1 Decembrie 2007
1 Decembrie 2007
Cateva poze de la defilarea de azi de la Arcul de Triumf pentru cei care nu au ajuns.
http://picasaweb.google.com/cezar.buium ... embrie2007
Re: 1 Decembrie 2007
Multumesc Cezar pentru poze. Pentru mine, cel putin, ele valoreaza.vlahul scrie:Cateva poze de la defilarea de azi de la Arcul de Triumf pentru cei care nu au ajuns.
Ce nu am inteles, din poze, de ce Politia Romana are masini straine: BMW, Wolfswagen si de ce nu au Dacia? E ca si cum Politia din Detroit ar avea masini japoneze sau europene.
Oricum: La Multi Ani! tuturor de Ziua Romaniei!
oricat de patrioti am fi, totusi, dacia nu este o masina cu care sa faci fata unor situatii de urgenta. asta este adevarul: nu este o masina grozava.Mircea scrie:Ce nu am inteles, din poze, de ce Politia Romana are masini straine: BMW, Wolfswagen si de ce nu au Dacia? E ca si cum Politia din Detroit ar avea masini japoneze sau europene.vlahul scrie:Cateva poze de la defilarea de azi de la Arcul de Triumf pentru cei care nu au ajuns.
BMW-urlie alea negre nu prea sunt ale politiei...sunt ale baietilor aia care daca stai prea mult pe langa Guvern, te roaga sa faci pasi. Doar scrie Politie pe ele.
Cat despre Loganuri, nu cred ca pot fugari smecherii care au ca buget pentru curse si tunning bani de 3-4 ori mai multi decat bugetul unei sectii de politie de cartier pe tot anul. Fight fire with fire !
PS: Romania nu produce motociclete si totusi avem politisti motociclisti.
Cat despre Loganuri, nu cred ca pot fugari smecherii care au ca buget pentru curse si tunning bani de 3-4 ori mai multi decat bugetul unei sectii de politie de cartier pe tot anul. Fight fire with fire !
PS: Romania nu produce motociclete si totusi avem politisti motociclisti.
Pecunia non olet.
Nero,nero scrie:oricat de patrioti am fi, totusi, dacia nu este o masina cu care sa faci fata unor situatii de urgenta. asta este adevarul: nu este o masina grozava.Mircea scrie:Ce nu am inteles, din poze, de ce Politia Romana are masini straine: BMW, Wolfswagen si de ce nu au Dacia? E ca si cum Politia din Detroit ar avea masini japoneze sau europene.vlahul scrie:Cateva poze de la defilarea de azi de la Arcul de Triumf pentru cei care nu au ajuns.
Nici aici (Canada si USA) masinile de politie nu sunt modelele comune. Masinile lor desi sunt modele Ford Crown Victoria sau Chevrolet Impala au caroseriile cu structura intarita si motoare mai mari si turbo, plus tot echipamentul electronic specific. Ele sunt construite special pentru Politie, Pompieri sau alte departamente cu urgente.
Masini straine pentru utilitatile platite de la buget: Politie, Armata, Parlament etc. inseamna bani pe care dumneata si ceilalti cetateni ii platesc in impozite si care se duc in buzunarele producatorilor de masini din Germania sau aiurea. Chiar daca Dacia este acum Renault, deci firma franceza, in fabrica de la Colibasi lucreaza cetateni romani, care trebuie sa-si vanda masinile, ca sa ia salarii pe care tot in magazinele din Romania le cheltuiesc.
Mai mult mi se pare indecent ca alesii nostri din parlament sa se plimbe in masini straine in loc sa sustina traditia constructorilor de masini romani. Avem o nimica toata de 50 de ani de istorie in industria de masini, fara ajutorul alesilor nostri aceasta industrie va muri in conditiile unei concurente care mi se pare cu atat mai mult neloiala. Ei la randul lor ar trebui sa faca eforturi ca masinile lor sa corespunda cerintelor clientilor, ca este Parlament care are nevoie de masina de lux atunci sa faca o masina de lux, sau Politie sau Armata.
