Talerul şi mahmudeaua sunt a omului nebun.
Zimţii dă florin sunt solzii care dracu-i poartă-n spete.
Guldenul mare ca roata dîmprejur dă sfîrc la fete
La fel duce în ispită, firfiricul şi carboava
Ca şi filtrul dă amoriu picură-şi în sîn otrava,
Lira minte, rubla-nşeală, ţechinul te măsluieşte
Şi Mamona cînd vrei aur scuipă-n palme şi rînjeşte.
La "The BNR", cel din Bucuresti, strada Eugeniu Carada.
Acolo unde exista o poarta antitero care bipaie inutil pentru fiecare trecator, caci nu e controlat nimeni.
Si acolo unde intr-un hol istoric, marea banca nationala a tras o colivie de rigips cu functionari.
Normal ca la BNR se gasesc dar eu am anuntat pentru cei 90% dintre noi care nu au in oras o sucursala BNR.
In alta ordine de idei si vecinii nostrii din Rep. Moldova au emis monede 5, 10, 25 si 50 bani cu 2008. ( http://ciscoins.narod.ru/indexe.htm )
Nu as vrea sa suna a reclama, dar in afara de moneda de 50 bani, pe celelalte din "editia" 2008, le-am obtinut in stare foarte buna ( luciu, dar cu amprente) ca rest de la magazinele Kaufland, si inca in cantitati mari
amonra scrie:Da. Probabil va avea aceeasi soarta cu 50 bani 2007.
La BNR mi s-a spus ca 50 bani 2008 nu s-au emis inca.
Eu inca mai primesc rest monede de 50 bani 2005 si 2006 XF++ sau aUNC deci probabil s-au produs multe din acesti ani, ca sa acopere cererea pentru denominare.
De fiecare data cand se nimereste sa primesc rest monede de 50 de bani stare aUNC sau XF+ ma grabesc sa verific anul.Din pacate dau tot peste 2005 si 2006...Oare asistam la acelasi fenomen ca pe vremea lui Ceasca cand se emiteau ani la rand monede cu acelasi milesim(1966) sau intr-adevar au fost batute foarte multe cu an 2005 si 2006 pentru denominare si sunt puse doar acum in circulatie?
Dupa lupte seculare am reusit sa gasesc si eu fisicuri cu 1, 5, 10 si 50 de bani si nu de la B.N.R. : 1 ban din 2008, 5 bani din 2008 si inca unul unde nu pot sa vad ce an este (nu vreau nici sa desfac fisicul), 10 bani din 2007 si un altul cu aceeasi situatie ca la 5 bani si 50 de bani unde, la fel, nu pot sa vad anul, dar probabil ca este 2006.
''au fost batute foarte multe cu an 2005 si 2006 pentru denominare si sunt puse doar acum in circulatie?''
Exact.2007 nu s-au batut pt. circulatie, se gasesc doar in setul BNR.Daca nu e suficient lotul din 05/06 probabil vor apare cu 2008.
Am pastrat 5 si 10 bani 2008 .
Iar din Spania am adus pentru colectia personala , moneda de 2 euro emisa in anul 2008 avind pe revers pe regele Juan Carlos ( am mai adus inca 4 monede de 2 euro din anii 2007, 2005, 2002 si 2001 - reversul monedei de 2 euro din 2007 este tratatul de la Roma - 50 ani si pe moneda de 2 euro din anul 2005 este imaginea lui Don Qijote ) si o moneda de 20 eurocenti 2008 ( cu portretul lui Cervantes ) si o moneda de 1 eurocent 2008.