In memoria revolutiei din 1989

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
teoo
**
**

In memoria revolutiei din 1989

Mesaj de teoo »

Mi-am cumparat o revista acum aproape o luna si uitandu-ma prin ea am gasit acest cupon. Este vorba despre o moneda lansata in memoria revolutiei din anul 1989. Eram foarte hotarat sa mi-o comand pana am vazut ca cei care au lasat anuntul nu si-au dat nici o data de contact (site, e-mail, numar de telefon). Am incercat sa ma documentez de pe internet dar nu am gasit moneda pe nicaieri. :? , in schimb acel mic logo cu degetele l-am gasit. Este logo-ul unui site cu acelasi nume de sub el... Voi ce parere aveti de asta?

Imagine
amonra

Mesaj de amonra »

Sunt emisiuni private de medalii.
Daca o gasisti, va sfatuiesc sa o cumparati :D -> in curand termenul de "revolutie" va fi probabil schimbat si in cartile de istorie cu "lovitura de stat" sau "miscare sociala sangeroasa in paralel cu o schimbare de comun acord".

Personal, nu as achiztiona ceva ce nu are un site, nume, firma, o oarecare forma de reprezentare comerciala legala.

PS: Simbolul victoriei cu degetele -> V ( sau semnul de "vand valulta" dupa unele guri rele ) este deja consacrat pe o serie de timbre din 1990 relativ la evenimentele din 1989. Primul timbru avea valoare de 2 lei si exista si varianta cu supratipar de 4 lei.
Pecunia non olet.
teoo
**
**

Mesaj de teoo »

Ideea este urmatoarea pe acel cupon scrie "Prin acesta obtin indreptatire la noile monede din colectia Unirea Neamului Romanesc" si imi este frica ca o data ce mi-am comandat o moneda in valoare de 30 de lei sa nu imi vina luna urmatoare o moneda din aceeasi colectie in valoare de 200 de lei, pe care sa nu o pot refuza pentru ca am indreptatire la toata colectia. :?
amonra

Mesaj de amonra »

Din cate stiu, fiecare om este indreptatit la servicii si bunuri, atat timp cat le plateste.
Daca dumneata ai fi "indreptatit" si eu nu,adica unii ar fi "mai egali" decat altii, asta ar inseamna discriminare, lucru destul de grav si in bulversata noastra societate.
Dupa cum vad eu, e doar o reclama ieftina, abil deghizata.
Nu sunt avocat, insa "indreptatit" nu pare sa aiba nici o valoare legala in sensul de contract.
Pecunia non olet.
stfp

Mesaj de stfp »

S-a mai discutat pe marginea unui disc metalic similar aici: http://transylvanian-numismatics.com/ph ... php?t=3109

Atentie, in nici un caz acel produs nu este o 'moneda' cum ii fac ei reclama, ci un disc de metal pretios si atat.
Elinorri

Mesaj de Elinorri »

Edit.
Ultima oară modificat 12 Oct 2010, 12:52 de către Elinorri, modificat 1 dată în total.
teoo
**
**

Mesaj de teoo »

Multumesc mult de ajutorul acordat, dar dupa ce s-a discutat aici si in celalt topic am ajuns la concluzia ca nu se merita, in ciuda pretului redus. Asta e doar o dovada clara ca si romanii pot confectiona chinezarii :roll: si sunt in stare sa-si promoveze obiectul confectionat prin minciuni si reviste ieftine, sau suplimente care le gasesti fara sa vrei peste tot si care la prima vedere iti fura ochii cu "oferta lor extraordinara". Daca o sa mai gasesc si alte anunturi o sa le postez.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Sunt convins ca pe aceeasi tema va scoate si BNR o moneda comemorativa (sau un set tombac - argint - aur) in luna Decembrie.
skortzy

Mesaj de skortzy »

Eu nu as fi chiar foarte convins, desi cred ca emisiunea este destul de probabila (ar putea fi doar o singura moneda de aur de o uncie; in orice caz, nu cred ca va fi doar argint).

Totusi, in 1999 s-au implinit 10 ani si nu a existat o astfel de moneda.
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Aldor scrie:Sunt convins ca pe aceeasi tema va scoate si BNR o moneda comemorativa (sau un set tombac - argint - aur) in luna Decembrie.
Subiectul fiind delicat nu cred ca BNR va emite ceva pe aceasta tema.
amonra

Mesaj de amonra »

Pe langa delicatetea si potentialul exploziv al subiectului ( sa nu uitam ca Basescu tocmai a amenintat in campanie cu "revolutia din 89" si evenimentele din iunie 1990 ), nu pot sa nu ma gandesc cat de pueril-naiva era seria de timbre din 90 cu titlul "revolutia" : o ambulanta, in stanga o masina pe care scrie "France"; brancardieri cu raniti langa soldati care se uita in sus...
Pecunia non olet.
Scrie răspuns