In alta ordine de idei nu am inteles de ce tancurile romanesti au nume generice ca Samy si Baby si de ce nu se numesc Vasile, Gheorghe, Ioan, sau daca numele astea nu plac atunci Menumorut, Decebalus, Dromichete, Corvin etc.
Poate ar trebui sa mai intreb de ce unul dintre militarii ce pazeau tehnica, la defilarea de 1 Decembrie comunica prin statie cu indicativul "Charlie-11" , inainte sa vorbim de productie nationala. Cultura e mai aproape de om decat industria, si cea romaneasca a fost avariata masiv. Eu eram prea mic in anii comunismului, insa ma indoiesc ca armata romana folosea pe atunci indicative gen "Vasilii-dva" .
Pecunia non olet.
La momentul satisfacerii stagiului militar, zona unde am stat cateva luni (undeva pe malul Prutului), purta un indicativ foarte frumos - numele unei ape, respectiv "cea limpede si frumos curgatoare"amonra scrie: Eu eram prea mic in anii comunismului, insa ma indoiesc ca armata romana folosea pe atunci indicative gen "Vasilii-dva" .

http://coinsandliterature.blogspot.com/

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
Asta cu Charlie nu are legatura cu nimic, daca va veti gandi o clipa la dispozitivul desfasurat la Arc o sa va dati seama ca acolo comunicau cel putin 5 servicii speciale, asa ca... Si apoi veti vedea in carti ca Romania s-a distantat de polul de la Moscova, caz in care Vasilii iese din schema...amonra scrie:Poate ar trebui sa mai intreb de ce unul dintre militarii ce pazeau tehnica, la defilarea de 1 Decembrie comunica prin statie cu indicativul "Charlie-11" , inainte sa vorbim de productie nationala. Cultura e mai aproape de om decat industria, si cea romaneasca a fost avariata masiv. Eu eram prea mic in anii comunismului, insa ma indoiesc ca armata romana folosea pe atunci indicative gen "Vasilii-dva" .
Foarte adevarat, ma intreb de ce oare vad atatea pe strada? Ca nici pretul nu e unul de mic si nici intretinerea nu este una care sa spunem ca e mica...nero scrie: oricat de patrioti am fi, totusi, dacia nu este o masina cu care sa faci fata unor situatii de urgenta. asta este adevarul: nu este o masina grozava.
La cate s-au facut si se fac la noi este chiar mai simplu sa iei o masina superioara celei autohtone decat sa inchei un contract cu Dacia sa-ti faca o masina speciala...Mircea scrie:
Nero,
Nici aici (Canada si USA) masinile de politie nu sunt modelele comune. Masinile lor desi sunt modele Ford Crown Victoria sau Chevrolet Impala au caroseriile cu structura intarita si motoare mai mari si turbo, plus tot echipamentul electronic specific. Ele sunt construite special pentru Politie, Pompieri sau alte departamente cu urgente.
Masini straine pentru utilitatile platite de la buget: Politie, Armata, Parlament etc. inseamna bani pe care dumneata si ceilalti cetateni ii platesc in impozite si care se duc in buzunarele producatorilor de masini din Germania sau aiurea. Chiar daca Dacia este acum Renault, deci firma franceza, in fabrica de la Colibasi lucreaza cetateni romani, care trebuie sa-si vanda masinile, ca sa ia salarii pe care tot in magazinele din Romania le cheltuiesc.
Mai mult mi se pare indecent ca alesii nostri din parlament sa se plimbe in masini straine in loc sa sustina traditia constructorilor de masini romani. Avem o nimica toata de 50 de ani de istorie in industria de masini, fara ajutorul alesilor nostri aceasta industrie va muri in conditiile unei concurente care mi se pare cu atat mai mult neloiala. Ei la randul lor ar trebui sa faca eforturi ca masinile lor sa corespunda cerintelor clientilor, ca este Parlament care are nevoie de masina de lux atunci sa faca o masina de lux, sau Politie sau Armata.
