De ce BNR emite tiraje asa de mici la monedelel jubiliare?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

glissando94
**
**

Mesaj de glissando94 »

Vasil a zis:
Raspunsul e simplu: sa facem ce putem pentru infiintarea si functionarea ANR.
Glasul colectionarilor individuali nu se aude in sferele inalte.

In alte tari cum se procedeaza?
Citind pe acest site, am vazut ca sunt colectionari cu largi relatii internationale. Cum procedeaza alte Banci Nationale? Isi anunta numismatii nationali despre data emisiilor monetare? Ii intreaba despre posibilul interes de a cumpara o viitoare moneda?
<<Numeri>>
Naenia

Mesaj de Naenia »

Monetaria Austriei, de exemplu, isi face publica planificarea emiterilor de noi monede. De exemplu, pe data de 13 iunie va fi emisa moneda "„Austrian Railways”/ Emperor Ferdinand’s “North Railway”" (argint, 18 grame) cu valoare de 20 de euro, proof - tiraj 50.000 exemplare. Urmatoarea moneda de aur va fi emisa pe data de 7 noiembrie: "„Jugendstil“/ House in the Linke Wienzeile Nr. 38" (16 grame), proof - tiraj 30.000 exemplare. :lol:

Nu stiu exact in ce masura sunt respectate aceste date anuntate. Probabil ca sunt in mare parte. Asta ca sa nu mai vorbim de tiraje... 30.000 monede de aur fata de cele cateva ale BNR. E o diferenta fantastica... :x In stilul acesta, e mai bine sa ne reprofilam pe monede din Austria... avem sanse mai mari sa facem rost de ele...
Naenia

Mesaj de Naenia »

glissando94 scrie:Vasil a zis:
Ii intreaba despre posibilul interes de a cumpara o viitoare moneda? [/color]
In aceasta privinta, nu prea stiu cum se procedeaza. Pot spune insa ca monedele austriece sunt printre cele mai frumoase din lume. Alegerea temelor prezentate/comemorate este foarte bine gandita, gravorii sunt de nota 10, iar rezultatul nu poate fi decat extraordinar. Cred sincer ca interesul pentru monedele lor este maxim.

Referitor la acest subiect, BNR-ul oare ce gandeste? :?:
Conteaza cumva numismatii din tara asta si interesul lor pentru monedele noi, in conditiile in care te trezesti cu 250 de monede noi emise dintr-o data, fara niciun anunt?!
Scrie răspuns