moneda 100 lei
moneda 100 lei
Buna seara,as avea si eu o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta.Conform site-ului romaniancoins moneda de 100lei din 1992 cu nominalul scris cu litere groase si cifra 9 a anului rotunda si nu ascutita ar tb sa fie extrem de rara conforma site-ului.Este adevarata aceasta informatie?Daca da,cu cat este mai valoroasa fata de celalalte?Va multumesc
Re: moneda 100 lei
Piesa respectiva este intr-adevar rara, dar numai in raport cu celelalte piese de 100 de lei. La nivel absolut, toate sint piese comune. Si as zice ca varianta respectiva ar trebui sa fie de minim doua-trei ori mai valoroasa decît orice alt 100 lei 1991-1996. Orientativ, eu as aprecia orice 100 lei VF la 25 bani pina la 1 leu, iar varianta din 1992 la 1-5 lei maxim.Turi scrie:Buna seara,as avea si eu o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta.Conform site-ului romaniancoins moneda de 100lei din 1992 cu nominalul scris cu litere groase si cifra 9 a anului rotunda si nu ascutita ar tb sa fie extrem de rara conforma site-ului.Este adevarata aceasta informatie?Daca da,cu cat este mai valoroasa fata de celalalte?Va multumesc
Aprecierea mea e poate un pic influentata de faptul ca am trait perioada respectiva, si am avut buzunarele pline de astfel de piese care erau de dimensiuni mari si, pe masura trecerii anilor, de valoare tot mai mica. In 1991 - 1992, la inceputurile circulatiei lor, dolarul era cam 300-400 lei, si un salariu bun de ~ 100 $, asa ca moneda avea ceva valoare, nu era simplu sa o pui deoparte în cantitati mari.
Poate ca cineva care urmareste piata numismatica mai cu atentie sa corecteze aprecierile mele, dindu-va valori mai precise.