intr-un rondou.
La fiecare obiectiv aproape se gasesc monede suvenir , la un cost de aproximativ 5 Euro.
De asemenea e magazinul HD Rauch. Se ajunge la el cum stai cu spatele la intrarea in Stephansdom, nu pe strada din fata ta, ci o strada mai la stanga. La mijlocul acelei strazi (Graben Strasse) pe partea stanga cum mergi spre Hofburg.
Ar mai fi statia de metrou Karlplatz, in underground la nivelul cu multe magazine e un magazin numismatic, chiar unde se unesc stradutele subterane , intr-un rondou.
La fiecare obiectiv aproape se gasesc monede suvenir , la un cost de aproximativ 5 Euro.
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
La Kunshistorische Museum puteti vedea si cateva piese superbe de Transilvania. Eu cand am ajuns la magazinul HD Rauch era pe la amiaza si era inchis. La fel am patit si la vreo 2 alte magazine numismatice unde am ajuns tot pe la amiaza si fiecare era in pauza de masa/siesta (pauza de 2 ore).
Merita o vizita si acel magazin din pasajul subteran mentionat de colegul Cacuci mai sus.
Merita o vizita si acel magazin din pasajul subteran mentionat de colegul Cacuci mai sus.