Nu este o mare noutate, pentru ca monedele de 1 lira sterlina isi schimba infatisarea aproape anual.
Am fost in Anglia si mi-am adus pentru colectie si citeva monede de 1 lira sterlina care aratau diferite in anii 1983 fata de 1989 sau 1997 sau 2000.
Personal imi place mai mult design-ul la cele vechi.Tendinta la monedele actuale in general la toate tarile (nu numai UK) este spre simplitate, din pacate nu prea se mai pune accentul pe grafica elaborata (incarcata) care este de fapt - arta.
Asa este , am vazut ca seturile complete de monede euro din Belgia, Olanda, Luxemburg sau Irlanda au , normal fiecare tara in parte , aceleasi imagini si fata si verso.
Ma refeream la monedele de 1, 2, 5, 10, 20, 50 eurocenti , 1 si 2 euro.
ZAR scrie:Tendinta la monedele actuale in general la toate tarile (nu numai UK) este spre simplitate.
Unde o fi simplitatea asta la monedele britanice?!
-Depinde cum vede fiecare grafica.
-Ca exemplu : luati prin comparatie cele 2 monede ''five pence'' de mai sus, care e mai simplista (Av.) ?
-Parerea mea : cea noua zici ca e desenata de copii, clasele 1-4.
-Depinde cum vede fiecare grafica.
-Ca exemplu : luati prin comparatie cele 2 monede ''five pence'' de mai sus, care e mai simplista (Av.) ?
-Parerea mea : cea noua zici ca e desenata de copii, clasele 1-4.
Eu zic ca ei asa le au facut special, sa fie mai comice, pentru ca ani de ani, ele au fost prea simple, chiar si monedele noastre actuale sunt simple, numai ca poate schimbarea lor nu va mai avea loc-vom trece la euro.
ZAR scrie:Personal imi place mai mult design-ul la cele vechi.Tendinta la monedele actuale in general la toate tarile (nu numai UK) este spre simplitate, din pacate nu prea se mai pune accentul pe grafica elaborata (incarcata) care este de fapt - arta.
Si mie imi place grafica elaborata, dar eu fac distinctie intre grafica elaborata si cea incarcata. Ultima ar putea duce la dificultati in identificarea monedelor de catre persoane neobisnuite cu ele si care sunt din ce in ce mai multe in epoca moderna a turismului international. Citisem pe undeva o opinie a unui englez care spunea ca nu ii plac monedele noi si ca cel mai bine ar fi fost ca pe monede sa fie care un 1, 5, 10 etc. cat mai mare posibil pentru o identificare usoara, mai ales de catre persoanele in varsta. Acest punct de vedere este indeplinit de monedele euro si chiar si de monedele romanesti actuale (desi acestea din urma sunt urate de-a dreptul).
Pe de alta parte tendinta de a simplifica este omniprezenta in societate de mai multe decenii si nu doar la monede, ci in arta, arhitectura, design industrial etc. Bineinteles, simplu nu trebuie sa insemne automat si urat.
A reusit cineva sa achizitioneze setul de monezi? Am un prieten care studiaza la Londra si cand am vorbit cu el ultima data (acum 3 saptamani) nu primise rest vreo moneda noua. In presa scrie ca au fost puse treptat in circulatie, totusi a mai bine de jumatate de an.
fireatmyself scrie:A reusit cineva sa achizitioneze setul de monezi? Am un prieten care studiaza la Londra si cand am vorbit cu el ultima data (acum 3 saptamani) nu primise rest vreo moneda noua. In presa scrie ca au fost puse treptat in circulatie, totusi a mai bine de jumatate de an.
Am reusit eu sa fac rost de ceva monede din seria noua.
fireatmyself scrie:A reusit cineva sa achizitioneze setul de monezi? Am un prieten care studiaza la Londra si cand am vorbit cu el ultima data (acum 3 saptamani) nu primise rest vreo moneda noua. In presa scrie ca au fost puse treptat in circulatie, totusi a mai bine de jumatate de an.
Am achizitionat setul in Argint calitate proof si este intr-adevar foarte frumos in opinia mea personala, o mica tusa de originalitate nu strica
Am reusit eu sa fac rost de ceva monede din seria noua.
V-am lasat offline
Lauri2008 scrie:Am achizitionat setul in Argint calitate proof si este intr-adevar foarte frumos in opinia mea personala, o mica tusa de originalitate nu strica
Chiar proof nu colectionez, dar nu as zice nu setului. Am vazut, intre timp, setul la un amic. Este, intradevar, deosebit.