In alta ordine de idei nu am inteles de ce tancurile romanesti au nume generice ca Samy si Baby si de ce nu se numesc Vasile, Gheorghe, Ioan, sau daca numele astea nu plac atunci Menumorut, Decebalus, Dromichete, Corvin etc.
Tancurile? Nu stiu, probabil vor sa le scoata in lume si sa stie oricine cum "il cheama" sa nu-i intrebe meru "cine e Vasile si cine Menumorut".
Erai prea mica dar pot sa-ti spun eu ca folosea in exclusivitate denumiri romanesti. Exact genul ala de indicative care va enerveaza in filmele din vremea comunismului,amonra scrie:Poate ar trebui sa mai intreb de ce unul dintre militarii ce pazeau tehnica, la defilarea de 1 Decembrie comunica prin statie cu indicativul "Charlie-11" , inainte sa vorbim de productie nationala. Cultura e mai aproape de om decat industria, si cea romaneasca a fost avariata masiv. Eu eram prea mic in anii comunismului, insa ma indoiesc ca armata romana folosea pe atunci indicative gen "Vasilii-dva" .
adica: "Stejarul", "Vulpea", "Veronica", "Muresul", "Parangul" etc. Era interzis sa folosesti nume straine, chiar si rusesti si cam dupa anii 60 mai ales rusesti.
Productia nationala ar trebui sa fie pe primul loc, ca acolo se produc cele necesare traiului si apoi cultura, ca asta este "entertainment". Onomastica tehnica nu tine de cultura omului de rand, tine de cultura tehnicistilor.
Suntem in Nato, vlahule. Atata timp cat indivizii vreunui serviciu special sunt cetateni romani, recrutati din judetele noastre si nu din Danemarca sau Austria atunci este un serviciu romanesc care se impune a folosi indicative pur romanesti, chiar si numai pentru a putea fi recunoscuti mai usor de catre conationalii lor, in caz de conflict armat. In al doilea rand o armata isi pastreaza specificul national in cadrul unei armate intercontinentale gen Nato, nu prin tehnica de razboi care se poate cumpara sau imprumuta, nu prin strategie care se ordona acum, ci prin doua elemente: elementul uman, care are limba materna a tarii al carui steag il poarta pe maneca si onomastica indicativelor. Este OK ca Armata Romana are in dotare automobile Hummer, nu numai ea are, dar ale noastre este bine sa fie denumite Vasile, Ioan sau Mihai spre a se deosebi de ale francezilor care se numesc Basil, Jean sau Michel. Daca toate se numesc Charlie posibil sa apartina englezilor sau americanilor, nici intr-un caz romanilor.vlahul scrie:Asta cu Charlie nu are legatura cu nimic, daca va veti gandi o clipa la dispozitivul desfasurat la Arc o sa va dati seama ca acolo comunicau cel putin 5 servicii speciale, asa ca... Si apoi veti vedea in carti ca Romania s-a distantat de polul de la Moscova, caz in care Vasilii iese din schema...amonra scrie:Poate ar trebui sa mai intreb de ce unul dintre militarii ce pazeau tehnica, la defilarea de 1 Decembrie comunica prin statie cu indicativul "Charlie-11" , inainte sa vorbim de productie nationala. Cultura e mai aproape de om decat industria, si cea romaneasca a fost avariata masiv. Eu eram prea mic in anii comunismului, insa ma indoiesc ca armata romana folosea pe atunci indicative gen "Vasilii-dva" .
Americanii folosesc nume din onomastica indienilor nativi, nu ca indicativele sa nu se confunde cu cele britanice ci ca sa-si pastreze culoarea nationala.
Despre siguranta si protectia lucratorului din serviciul ala special sau armata nici nu am discutat. Vreau sa spun numai ca armata americana nu foloseste decat veste antiglont si echipament produs in USA, la fel hrana si medicamentele necesare pentru armata. Asta inseamna pe langa tehnologie mai ales incredere in industria nationala, ca si altii in lume stiu sa fac veste antiglont sau detectoare de metale mai bune ca ale lor, si nu in ultimul rand patriotism.