vad ca achizitioneaza numai monede de argint; cred ca au nevoie de ag sa mai scoata niste monede comemorative . aceste achizitii sunt probabil pentru a completa colectia muzeului bnr, de aceea cumpara o singura bucata din fiecare moneda.
Interesant este ca in timp ce la moneda relativ comuna 250 lei 1941 ii intereseaza ambele variante , la 1 leu 1870 , mult mai valoroasa si intersanta, le este indiferent faptul ca sunt 3 variante din care una rara si una rarisima.
In alta ordine de idei vreau si eu ( macar sa vad ) moneda de "20 BANI 1930"
sorin70 scrie:Interesant este ca in timp ce la moneda relativ comuna 250 lei 1941 ii intereseaza ambele variante , la 1 leu 1870 , mult mai valoroasa si intersanta, le este indiferent faptul ca sunt 3 variante din care una rara si una rarisima.
In alta ordine de idei vreau si eu ( macar sa vad ) moneda de "20 BANI 1930"
. Putem sa le dam niste linkuri de pe okazii sau ebay. Ultima oara cand BNR-ul a avut nevoie de monede a facut niste oferte irezistibile unora... in miez de noapte...
Zece oameni care-şi exprimă părerea în public sunt mai puternici decât alte sute de mii care tac.
Napoleon Bonaparte.
Sunt mai mult ca sigur ca nu vor platii la gram ci vor platii valoarea numismatica. Deasemenea cred ca, cauta piese(in special monede) AUNC sau UNC, deoarece banuiesc ca sunt pentru ceva expozitii sau colectii importante.
Aceasta este o idee insteresanta . Si de ce acum, cand sunt in prag de euro se urmareste completarea colectiei ? Pana acum nu era completa colectia ? S-au descoperit brusc cateva lipsa la inventar, s-au dat ca "moarte", "distruse" cateva si acum se mascheaza prin achizitia altora sau pur si simplu cineva cu putere se foloseste de reteaua si prestigiul BNR pentru a achizitiona monede de interes ?