In una din licitatiile trecute , au fost scoase la Artmark , mai multe loturi cu obiecte antice . Un lot continea varfuri de sageti - semne premonetare , alte doua loturi erau constituite din cate doua opaite fiecare si cel de-al treilea lot din fibule (sau parti componente ale unor fibule ) . Cele doua loturi cu opaite
s-au vandut . E prima data cand vad la o licitatie in Romania obiecte antice . S-a schimbat ceva in regimul de vanzare-cumparare al acestor tipuri de obiecte ?
Obiecte antice de vanzare la casa de licitatii Artmark
-
roantichitati

-
QUINTILIAN

Domnule Roantichitati, din cate stiu si eu exista Directia de patrimoniu care este obligata prin lege sa apere marturiile trecutului care sunt descoperite de diverse persoane si care sunt puse apoi la vanzare in mod abuziv. Ar mai putea interveni politia, dar si asta de multe ori se deplaseaza doar daca semnaleaza cineva nereguli, ca de autosesizari nu cred ca poate fi vorba, plus ca nici personal care sa aiba minime cunostinte de numismatica, arta preistorica si asa mai departe nu prea exista.
Observ ca a dat dovada de mare curaj cel ce vinde obiectele astea. O avea ... ''spatele asigurat''? sau care e explicatia de patrimoniu nostru este vândut ''pe faţă''?
Observ ca a dat dovada de mare curaj cel ce vinde obiectele astea. O avea ... ''spatele asigurat''? sau care e explicatia de patrimoniu nostru este vândut ''pe faţă''?
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
-
QUINTILIAN

Domnule Roantichitati, din cate stiu si eu exista Directia de patrimoniu care este obligata prin lege sa apere marturiile trecutului care sunt descoperite de diverse persoane si care sunt puse apoi la vanzare in mod abuziv. Ar mai putea interveni politia, dar si asta de multe ori se deplaseaza doar daca semnaleaza cineva nereguli, ca de autosesizari nu cred ca poate fi vorba, plus ca nici personal care sa aiba minime cunostinte de numismatica, arta preistorica si asa mai departe nu prea exista.
'' Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul''. N. Bălcescu
-
roantichitati

QUINTILIAN scrie:Domnule Roantichitati, din cate stiu si eu exista Directia de patrimoniu care este obligata prin lege sa apere marturiile trecutului care sunt descoperite de diverse persoane si care sunt puse apoi la vanzare in mod abuziv. Ar mai putea interveni politia, dar si asta de multe ori se deplaseaza doar daca semnaleaza cineva nereguli, ca de autosesizari nu cred ca poate fi vorba, plus ca nici personal care sa aiba minime cunostinte de numismatica, arta preistorica si asa mai departe nu prea exista.
Domnule QUINTILIAN , piesele puse in vanzare nu reprezinta raritati , sunt piese comune pt cei ce colectioneaza astfel de obiecte , multe monede
ale membrilor forumului ce au fost prezentate aici sunt muuult mai importante decat acele religve . Daca sunt vandute inseamna ca posesorul lor a vrut sa se desparta de ele , nu trebuie sa vedem il el automat un infractor . Ceeace este interesant pt mine este faptul ca pana acum nu s-au vandut in Romania niciodata astfel de obiecte la casele de licitatii . Nu consider ca e o infractiune sa ai asemenea obiecte (cum sunt sigur multi dintre colegii nostri au ) si nici faptul ca aceste obiecte pot fi vandute intr-o casa de licitatii .
http://www.artmark.ro/catalog/index.php ... erite.html
Care din acestea e varf medieval probabil otoman?
Care din acestea e varf medieval probabil otoman?
Stiti cum as comenta eu Directia de patrimoniu? ,, Somnul ratiunii naste monstri''QUINTILIAN scrie:Domnule Roantichitati, din cate stiu si eu exista Directia de patrimoniu care este obligata prin lege sa apere marturiile trecutului care sunt descoperite de diverse persoane si care sunt puse apoi la vanzare in mod abuziv. Ar mai putea interveni politia, dar si asta de multe ori se deplaseaza doar daca semnaleaza cineva nereguli, ca de autosesizari nu cred ca poate fi vorba, plus ca nici personal care sa aiba minime cunostinte de numismatica, arta preistorica si asa mai departe nu prea exista.