Ghiseul numismatic BNR din Bucuresti

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

BAIDA DORU

Mesaj de BAIDA DORU »

Si la Iasi pot sa va confirm cum sta treaba, imediat cum intri in B.N.R. vine un domn si te intreaba ce doresti, daca ai de schimbat bani (din rol in ron) iti arata cu degetul casa la care trebuie sa mergi, dar daca vrei sa cumperi monede, trebuie sa prezinti un act cu poza, odata am intrat si cu un carnet de student. Cand ajungi la doamnele care iti fac chitantele, nu sunt cu pretentii, daca nu ai buletin, te intreaba, numarul si seria si gata, pana la urma bani sa iasa nu.
Cunoscandu-ti istoria iti cunosti viata.
popa_romeo85

Mesaj de popa_romeo85 »

pysy1984 scrie:Si la Iasi pot sa va confirm cum sta treaba, imediat cum intri in B.N.R. vine un domn si te intreaba ce doresti, daca ai de schimbat bani (din rol in ron) iti arata cu degetul casa la care trebuie sa mergi, dar daca vrei sa cumperi monede, trebuie sa prezinti un act cu poza, odata am intrat si cu un carnet de student. Cand ajungi la doamnele care iti fac chitantele, nu sunt cu pretentii, daca nu ai buletin, te intreaba, numarul si seria si gata, pana la urma bani sa iasa nu.
lucru care ar fi teoretic rezonabil eu am asteptat cam 40 de minute in holul bnr, care culmea , are interfon la poarta iar de schimbat nici nu se pune in discutie caseria e tinuta sub usa incuiata si din punctul de vedere al oficialilor nu intelegeau dece sa imi scimbe/ transforme bancnote in monede editia 2011 ca sunt cica in circulatie, fisicuri si alte chesti e ceva exclus, caserita mia zis raspicat ca nu imi poate scimba numa 16 monede ca altfelt ramane fara marutnt in caserie, am fost socat, era ultimul loc unde as fi asteptat un astfel de raspuns.
toata stima
monede, carti, reviste si multe alte lucruri
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc#
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Motivul este simplu
In casierie se scoate zilnic o anumita cantitate de moneda si bancnota.banuiesc ca nu foarte multa, cat saacopere necesitatile normale pentru o zi de lucru.
Dar puteti eventual sa vorbiti cu doamna de la ghiseu sa va scoata pentru a doua zi din tezaur cantitatea solicitata.Eu asa aam procedat la Banca Tiriac intr-o situatie similara.Am specificat ce cantitate am nevoie si a doua zi m-am prezentat sa o ridic.
Colectionez monede w.w.. Insule,tari exotice, state disparute sau greu de gasit
VIKO

BNR

Mesaj de VIKO »

La B.N.R. in Bucuresti cand nu am avut C.I.-ul la mine a fost suficient doar sa-i dau datele. Imi aduc aminte ca atunci cand am luat monede 50 bani 2010 cu Aurel Vlaicu i-am prezentat permisul auto. Ultima oara am schimbat in monede 50 bani 2011 si nu am prezentat nimic. I-am cerut fix un fisic si 2 monede separat. Exact asta am primit fara sa fie deloc deranjata. Ba chiar mi-a recomandat ca pe cele doua sa le incapsulez ca se pastreaza mai bine.
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

cand schimbati bani , nu va trebuie nimic
cand cumparati ceva, indiferent ce, trebuie normal sa va ceara CI
VIKO

BNR

Mesaj de VIKO »

Un exemplu concludent este in cazul achizitionarii setului de monetarie 2010. Am dat datele pentru a intocmi factura. Nu aveam actele la mine in ziua aceea deoarece nici nii nu avea in program sa trec pe acolo. Mi le-a cerut, i-am spus ca nu am CI la mine si intreabrea doamnei de la caserie a fost daca imi stiu CNP-ul sa-mi faca factura.

Iar in cazul monedei de 50 bani 2010 fac referire la cea proof la care mi s-a dat factura.
Cred ca nu se aplica intotdeauna desi ar trebui sa fie o regula.
"Invata sa inveti, mai intai!" Nica M. Nicolae
popa_romeo85

Re: BNR

Mesaj de popa_romeo85 »

da probabil in alte caseri nu e atat de sofisticat , dar in cazul meu am avut impresia ca incerc sa cumpar cel putin jumatate de seif din bnr, mi sa cerut CI la pultul de la intrare , am vorbit telefonic cu cineva din birourile din banca (cica asta e procedura) care mi-a zis ca nu pot scimba mai mult de 5 monede, peurma am mers la caserie unde dupa multe rugamiti am reusit sa obtin 16 monede , si ne mai miram ca nu vedem monede de genul asta prin magazine, pus cap la cap am stat in bnr cam 45 de minute pentru 16 monede cu mircea cel batran si o moneda proof cu aurel vlaicu, in concluzie de acuma voi cumpara de pe okazii, e mai usor :D
monede, carti, reviste si multe alte lucruri
http://www.okazii.ro/catalog?user_list= ... ramas_desc#
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

