1 Zloty 1929 + jeton ?!

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
BNVlad

1 Zloty 1929 + jeton ?!

Mesaj de BNVlad »

Buna seara,

Supun atentiei dumneavoastra urmatoarele piese :

1 ZLOTY 1929

Teoretic, moneda are 7g, un diametru de 25 mm si este din nichel. Moneda mea are insa 5,4g si 24 mm. Mai jos am pus si imaginile cu ea, pare turnata din alt material. Este un fals de epoca? As fi curios si de un pret la o asemenea piesa. In cazul in care este un fals de epoca, as fi interesat de orice informatii cu privire la valoarea acestei monede in anii '20-'30, pentru a intelege mai bine de ce a fost falsificata.
Imagine

A doua piesa cred ca este un jeton, cu valoarea nominala 5. Am incercat sa descifrez caracterele sau sa caut acest tip de jeton, din pacate fara succes. Orice informatie despre aceasta piesa este foarte folositoare. Jetonul are 1,5 g si 20 mm.

Imagine

Multumesc anticipat ! Cu stima, Vlad !
IN FIDE SALUS
netza90

Mesaj de netza90 »

Literele de pe jeton sunt chirilice. Sub valoarea nominala scrie IZIDA, din pacate nu stiu ce inseamna.
I sit and talk to God, and he just laughs at my plans.
BNVlad

Mesaj de BNVlad »

Multumesc de informatie.Asa am tradus si eu, IZIDA, dar conform lui google translate cuvantul " изида " = " ISIS". Pe wikipedia am gasit o revista ruseasca banuiesc, Isis,pe care apar caracterele acestea. Oare sa aiba legatura ?
Iata linkul : http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 84%965.jpg
IN FIDE SALUS
netza90

Mesaj de netza90 »

Cu placere. Eu am gasit un hotel IZIDA in Bulgaria. Este posibili sa fie de la acest hotel.
Atasez si un link:
http://hotelizida.com/en/Dobrich.html
I sit and talk to God, and he just laughs at my plans.
banivechi

Mesaj de banivechi »

Zlotul e un fals turnat (este mai mic in diametru fiindca desi forma in care a fost turnat era copiata dupa o moneda, dupa turnare metalul racindu-se se contracta putin).
Jetonul se pare ca nici rusii nu-l identifica cu certitudine, zic doar ca e de hotel sau restaurant, din perioada dinainte de 1917:
http://www.staraya-moneta.ru/forum/f%D0 ... Epic35937/
BNVlad

Mesaj de BNVlad »

Multumesc mult domnule banivechi pentru informatii si pentru link. Zlotul este un fals de epoca ?
IN FIDE SALUS
banivechi

Mesaj de banivechi »

Aproape sigur da, e un fals de epoca.
BNVlad

Mesaj de BNVlad »

Multumesc pentru confirmare. Sper sa gasesc ceva informatii despre falsificarea acestor monede si de ce nu, despre jetonul rusesc.
IN FIDE SALUS
Scrie răspuns