Jetoane N CUTARIDA INGINER - informatii

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
roantichitati

Jetoane N CUTARIDA INGINER - informatii

Mesaj de roantichitati »

Singura posibilitate pt a afla informatii despre aceste jetoane a fost netul , nefiind bucurestean am mai putine sanse sa aflu informatii direct din zona lor de circulatie .Am cateva nelamuriri , presupuneri mai multe , si nici o certitudine . Orice informatie e binevenita ! Multumesc !

1)Stie cineva de ce apare "INTREPRINDEREA PALATULUI DE JUSTITIE" pe pe aceste jetoane ?

2)Daca fabrica de caramida , Nicolae Cutarida a infiintat-o (sau a preluat-o – din alte surse ) in 1895 iar pe jetoane apare anul 1890 , in cadrul carei afaceri au fost emise aceste jetoane ?

3)Cate tipuri ale acestor jetoane exista ? In MBR sunt enumerate 5 , mai apar altele in cataloagele de jetoane ?

.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

In catalogul d-lui Schaeffer apar 2 diferite de 5 bani, 2 diferite de 10 bani, 2 diferite de 50 bani si 2 diferite de 1 leu.

Ar mai fi un tip, la care aversul este la fel ca al celor mentionate mai sus (INTREPRINDEREA PALATULUI DE JUSTITIE / N.CUTARIDA - INGINER), dar pe revers in loc de valoarea nominala apar niste scule.
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Ms Aldor ! Imi poti trimite si mie te rog un scan al paginii cu jetoanele respective pe mail ?
Scrie răspuns