Expozitia "Invazia Tatarilor 1241-1242"

Istorie, arheologie, antichitate, evul mediu, muzee, etc.

Moderatori: Deus, Adam25

Scrie răspuns
PRONUMISMATICA
Site Admin

Expozitia "Invazia Tatarilor 1241-1242"

Mesaj de PRONUMISMATICA »

http://www.colectionarul-roman.ro/stiri ... 1-1242.htm

Am fost sa vizitez expozitia si am numai cuvinte de lauda. Pe langa cele care au fost mentionate deja in articolul de pe siteul Colectionarul Roman as mai adauga ca in cadrul expozitiei mai puteti testa un simulator care masoara cu cate kilograme-forta puteti trage coarda unui arc din acele vremuri, in curte puteti trage cu diferite tipuri de arcuri, arunca la tinta cu o arma in forma de cruce ascutita in fiecare varf, ba chiar puteti sa "bateti moneda" (de fapt lamina). Este instalat un aparat cu care va puteti face o moneda-souvenir contra 2RON. Va puteti echipa cu cele folosite pentru protectie in bataliile din acele timpuri (coif, zale, etc) si sa face o poza digitala cu un aparat special care o trimite prin e-mail la ce adresa doriti.

Sunt prezentate mai multe exponate interesante de la arme, obiecte de uz casnic, tezaure de monede, etc, toate intr-o prezentare profesionala si iluminare foarte buna.

Atasez o imagine de epoca cu subsemnatul, pe care am facut-o la expozitia respectiva. Imaginea este facuta in stil "carte postala", iar inscriptia din stanga inseamna "Copilul meu pentru patrie - invazia tatarilor"
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Scrie răspuns