moneda interesanta..
- marcus aurelius

Am sa va spun o poveste despre un shmecher de pe malurile Dambovitei care a crezut ca e mai shmecher decat altii din vest. Si chiar a fost !!! Chiar i-a facut sa creada ca moneda respectiva , din care el scotea doar cate una la cate un targ numismatic serios si flutura catalogul sus si tare, este autentica. Nimeni nu a indraznit sa-i dea personajului nostru suma ceruta de aceasta. Insa al nostru conational inventiv, a propus sa i se dea alte piese la schimb. Ei bine, au fost cativa care au muscat. Dar ce folos pentru personaj ca acum e cautat si vanat... Sau mai stii, o fi avut vreun folos.
Aha deci ne impartim in smechertii de pe Dambovita si desteptii (corectii) de Ghioroc. As putea sa va dau si eu ceva exemple foarte urate "din vest" dar nu cred ca ar fi o idee buna sa clasificam oamenii dupa zona. SI aici pe malurile Dambovitei sunt oameni corecti cu care poti face afaceri cu ochii inchisi, si acolo la dvs sunt oameni pe care crezi ca poti pune baza si te pomenesti cu cea mai urata chestie la care te poti gandi.
Hljóðs bið ek allar
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
helgar kindir,
meiri ok minni
mögu Heimdallar;
viltu, at ek, Valföðr!
vel framtelja
forn spjöll fíra,
þau er fremst um man.
- marcus aurelius

Unii dintre cei mai onesti oameni pe care-i cunosc sunt din Bucuresti. Tatal meu este bucurestean. Ceea ce am scris putea foarte bine sa fie "un shmecher de pe Bega" sau aiurea. Asta nu inseamna ca am ceva cu toti timisorenii sau toti bucurestenii. Nu interpretati eronat. Si da niciunde in lumea asta nu sunt toti oamenii onesti. Scopul povestioarei mele era strict legat de moneda in cauza, nu de persoane.
250 lei 19#40
Era doar o parere personala. Imi e greu sa cred ca niste angajati au pe mana asemenea matrite. Nu lucrau cu ea in mod curent incat sa-si permita pe ascuns , rapid, baterea cateorva piese. Nu am informatii directe dar presupun ca se tin intr-un depozit sub cheie iar respectiva cheie nu se afla la orice angajat. Tocmai de aceea spuneam ca se pot face o multime de speculatii pe tema aceasta: din lipsa de informatii. In anul presupusei rebateri, 1998, cred ca in ROMANIA directorii inca se mai credeau "stapani". Schimbarea mentalitatii s-a facut radical mult mai apropiat in timp de momentul actual.
250 lei 19#40
Corect! Totul e posibil Cand e vorba de goana dupa bani. Muzeul B.N.R. detine vreun exemplar 250 lei 19#40 in colectia sa?! Si... desi sunt offtopic cu urmatorele, aveti idee cand se va deschide muzeul B.N.R. ?! Acum aproximativ doi ani cand am vizitat Muzeul de Istorie a Romaniei cu ocazia recuperarii bratarilor dacice, o doamna de acolo mi-a spus ca "momentan" sala cu tezaurul numismatic este inchisa pentru renovare iar colectia pastrata la banca nationala, si mi-a dat ca data probabila a redeschiderii respectivei sectiuni septembrie 2008. Cunoasteti ceva despre acest lucru? As fi tare interesat sa vizitez. La cat de rar se expun publicului as putea spune ca ar fi chiar o onoare.