Pret estimativ !!!
-
diablo
Pret estimativ !!!
va rog sa imi spuneti cam cat ar valora o moneda ca aceasta in stare Xf
! va multumesc
! http://www.muenzblog.de/bilder/spanien- ... e-2007.jpg
Ma scuzati, dar eu nu va prea inteleg filozofia. Sa inteleg ca la 12E daca le mai adauga si taxele postale ma duce mai putin?!?!?claus scrie:ZAR scrie:Valoreaza exact cat scrie pe ea : 12 euro.
intr-adevar, dar daca mai punem si taxele postale atunci cei 12 euro s-ar putea vinde cu 10
5 bani in stare G..maxim 10 ron
Nu de alta, dar in acest caz as vrea sa adauge cat mai multe taxe de genul asta... poate o iau gratuit
Cat priveste pretul piesei... vb domnului ZAR
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
taxele postale pot face o piesa (mai ales cele ieftine) mai putin atractiva.
sa va dau un exemplu..o moneda in valoare-pret de piata-de 8 ron vanduta de un colectionar dintr-un oras mic, taxele postale 7 ron sa zicem.
chiar daca piesa in sine face 8 lei, cei 7 ron ce se adauga ca taxe o fac mai putin competitiva, eventualul cumparator trebuind sa plateasca 15 ron pentru o piesa ce face doar 8.astfel, piesa respectiva s-ar putea vinde si cu 2-3 ron, chiar daca ea face 8.
imaginati-va 2 piese identice, una vanduta de un colectionar din bucuresti, iar alta de unul dintr-un mic oras. este foarte probabil ca piesa din bucuresti sa aiba un pret final mai mare decat cealalta.
desigur, asta nu inseamna ca moneda nu valoreaza 12 euro, eu m-am referit strict la pretul de vanzare, cel la care s-ar putea termina licitatia.
sa va dau un exemplu..o moneda in valoare-pret de piata-de 8 ron vanduta de un colectionar dintr-un oras mic, taxele postale 7 ron sa zicem.
chiar daca piesa in sine face 8 lei, cei 7 ron ce se adauga ca taxe o fac mai putin competitiva, eventualul cumparator trebuind sa plateasca 15 ron pentru o piesa ce face doar 8.astfel, piesa respectiva s-ar putea vinde si cu 2-3 ron, chiar daca ea face 8.
imaginati-va 2 piese identice, una vanduta de un colectionar din bucuresti, iar alta de unul dintr-un mic oras. este foarte probabil ca piesa din bucuresti sa aiba un pret final mai mare decat cealalta.
desigur, asta nu inseamna ca moneda nu valoreaza 12 euro, eu m-am referit strict la pretul de vanzare, cel la care s-ar putea termina licitatia.
Cred ca pana la urma cumpararea tine de calitate. Daca acea piesa de la un colectionar dintr-un oras mic este superioara calitativ celei din Bucuresti, atunci sansele sa fie cumparata aceea este cel putin egala cu cea dintr-un oras mare. Mai exista si varianta in care calitatea sa fie aceeasi sau nesemnificativa si in cazul asta cumparatorul prefera aceeasi piesa dar de la un colectionar din acelasi oras pentru a nu mai plati taxe postale, altfel se ajunge la o situatie neconvenabila in care taxele sunt > sau = cu piesa. De exemplu eu fiind din Bucuresti si vad o piesa de vanzare la un colectionar din Constanta si la altul una identica dar respectivul este din Iasi, ma raportez la calitate deoarece taxele sunt identice iar daca moneda nu valoreaza semnificativ renunt la ea asteptand sa apara una cel putin la fel in orasul meu.
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae