Impresii numismatice de calatorie - Roma.
- marcus aurelius

Impresii numismatice de calatorie - Roma.
Nu am gasit un loc potrivit pentru acest subiect, de aceea l-am incadrat aici. Pe parcursul timpului am avut mai multe incursiuni numismatice in orasele lumii insa cel mai spectaculos mi s-a parut la Roma. Aici am gasit si un numar mare de "dealer"-i de monede. Ce mi s-a parut mai interesant a fost faptul ca am dat de un numar destul de mare de comercianti care aveau si Exchange si se ocupau cu comercializarea de monede de aur si argint, atat moderne cat si antice. Asta m-a facut sa vad o similitudine intre acestia si zarafii din Evul Mediu. Unii dintre ei nu se prea pricepeau la numismatica si aveau preturi pentru turisti ignoranti, insa am dat si peste unii care aveau preturi chiar ieftine pentru Romania si se mai putea si negocia cu ei. Deci daca ajungeti acolo nu ezitati sa negociati la sange, nu va fie jena. Am avut surpriza sa gasesc monede romanesti, atat de argint cat si de aur. Una chiar mi s-a parut la un pret foarte decent, de 260 de euro, un 20 lei 1893. Starea era rezonabila. Am dat si peste comerciant de piese antice, profesionist, care vinde pe Six Bid, Dea Moneta, etc, cu toate acreditarile posibile. E inutil sa zic ca a avut piese exceptionale, piese pe care nu le-am mai vazut live, niciodata. Una peste alta a fost o experienta pe care v-o recomand. Ah si inca ceva, daca vreti strict sa vizitati un muzeu cu moneda antica, mergeti la Museo Nazionale Romano, Palazzo Massimo alle Terme, langa statia Termini.
Nemo Mortalium Omnibus Horis Sapit
http://ordersandmedals.ro
-
operator59

foarte interesant.
ne puteti ajuta cu informatii despre locatiile unde putem gasi acesti comercianti? (cei cu preturi accesibile, bineinteles)
eu obisnuiesc sa merg (daca ma incadrez cu concediu) duminica in Porta Portese (un fel de bazar) dar marfa e tot mai putina. I-au cam fugarit Carabinierii. In rest am gasit magazinele de pe langa Piata Vaticanului care au preturi mult prea exagerate!
multumesc!
ne puteti ajuta cu informatii despre locatiile unde putem gasi acesti comercianti? (cei cu preturi accesibile, bineinteles)
eu obisnuiesc sa merg (daca ma incadrez cu concediu) duminica in Porta Portese (un fel de bazar) dar marfa e tot mai putina. I-au cam fugarit Carabinierii. In rest am gasit magazinele de pe langa Piata Vaticanului care au preturi mult prea exagerate!
multumesc!
- marcus aurelius

Pentru moneda antica si pentru profesionalism, va recomand Diana Numismatica, situata pe Via delle Quattro Fontane, no. 20B. Este foarte aproape de Piazza Barberini, chiar la celebrele fantani.
Insa cel mai simplu folositi Google, cuvinte cheie : numismatica Roma, dupa care deschideti Google Maps si aveti toti comerciantii declarati.
Insa cel mai simplu folositi Google, cuvinte cheie : numismatica Roma, dupa care deschideti Google Maps si aveti toti comerciantii declarati.
-
operator59

multumesc de info!
eu sunt interesat de moneda dupa 1800. In trecut am gasit monede "interesante" pe la diversi bijutieri. Avantajul era ca le achizitionam la pretul aurului.
zilele astea, pe unde am intrat, toti mi-au cerut in jur de 50 euro/gram. Cam mult, luand in considerare ca erau monede uzuale.
am sa urmez sfatul dvs. si am sa caut pe google!
multumesc!
eu sunt interesat de moneda dupa 1800. In trecut am gasit monede "interesante" pe la diversi bijutieri. Avantajul era ca le achizitionam la pretul aurului.
zilele astea, pe unde am intrat, toti mi-au cerut in jur de 50 euro/gram. Cam mult, luand in considerare ca erau monede uzuale.
am sa urmez sfatul dvs. si am sa caut pe google!
multumesc!
- marcus aurelius

Vedeti ca este un 20 lei 1883 sau 1890 la un comerciant de langa statia Termine, la pretul de 260 euro.
-
operator59

Multumesc si de aceasta informatie!
Si ca sa continuam topicul inceput de dumneavoastra, vin si eu cu cateva recomandari celor ce merg la Roma:
- ocoliti comerciantii (magazine de suveniruri) din jurul Pietei Sf. Petru (drumul de la la Vatican catre Castelul San Angelo). Veti gasi doar monede la preturi foarte - foarte mari (si pe okazii sunt mai ieftine
)
- vizitati Oficiul Postal al Vaticanului din interioriul Pietei Sf.Petru,(pe partea stanga). E posibil sa gasiti diferite monede moderne al Vaticanului, la preturi accesibile.
- vizitati Oficiul Postal al Vaticanului din interiorul Muzeelor Vaticanului. Veti gasi la vanzare monede euro la preturi mult mai mici decat pe site-urile de specialitate (in special monede euro in stare unc/proof). In interior veti gasi si muzeul de numismatica si filatelie (interesant)
- daca va incadrati cu concediul si pentru o zi de duminica, incercati sa ajugeti in bazarul Romei - Porta Portese. E posibil sa nu gasiti nimic sau....destul de multe
- si nu in cele din urma, folositi si sfaturile din mesajele anterioare ale acestui topic!
Suucces!
Si ca sa continuam topicul inceput de dumneavoastra, vin si eu cu cateva recomandari celor ce merg la Roma:
- ocoliti comerciantii (magazine de suveniruri) din jurul Pietei Sf. Petru (drumul de la la Vatican catre Castelul San Angelo). Veti gasi doar monede la preturi foarte - foarte mari (si pe okazii sunt mai ieftine
- vizitati Oficiul Postal al Vaticanului din interioriul Pietei Sf.Petru,(pe partea stanga). E posibil sa gasiti diferite monede moderne al Vaticanului, la preturi accesibile.
- vizitati Oficiul Postal al Vaticanului din interiorul Muzeelor Vaticanului. Veti gasi la vanzare monede euro la preturi mult mai mici decat pe site-urile de specialitate (in special monede euro in stare unc/proof). In interior veti gasi si muzeul de numismatica si filatelie (interesant)
- daca va incadrati cu concediul si pentru o zi de duminica, incercati sa ajugeti in bazarul Romei - Porta Portese. E posibil sa nu gasiti nimic sau....destul de multe
- si nu in cele din urma, folositi si sfaturile din mesajele anterioare ale acestui topic!
Suucces!