Scanteia 18 august 1947 - Leul a fost stabilizat
-
sigmaringen1

Scanteia 18 august 1947 - Leul a fost stabilizat
Va salut,
am achizitionat de curand acest ziar Scanteia din 18 august 1947. Este interesant faptul ca in publicatie se prezinta noile preturi ale principalelor alimente si sunt prezentate noile monede.
http://img25.imageshack.us/my.php?image=hpim0443fq2.jpg
http://img25.imageshack.us/my.php?image=hpim0444yn5.jpg
http://img5.imageshack.us/my.php?image=hpim0445io1.jpg
am achizitionat de curand acest ziar Scanteia din 18 august 1947. Este interesant faptul ca in publicatie se prezinta noile preturi ale principalelor alimente si sunt prezentate noile monede.
http://img25.imageshack.us/my.php?image=hpim0443fq2.jpg
http://img25.imageshack.us/my.php?image=hpim0444yn5.jpg
http://img5.imageshack.us/my.php?image=hpim0445io1.jpg
"Sfortarile poporului au dat rod".....
Pana la urma ati obtinut o pagina de istorie (si la propriu, in cazul de fata), chiar daca e vorba de un eveniment trist care s-ar numi mai bine "confiscarea de inspiratie sovietica savarsita de stat", deci un furt. Si ce titluri sforaitoare, strajuite de mutrele tovarasilor! Un document interesant, emblematic pentru anii ce urmau sa vina.
Pana la urma ati obtinut o pagina de istorie (si la propriu, in cazul de fata), chiar daca e vorba de un eveniment trist care s-ar numi mai bine "confiscarea de inspiratie sovietica savarsita de stat", deci un furt. Si ce titluri sforaitoare, strajuite de mutrele tovarasilor! Un document interesant, emblematic pentru anii ce urmau sa vina.
ziare
Felicitari pentru achizitie. Interesanta pagina a istoriei. Puteti sa-mi recomandati de unde as putea cumpara ziare din perioada 1938-1945 ? Deocamdata nu am gasit din aceasta perioada.
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
- andi_codescu

Ce legatura are aceasta remarca filosofica cu subiectul in discutie?VIKO scrie:Poporul roman este prea preocupat de prezent incat sa mai aiba inspiratia de a privi in trecut pentru a invata cum sa procedeze in viitor. Viitorul fiind clipa urmatoare...
Ultima oară modificat 12 Feb 2009, 13:23 de către vlahul, modificat 1 dată în total.
ziare
Cam aceasi legatura pe care a avut-o si remarca domnului andi_codescu, domnule... moderator.
Din motive personale am avut o pauza destul de lunga in care nu am mai pastrat aceasta legatura virtuala cu domniile voastre si observ cu dezamagire ca cei mai putini cunoscuti sunt taxati imediat la orice abatere, nu si "vederanii".
Ii ofer scuzele mele domnului andi_codescu daca s-a simtit lezat de afirmatiile mele. Acest mesaj e ca raspuns la promptitudinea si diferentele de care a dat dovada moderatorul. Acest forum incepe sa semene cu o enclava in care cei pusi sa conduca fac abuzuri. Unele persoane au ramas cu ceva din perioada de dupa 1947.
Si totusi sper sa fie doar o impresie de moment, dupa lipsa mea indelungata.
Din motive personale am avut o pauza destul de lunga in care nu am mai pastrat aceasta legatura virtuala cu domniile voastre si observ cu dezamagire ca cei mai putini cunoscuti sunt taxati imediat la orice abatere, nu si "vederanii".
Ii ofer scuzele mele domnului andi_codescu daca s-a simtit lezat de afirmatiile mele. Acest mesaj e ca raspuns la promptitudinea si diferentele de care a dat dovada moderatorul. Acest forum incepe sa semene cu o enclava in care cei pusi sa conduca fac abuzuri. Unele persoane au ramas cu ceva din perioada de dupa 1947.
Si totusi sper sa fie doar o impresie de moment, dupa lipsa mea indelungata.
- andi_codescu

Voi fi off topic.
Cred ca dl. Vlahul a reactionat fata de faptul ca discutia luase o turnura off topic. Recunosc ca eu am generat-o. De aceea cred ca si mie in mod implicit mi se adresase cand a scris cele de mai sus.
Nu cred ca e neaparat o diferentiere intre veterani si cei mai noi. Si mai cred ca a fi veteran nu inseamna neaparat ca esti si bun intr-ale numismaticii, asa ca din punctul meu de vedere cred ca ghinionul dvs a fost nu ca nu sunteti veteran ci ca aveati ultimul mesaj off topic. Cel mai bine ar fi sa nu mai iscam inca un diferend. Nu spun ca nu aveati dreptate, nici ca aveati, ci doar ca si intr-un caz si in celalat ar fi mai bine sa nu mai nastem pe aici inca o disputa.
Cred ca dl. Vlahul a reactionat fata de faptul ca discutia luase o turnura off topic. Recunosc ca eu am generat-o. De aceea cred ca si mie in mod implicit mi se adresase cand a scris cele de mai sus.
Nu cred ca e neaparat o diferentiere intre veterani si cei mai noi. Si mai cred ca a fi veteran nu inseamna neaparat ca esti si bun intr-ale numismaticii, asa ca din punctul meu de vedere cred ca ghinionul dvs a fost nu ca nu sunteti veteran ci ca aveati ultimul mesaj off topic. Cel mai bine ar fi sa nu mai iscam inca un diferend. Nu spun ca nu aveati dreptate, nici ca aveati, ci doar ca si intr-un caz si in celalat ar fi mai bine sa nu mai nastem pe aici inca o disputa.
Va dati seama ca nu am putut sa nu observ noile reglementari in vigoare.vlahul scrie:Domnule Viko, nu ma intereseaza cat ati intrat pe forum si ce ati scris in trecut. Lucrurile s-au reglementat aici si va rog sa va adresati fara ironie, cel putin in ce ma priveste.
Pentru domnul andi_codescu:
Faptul ca am preferat sa nu intervin in multe discutii ramanand astfel in espectiva incercand sa invat de la fiecare persoana cate ceva, nu ma recomanda a fii nou. Ghilimelele cred eu ca au fost destul de evidente la cuvantul respectiv. Diferenta dintre numarul de postari nu da vechimea unui utilizator ci doar data la care s-a inscris -si ca fapt divers observ ca nu este asa mare dintre dvs si mine.
Sunt de accord cu dumneavoastra ca nu-si are locul si nici rostul escaladare vreunui diferend.
Si ca sa revin la subiect: astept informatii cu privire la intrebarea pe care o adresasem la inceput de la oricine are cunostinta in cauza.
Multumesc anticipat!