Piesa ostrogota(tezaur?) descoperita in Romania...traficanti

Istorie, arheologie, antichitate, evul mediu, muzee, etc.

Moderatori: Deus, Adam25

Scrie răspuns
sigillum2008

Piesa ostrogota(tezaur?) descoperita in Romania...traficanti

Mesaj de sigillum2008 »

A fost vanduta nu demult, (evident in Occident...) o piesa ostrogota din argint descoperita pe teritoriul tarii noastre.
Citand descrierea vanzatorului... ,,This artefact was grave excavated in the old Roman province of Dacia.Circa 5 century AD,,

Ce parere aveti... sunt rare astfel de piese?
E posibil sa faca parte dintr-un tezaur mai mare? (cred ca e o intrebare care nu va gasi raspuns niciodata)
....................

Chiar am cunoscut cativa ,,cautatori de comori,, ... prezenti la un targ de antichitati dintr-o tara vestica.
Afland ca sunt din Romania... mi-au dezvaluit intre altele, ca nici ei nu mai stiu cate Kg de metale pretioase au scos de la noi (despre care nu s-a scris nicaieri)... dar am mai aflat si faptul ca in prezent prefera Ungaria, datorita usurintei cu care pot fi scoase piesele din tara... legislatiei mai blande (zic ei) ... dar si numarului mare de piese descoperite.
A nu se intelege ca Romania a scapat de astfel de binevoitori! (Precizez ca nu erau romani)
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
valentina
**
**

Mesaj de valentina »

In mod sigur mai sunt multe de descoperit.Imi aduc aminte, in primul an de facultate( eu am terminat istorie arheologie) am mers pentru prima oara pe un sit arheologie, si efectiv "colcaia" de straini dornici sa dea "o mana de ajutor". Odata cu scandalul bratarilor dacice s-a mai inasprit o idee legislatia, dar nu de ajuns dupa parerea mea.Acesti pierde vara, coate goale, arheologi de sezon nu vor disparea niciodata.Se intampla peste tot in lume si in tari cu legislatie mult mai aspra ca a noastra,( si aici ma refer la tarile musulmane si asiatice) si, totusi traficantii nu se opresc.,,,,asta e trista realitate.
berserkr
moderator
moderator

Re: Piesa ostrogota(tezaur?) descoperita in Romania...trafic

Mesaj de berserkr »

sigillum2008 scrie:A fost vanduta nu demult, (evident in Occident...) o piesa ostrogota din argint descoperita pe teritoriul tarii noastre.
Citand descrierea vanzatorului... ,,This artefact was grave excavated in the old Roman province of Dacia.Circa 5 century AD,,

Ce parere aveti... sunt rare astfel de piese?
E posibil sa faca parte dintr-un tezaur mai mare? (cred ca e o intrebare care nu va gasi raspuns niciodata)
....................

...............................
Dacia sec V probabil nu se mai refera la teritoriul actual al Romaniei. Probabil artefactul era descoperit in Bulgaria sau fosta Iugoslavie.
Scrie răspuns