Prima moneda cu plasma din lume

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Olimpia

Mesaj de Olimpia »

VIKO scrie:D-na Olimpia va simt iritata pentru faptul ca am catalogat moneda drept "o porcarie". Este o parere proprie. Eu nu va judec pentru faptul ca d-vs o considerati ca fiind o piesa de arta. Cred ca fiecare e liber sa-si exprime parerea. Nu m-am folosit de dreptul la libera exprimare judecandu-va gusturile si placerile.Vad ca d-vs sunteti foarte informata in ce privesc "jocurile de culise" din interiorul moneteriei canadiene. Sunteti cumva spion pe alte meleaguri sau aveti ca lucrator bancar vreo alta matusa Tamara?! :D La prima parte a intrebari puteti sa nu raspundeti... sa nu cumva sa desconspirati ceva important...
Draga domnule VIKO, englezii au expresie foarte potrivita la rîndurile scrise de d-voastra mai sus: IGNORANCE IS BLISS ............avînd ca fapt ca explicatiile mele nu v-au satisfacut...
drmau

Opinie

Mesaj de drmau »

Stimati domni si doamna,
M-am abtinut pana acum sa imi exprim parerea.
Un prim motiv a fost ca nu ma interesa subiectul monedei cu plasma (prima, ultima sau a nu stiu cata). Personal cred ca deja se merge in afara ideii de moneda. Asa ceva s-ar putea zice ca transcende arta si poate ar fi mai potrivita - tehnica in sine - pentru o medalie, placheta, etc. Asta nu inseamna ca asi avea ceva impotriva monezilor cu o realizare mai artistica - nu - dar poate sunt eu mai clasic.
Al doilea motiv a fost ca discutai lua o turnura care mirosea urat. Acuze, polemici deplasate, etc.
Dar tocmai tinand cont de aceasta stare de fapt m-am hotarat sa scriu acum.
Nu credeti ca ati depasit limitele unei dicutii intre oameni pasionati de numismatica (si celelalte aditionale)?
Credeti ca a ajunge la vorbe/idei ca spion sau "matusi Tamara" ne ajuta la ceva sa ne imbogatim cunostintele si sa ne bucuram de pasiunea noastra?
Personal cred ca nu.
Personal cred ca pana acum doamna Olimpia s-a dovedit decenta si bine informata si asi zice bine intentionata. OK poate sa para prea bine informata - dar se mai intampla :-) - in mod benign si un astfel de miracol uneori.
Exceptand apartenta la zona Canadei nu cred ca aduce ca ton si stil cu "stim noi cine". Cred ca daca era dansul in umbra nick-ului Olimpia ar fi explodat de mult. Iar daca chiar este si n-a facut-o deja inseamna ca a invatat mult... cine stie poate chiar mai invata si in final atinge normalitatea.
Personal nu cred iin ideea ca "stim noi cine" este in umbra nick-ului "olimpia" si sincer cat ne mentinem decenti nu vad ce ne-ar pasiona atat.
Cred ca stiti ca personale ca "stim noi cine" sufera cel mai tare cand opiniile lor sunt ignorate. Cea mai mare pedeapsa este ca cineva si chiar mai rau - o comunitate - sa nu-i asculte - sa-i ignore. Eu va propun acest medicament pt o astfel de atitudine.
In concluzie v-asi propune sa "folosim" experienta tuturor inclusiv a nick-ului "Olimpia" si in plus sa ne toleram fiecare opiniile - evident cele decente. La cele care depasesc decenta pur si simplu sa nu reactionam. Eventual o atentionare, doua, maxim trei si apoi tacere.
N-asi vrea sa transformam acest topic in discutie etica, morala etc... haideti sa ne intoarcem la numismatica si ca urmare enunt o parere personala.

Desi nu cred ca plasma (rece in acest caz) poate exista (sa fie mentinuta) intr-un obiect de dimensiunea unei monede - m-asi bucura sa aflu ca am fost depasit in cunostintele mele fizice. Plasma este o stare a materiei - o stare de agregare - care implica un amestec de atomi, ioni si alte particule mai mult sau mai putin elementare intr-o stare de agitatie - practic o stare de echilibru dinamic mai mult sau mai putin stabil. Din cate stiu pt asa ceva este nevoie de un aport de energie pt intretinere - deobicei o ardere chimica (flacara) sau o descarcare electrica. evident acesta e nivelul de cunostinte de fizica de clasa a XI si a XII a unui liceu teoretic Romanesc. Cine stie - poate undeva in lume stiinta e mai departe cu multi pasi iar asta a dus la un posibil obiect dragut...

