Monede din nichel

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Încuiat
big
nou in forum
nou in forum

Monede din nichel

Mesaj de big »

Salut,

Am auzit ca ar exista niste monede facute din nichel pur . Aveti cunostinta de asa ceva ? Vreau sa nichelez niste lingurite pentru pescuit. Linguritele le confectionez eu din cupru si vreau sa le nichelez cu ajutorul electrolizei , si pentru asta imi trebuie niste nichel pur ca sa il dizolv in electrolit si apoi sa nichelez piesele de cupru . Uitati aici un link pentru a intelege mai bine ce vreau sa fac :

http://www.youtube.com/watch?v=A0xFlIQ9MhQ

Poate imi recomandati unde sa caut nichel.

Multumesc
banivechi

Mesaj de banivechi »

In general cei de pe forumul asta se chinuie sa conserve monedele, nu sa le strice.
Plus ca s-ar putea ca unele monede sa fie mai scumpe decit un set de linguri pentru pescuit.... ba chiar mai scumpe decit un set complet de undite...
roantichitati

Mesaj de roantichitati »

Sustin ideea lui Mircea , referitoare la distrugerea monedelor , dar vad ca sunteti patimas si pus pe treaba asa ca am sa incerc sa va ajut .Pentru a nu strica alte monede care ar putea fi mai valoroase opriti-va la 100 lei din 1936 . Din toata seria celor de nichel este cea mai des intalnita .
sorin70

Mesaj de sorin70 »

O varianta mai ieftina este sa folositi monede canadiene de 10, 25 sau 50 de centi din perioada 1968 - 1999 cu compozitia de 99.9% Ni.
Cele ulterioare sunt numai placate cu nichel.
Fir intins !
big
nou in forum
nou in forum

Mesaj de big »

Bineinteles ca vreau o metoda cat mai ieftina si nu am de gand sa dau banii pe monede vechi ca apoi ca sa le bag la electroliza :D . Eu auzisem ca ar fi o moneda romaneasca veche de cativa ani care ar fi fost de nichel .

De unde pot sa cumpar monede canadiene din nichel ?

Am gasit pe wikipedia un tabel in care am vazut ca monedele canadiene de nichel ar fi din 1955 - 1981, dar cred ca e vorba despre cele de 5 centi.

Poate ma ajutati sa caut si in alta parte , poate ceva piese, componente .. etc ... de pe piata unde pot sa gasesc nichel.

Mersi pt sfaturi.
badin19

Mesaj de badin19 »

excelenta treaba... sunt sigur ca daca v-ati duce la remat sau la orice alt punct de colectare fier vechi ve-ti gasi ceva nichel. dar sincer buna ideea cu monedele.... am avut si eu una asemanatoare dar cu bancnote ... sa la lipesc intre ele si sa fac un sul de hartie igienica... :wink:
Divide et impera
big
nou in forum
nou in forum

Mesaj de big »

badin19 scrie: am avut si eu una asemanatoare dar cu bancnote ... sa la lipesc intre ele si sa fac un sul de hartie igienica... :wink:
Trebuia sa fie cineva mai rautacios. Am fost azi si am cautat prin oras si nu am gasit pe nicaieri absolut nimic. Am fost si la un centru care zinca anumite piese si habar nu aveau nici ei unde pot sa gasesc nichel... din cate am citi resursele de nichel sunt mai mari decat cele de cupru dar se pare ca nu se gaseste nichel nealiat pe nicaieri.

Stiti cumva in acumulatorii cu Ni , nu exista o tija de nichel pur ? Caut de cateva saptamani si nu gasesc nicio solutie .

Eu ma gandeam ca pot sa gasesc monede mai noi care se gasesc f usor si sunt ieftine . Nu o sa dau o gramada de bani pe monede vechi ca sa le distrug .
badin19

Mesaj de badin19 »

nu eram rautacios, a fost o simpla gluma. oricum eu nu ma pricep la pescuit desi stau pe malul dunarii dar nu ar fi mai simplu, mai ieftin si mai eficient sa cumparati lingurite facute gata?
Divide et impera
vlahul
moderator
moderator

Mesaj de vlahul »

Raspunsurile cu ce fel de monede sunt din nichel a fost dat.
Acesta este un forum numismatic, drept urmare, pentru nichelare incercati pe un forum cu chimisti.
Subiect inchis.
Încuiat