Tipuri monede 1867

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Hunter`

Mesaj de Hunter` »

Exista toata seria 1,2,5 si 10 bani 1867 cu sigla "B" - sunt probe.
vlahul
moderator
moderator

Re: Tipuri monede 1867

Mesaj de vlahul »

Alex scrie: Daca aveti suspiciuni cu privire la detaliile monedei de fata, va rog sa le comunicati si d-nei Katia Parvan (K.P.) de la Muzeul National de Istorie al Romaniei, custodele piesei in discutie.
Din ce publicatie citati?
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

Hunter` scrie:Exista toata seria 1,2,5 si 10 bani 1867 cu sigla "B" - sunt probe.
Aveti vreo sursa sau vreo alta imagine?
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

vlahul scrie:Din ce publicatie citati?
Catalogul MNIR "Romania in vremea lui Carol I"
Hunter`

Mesaj de Hunter` »

Nu am nicio imagine, ceea ce va pot spune este ca le-am vazut pe viu , ele exista. O colectie ce contine astfel de piese nu va face niciodata subiectul unui forum public din motive usor de inteles. Poate ca intr-o zi o sa apara la o casa de licitatii din strainatate...
banivechi

Mesaj de banivechi »

Alex scrie:Daca aveti suspiciuni cu privire la detaliile monedei de fata, va rog sa le comunicati si d-nei Katia Parvan (K.P.) de la Muzeul National de Istorie al Romaniei, custodele piesei in discutie.
Eu nu am suspiciuni, am doar convingerea ca ce scrie acolo e gresit. Moneda o fi batuta la Birmingham, dar nu la Franklin Mint, care asa cum o simpla cautare pe net (www.franklinmint.com sau wikipedia)) demonstreaza, e in America, si nici nu exista la data cind au fost facute probele respective.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Probabil ca greseala este Franklin in loc de Royal sau mai stiu eu ...
Wiki ne zice ca: http://en.wikipedia.org/wiki/Birmingham_Mint
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

banivechi scrie:Eu nu am suspiciuni, am doar convingerea ca ce scrie acolo e gresit. Moneda o fi batuta la Birmingham, dar nu la Franklin Mint, care asa cum o simpla cautare pe net (www.franklinmint.com sau wikipedia)) demonstreaza, e in America, si nici nu exista la data cind au fost facute probele respective.
Nu exclud o greseala, dar in acelasi timp se poate si ca informatia de pe net sa nu fie completa, iar muzeul sa fi folosit si alte surse pentru identificarea piesei.
Alex
moderator
moderator

Mesaj de Alex »

vlahul scrie:Probabil ca greseala este Franklin in loc de Royal sau mai stiu eu ...
Wiki ne zice ca: http://en.wikipedia.org/wiki/Birmingham_Mint
In perioada respectiva in Birmingham existau mai multe monetarii private care fie au disparut, fie si-au schimbat numele, deci in lipsa unei surse care sa identifice simbolul B cu o anumita monetarie nu putem face decat speculatii.

Conform informatiilor de pe net (oricat de solide sau subtirele ar fi ele), Birmingham Mint se pare ca a fost infiintata la sfarsitul secolului al XVIII-lea de Matthew Boulton, deci legaturi puternice cu "B". Numai ca in prima jumatate a secolului al XIX-lea ea era cunoscuta ca Soho Mint. In plus, din cauza dificultatilor financiare in 1850 isi vinde echipamentele catre Heaton Mint, iar acesta din urma va lua numele de Birmingham Mint abia in 1889. Aparent deci la 1867 nu mai exista o Birmingham Mint.
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Era doar o presupunere vis-a-vis de eventuala greasala strecurata in descrierea postata de dvs...
Scrie răspuns