Cu stima si iertare pt un mesaj asa de lung.
Orice stiinta este un sistem de ipoteze; orice filozofie, un pariu cu timpul. Sistemele se pot substitui iar pariurile se pierd de obicei - parafrazandu-l pe Julio Cortázar via „Mironositele” de Federico Andahazi
VIKO

Mesaj de VIKO »

M-am simtit deranjat de atitudinea doamnei Olimpia la adresa mea si am replicat necorespunzator, motiv pentru care CER SCUZE atat utilizatoarei nickname-ului "Olimpia" cat si tuturor celor de pe forum care au asistat sau nu polemicilor purtate. Revin la scopul initial al interactiunii dintre membrii acestui forum si anume "Numismatica". Aceasta stiinta trebuie sa ne aduca impreuna pe toti impatimitii pentru a progresa in cunostiinte si nu numai. Facusem abstractie la momentul respectiv de aceasta idee si am deviat atat de la subiect cat si de la normal.

Regret cele petrecute si va cer inca o data scuzele de rigoare. Cu respect, Claudiu!
Mircea

Mesaj de Mircea »

VIKO scrie:D-na Olimpia va simt iritata pentru faptul ca am catalogat moneda drept "o porcarie". Este o parere proprie. Eu nu va judec pentru faptul ca d-vs o considerati ca fiind o piesa de arta. Cred ca fiecare e liber sa-si exprime parerea. Nu m-am folosit de dreptul la libera exprimare judecandu-va gusturile si placerile.Vad ca d-vs sunteti foarte informata in ce privesc "jocurile de culise" din interiorul moneteriei canadiene. Sunteti cumva spion pe alte meleaguri sau aveti ca lucrator bancar vreo alta matusa Tamara?! :D La prima parte a intrebari puteti sa nu raspundeti... sa nu cumva sa desconspirati ceva important...
:lol:
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

VIKO scrie:.....................CER SCUZE..................................cat si tuturor celor de pe forum care au asistat sau nu polemicilor purtate...........................
Prietene, nu a deranjat (cred) pe altcineva de-aici "polemica" (de altfel nici n-a fost o polemica ci libera exprimare a unei pareri pentru care in optinia mea nu trebuie sa-ti ceara nimeni socoteala) purtata cu Dna Olimpia. Dansa judeca mai cinic lumea si nu e de acord cu parerile (diferite ale) altora. De aceea n-am mai intervenit nici eu, si consider ca unul dintre noi a avut un sfat bun ceva mai sus. Sa-i lasam pe cei care nu pot tolera pe restul sa se lamenteze singuri. Asa le place lor...Macar in felul asta nu ne mai expunem insultelor gratuite.
Olimpia

Mesaj de Olimpia »

berserkr scrie:
VIKO scrie:.....................CER SCUZE..................................cat si tuturor celor de pe forum care au asistat sau nu polemicilor purtate...........................
Prietene, nu a deranjat (cred) pe altcineva de-aici "polemica" (de altfel nici n-a fost o polemica ci libera exprimare a unei pareri pentru care in optinia mea nu trebuie sa-ti ceara nimeni socoteala) purtata cu Dna Olimpia. Dansa judeca mai cinic lumea si nu e de acord cu parerile (diferite ale) altora. De aceea n-am mai intervenit nici eu, si consider ca unul dintre noi a avut un sfat bun ceva mai sus. Sa-i lasam pe cei care nu pot tolera pe restul sa se lamenteze singuri. Asa le place lor....
Nu judec CINIC pe nimeni si am si scris ca nu m-a suparat, ci doar mirat reactia si felul cu care am fost abordata dar nu ma deranjeaza si il inteleg pe Claudiu, este firesc.
DRMAU a vazut esentialul acestui subiect si a facut analiza.
În opinia mea am crezut ca era ca o informatie de ordin general sa prezint aceasta moneda, facînd parte dintre ''noul gen'' de monede moderne.
VIKO

Mesaj de VIKO »

Parerile sunt impartite desigur. Tot ce am vrut sa spun e ca ma simt vinovat ca am reactionat pe final intr-un mod ironic si mistocar, gest pentru care am cerut public scuze, catalogand nefiresc comportamentul meu. Forumul fiind creat pentru altfel de discutii. Sper sa se inteleaga de data aceasta intentia mea din acel mesaj.
Scrie răspuns