BNR NU schimba decat bancnote sau monede uzate,care trebueisc scoase din circulatie.Nu au nici un fel de obligatie in a oferi moneda in cantitate mai mare.Aceasta este obligatia bancilor comerciale (de care NU se achita cu brio)
Dar intotdeauna veti gasi intelegere la BNR si ,daca au posibilitatea sa va servesca, o vor face.Trebuie insa sa intelegeti ca in casierie nu intra zilnic decat o cantitate LIMITATA de monede/bancnote, cat sa asigure schimbarea eventualelor monede/bancnote uzate si care trebuiesc retrase din circulatie si , deasemenea, cat sa aiba sa dea eventualul rest pentru ce vand in ziua respectiva.De aceea aveti foarte mici sanse sa luati monede in cantitate mai mare (sa spunem 1-2 fisicuri)
Dar daca discutati cu doamna de la casierie pentru a doua zi, fiti sigur ca va va servi (in anumite limite).
Aceste limite sunt:
- o cantitate DECENTA de monede (eu cel mai mult am putut lua 6 fisicuri din aceeasi moneda).Cel mai probabil vi se vor da 2 fisicuri.
- sa nu solicitati ceva de genul "vreau moneda de 1 ban din 2008 , moneda de 1 ban din 2010 si moneda de 1 ban din 2011.Nimeni nu sta sa caute in tezaur sa vada ce monede sunt in fisicuri si saculeti.Veti solicita monede de 1 ban, vi se vor da monede de 1 ban (iar anul depinde de norocul pe care il aveti).Singura exceptie a fost la monedele de 50 de bani comemorative, unde,intr-adevar,e xista alta situatie
- si nu in ultimul rand, sa dovediti seriozitate si a doua zi sa va prezentati sa ridicati monedele solicitate.fiti sigur ca daca nu o faceti,a doua oara nu veti mai fi servit
ferdinand

Mesaj de ferdinand »

cartelcoserv scrie:BNR NU schimba decat bancnote sau monede uzate,care trebueisc scoase din circulatie.Nu au nici un fel de obligatie in a oferi moneda in cantitate mai mare.Aceasta este obligatia bancilor comerciale (de care NU se achita cu brio)
Dar intotdeauna veti gasi intelegere la BNR si ,daca au posibilitatea sa va servesca, o vor face.Trebuie insa sa intelegeti ca in casierie nu intra zilnic decat o cantitate LIMITATA de monede/bancnote, cat sa asigure schimbarea eventualelor monede/bancnote uzate si care trebuiesc retrase din circulatie si , deasemenea, cat sa aiba sa dea eventualul rest pentru ce vand in ziua respectiva.De aceea aveti foarte mici sanse sa luati monede in cantitate mai mare (sa spunem 1-2 fisicuri)
Dar daca discutati cu doamna de la casierie pentru a doua zi, fiti sigur ca va va servi (in anumite limite).
Aceste limite sunt:
- o cantitate DECENTA de monede (eu cel mai mult am putut lua 6 fisicuri din aceeasi moneda).Cel mai probabil vi se vor da 2 fisicuri.
- sa nu solicitati ceva de genul "vreau moneda de 1 ban din 2008 , moneda de 1 ban din 2010 si moneda de 1 ban din 2011.Nimeni nu sta sa caute in tezaur sa vada ce monede sunt in fisicuri si saculeti.Veti solicita monede de 1 ban, vi se vor da monede de 1 ban (iar anul depinde de norocul pe care il aveti).Singura exceptie a fost la monedele de 50 de bani comemorative, unde,intr-adevar,e xista alta situatie
- si nu in ultimul rand, sa dovediti seriozitate si a doua zi sa va prezentati sa ridicati monedele solicitate.fiti sigur ca daca nu o faceti,a doua oara nu veti mai fi servit
Vorba lunga... Insa mesajul acesta ar trebui pus la inceputul topicului pentru ca sintetizeaza cam tot ce era de spus. De mentionat totusi ca trebuie sa dati si peste un functionar amabil. Eu am avut noroc de fiecare data. Ba chiar mi-au pregatit pentru a doua zi mai multe fisicuri decat puteam plati (10 fisicuri Vlaicu). :lol:
operator59

Mesaj de operator59 »

trec azi pe la banca(BCR).
in timp ce casiera imi da rest la o plata, intreb de fisicuri cu monede.
imi da un fisic de 1 ban,
surprinzator, monedele sunt din 2008 (se vede anul la ambele monede de la capat).

stiu ca exista monede de 1 ban si 2009, 10 si 11.

cum de mai exista fisicuri din alti ani in comert?
ati mai intalnit?
cartelcoserv

Mesaj de cartelcoserv »

Daca aveti fisic de 1 ban 2009 , inseamna ca ati castigat la loto 6 din 49999999
operator59

Mesaj de operator59 »

:oops:

greseala mea!
:roll:
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

Yu_L.Yan scrie: ... Dar, asa cum spuneam mai sus, monedele sunt amestecate. Exista posibilitatea ca intr-un fasic sa fie doar o singura moneda cu milesimul cautat de dumneavoastra.
De asemeni, exista posibilitatea ca in fasic la ambele capete sa fie fata cu valoarea nominala.
Asa cum am spus mai demult despre amestecarea monedelor (si cum a confirmat si colegul nostru sorin70), intr-un fasic nemarcat pe capat, putem gasi cam toti anii de aparitie al acelei monede, in functie de cum ajung una langa alta.
De curand a intrat in posesia mea, un fasic ceva mai interesant a monedei de 50 bani, care, la unul din capete are moneda cu Aurel Vlaicu, iar la celalant capat are moneda cu Mircea cel Batran (scuze pt una din fota, dar m-au lasat acumulatorii si momentan, nu mai pot face alta).
Intrebare pt coletionarii de fasicuri:
- Cum catalogati acest fasic? :twisted:
Fişiere ataşate
Fisic 50 bani.jpg
Fisic 50 bani.jpg (377.1 KiB) Vizualizat de 11596 ori
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
babanezu

Mesaj de babanezu »

Yu_L.Yan scrie: - Cum catalogati acest fasic? :twisted:
eroare de fasic, sau poate proba :twisted:
capa

Mesaj de capa »

Yu_L.Yan scrie:Cum catalogati acest fasic? :twisted:
Cu monede de circulatie circulate (aflate la cel putin al doilea fisic).

:lol:
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Scrie răspuns