10 bani 2007 am intalnit o moneda cu 1 grup de zimti colt drept si celelalte 2 grupuri cu colt rotund.Practic e o combinatie dintre cele doua din poza.Nu am posibilitate sa fac un scan dar am oprit piesa la colectie. E aproape UNC.
Nu stiu de ce va bateti capul cu emisiunile astea. Sunt atat de neingrijit facute incat aproape fiecare moneda e un caz aparte. De cate ori ma uit la cate una din buzunar, observ alte anomalii la muchie. Erorile au relevanta la monede batute ingrijit, ca sa nu ajungi sa le colectionezi pe toate la final
berserkr scrie:Nu stiu de ce va bateti capul cu emisiunile astea. Sunt atat de neingrijit facute incat aproape fiecare moneda e un caz aparte. De cate ori ma uit la cate una din buzunar, observ alte anomalii la muchie. Erorile au relevanta la monede batute ingrijit, ca sa nu ajungi sa le colectionezi pe toate la final
Aveti dreptate, multe au anomalii, in general sunt atent la toate detaliile indiferent de moneda, pt. mine e un studiu sub lupa (10X) si de aceea am facut constatarea de mai sus ca lumea sa fie informata.Moneda in cauza am oprit-o provizoriu la colectie, o dau la primul interesat, sunt unii colectionari care cauta mai mult emisiuni cu erori, daca nu o vrea nimeni o pun in circulatie.Am mai intalnit una mai demult cu un grup de zimti lipsa tot de 10 bani si litera M (de la Romania) deformata.Ar trebui ca cei de la monetarie sa schimbe mai des butucii si poansoanele, avand in vedere ca emisiunile actuale se bat pe metal dur.