5 lei 1883
-
roantichitati

Principala mea "boala" sunt monedele de 5 LEI , din aceasta cauza am studiat cat am putut de mult "fenomenul " . Am vazut cateva colectii ale unor persoane care au investit si investesc sume foarte mari in colectia ROMANIA .Am constatat ca toti la la 1883 si 1901 au stari exceptionale . In afara de asta , cele mai multe piese care le-am vazut peste XF la 5 Lei ( si am vazut destul de multe ) au fost 1883 . Cele mai bune stari pe care eu le am in colectie nu sunt la 1883 ( desi , nici aici nu stau rau ) . http://transylvanian-numismatics.com/ph ... 881+riduribanivechi scrie:1883 e cu relief inalt in zona scutului si majoritatea sint tocite acolo, de aceea nu sint de acord ca sint cele mai mari sanse de a fi gasita in stari superioare. Cred ca 1880 sint cele mai multe in XF.
Moneda din imagine e foarte frumoasa desi cred ca a fost curatata.
Ai dreptate in ceeace priveste scutul , este o moneda pretentioasa , dar in fata monedei de 1880 are doua mari avantaje 1) monedele din 1880 au fost primele monede de 5 lei care au aparut si in mod normal au fost mai "circulate si 2 ) numarul mare al monedelor de 1883 ( si se presupune ca numarul ar fi mai mare decat cel stiut , de aici si abundenta lor in randul monedelor de 5 Lei ) . Pe locul imediat urmator ( sau poate chiar inainte ).. urmeaza monedele din 1901 ...si acolo se poate destul de usor observa ca marea majoritate sunt in stare buna . Exista destul de monede XF in randul celor de 1880 , dar eu cand ma referam la stari de exceptie vorbeam de aUNC`uri sau oricum pe`acolo . Pe okazii cele mai dese oferte in randul pieselor cu stare tot la monedele din 1883 au fost . Cat priveste patina eu imi mentin parerea , este una autentica !
..
din pacate moneda nu e inca in posesia mea.abia am castigat licitatia pe ebay si am stabilit cu vanzatorul metoda de plata.moneda e 55 euro plus 5 taxe postale + 10 ron expediere recomandata....ar insemna 63 euro la cursul de 37( vanzare)...240 lei...zic totusi ca merita banii acestia
dutzu
- PRONUMISMATICA
- Site Admin
...
au inceput sa fie din ce in ce mai apreciate monedele romanesti bune.desi sunt colectionar de doar un an jumatate cresterea preturilor la monedele bune am observat-o de la luna la luna in sensul ca monede pe care le-as fi luat acum un an in urma la un pret de 50 euro,acum cred ca le-as fi luat cu 80-90-100.un bun exemplu ar fi :
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... AA:US:1123
in acelasi timp,la acelasi vanzator s-a vandut 1 leu 1870 vf+ cu aprox 500$
in general pe ebay licitatiile la monedele romanesti bune se termina undeva la ordinul sutelor de $/euro
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... AA:US:1123
in acelasi timp,la acelasi vanzator s-a vandut 1 leu 1870 vf+ cu aprox 500$
in general pe ebay licitatiile la monedele romanesti bune se termina undeva la ordinul sutelor de $/euro
dutzu
-
laurentiu c

Bun gasit !
Chiar daca nu este vorba despre acelasi milesim (si sper sa nu fiu injurat ),
lasind la o parte cataloage si alte chestii de genul asta , v-as solicita o parere personala legata de valoarea acestor monede.
Multumesc
Cu stima
Chiar daca nu este vorba despre acelasi milesim (si sper sa nu fiu injurat ),
lasind la o parte cataloage si alte chestii de genul asta , v-as solicita o parere personala legata de valoarea acestor monede.
Multumesc
Cu stima
- Fişiere ataşate
-
- 21.jpg (81.83 KiB) Vizualizat de 8060 ori
-
- 20.jpg (70.24 KiB) Vizualizat de 8060 ori
-
- 23.jpg (75.15 KiB) Vizualizat de 8060 ori
-
- 22.jpg (70.58 KiB) Vizualizat de 8060 ori
laurentiu c