Site BNR

Istorie, arheologie, antichitate, evul mediu, muzee, etc.

Moderatori: Deus, Adam25

Scrie răspuns
hultan2003

Site BNR

Mesaj de hultan2003 »

Astazi am observat ca BNR si-a refacut site-ul .
Singurul lucru nou la partea de numismatica il reprezinta fotografiile atasate pentru monedele jubiliare scoase in ultimii 15 ani . La mai multe noutati .:D

Daca am gresit topicul va rog mutati in locul potrivit .
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Intradevar, BNR are un site nou, insa stirea cu partea de numismatica e veche... s-a mai discutat pe aici.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

S-a mai discutat dar abia azi s-a schimbat complet situl si au aparut si pozele.
Din pacate apare numai aversul monedelor jubiliare iar pozele sunt destul de mici.
Sa speram ca vom avea acces la toate pozele la rezolutie mai mare.
La partea de istorie monetara nu e nicio poza, dar explicatiile sunt bune si poate se mai dezvolta situl cu timpul.
Oricum e un mare pas inainte si parca un pic mai multa atentie acordata numismatilor :merci: .
Daca ar mai publica si un catalog al monedelor si bancnotelor ( asa cum a publicat pe site Banca Nationala a Bulgariei ) ar fi aproape perfect :D
skortzy

Mesaj de skortzy »

Avem si reversul monedelor daca dam click pe link si avem noroc sa functioneze :)

Cand am incercat nu functiona decat sporadic, dar tot e un pas inainte...
hultan2003

Mesaj de hultan2003 »

O alta sectiune interesanta a site-ului este cea cu lista guvernatorilor bancii , fiecare avand si o scurta descriere .
sorin70

Mesaj de sorin70 »

skortzy scrie:Avem si reversul monedelor daca dam click pe link si avem noroc sa functioneze :)

Cand am incercat nu functiona decat sporadic, dar tot e un pas inainte...
Asa este. Eu nu am sesizat linkurile. Dupa cateva incercari a functionat si au aparut descrierile si reversurile dar tot mici.
Este totusi un mare pas inainte.
Daca s-ar mai publica si ceva literatura .... ce bine ar mai fi.
Si tirajele oficiale , macar la emisiunile de dupa 1990... .

Azi am observat ca la 125 ani de la crearea BNR au doar poza medaliei iar la descriere au amestecat medalia cu moneda.
Scrie răspuns