Balcescu revine

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Romaniac
**
**

Mesaj de Romaniac »

O moneda urita si scumpa, cu tenta masonica. Seamana oarecum la tematica si simbolistica cu 500 lei aur 1998.
Nu exista situatii disperate, exista doar oameni disperati.

- Heinz Wilhelm Guderian (1888-1954)
berserkr
moderator
moderator

Mesaj de berserkr »

Nu stiu ce-ar fi "masonic" la moneda asta, dar cu siguranta e urata. Pare facuta de un incepator in ale design-ului. Practic n-are tema.
saankarite

Mesaj de saankarite »

Monezile BNR sunt din ce in ce mai urate si mai simpliste. NU as tine-o nici daca mi-ar fi oferita gratis! :mrgreen:
adib

Mesaj de adib »

Ca estetica lasa mult de dorit insa iar tirajul nu serveste scopului numismaticii insa, dupa cum s-a observat la vanzatorul de pe ebay , sunt perfecte pentru obtinerea de profit ..
:!:
sorin70

Mesaj de sorin70 »

Urata rau de tot. E un design de cosmar.
Marele jubileu 1848 - 2007 : 159 ani !!!! :D :shock:
Mai bine lasau blancul asa cum era fara sa-l strice prin batere. :wink:
Si cand ne gandim ca pe vremuri BNR apela la cunoscuti gravori germani si francezi pentru executarea bancnotelor si monedelor iar apoi la gravori , sculptori si pictori romani renumiti. Pentru Domnii din BNR de atunci doar respect !!!
Am citit acum cateva zile ca datorita faptului ca multe din timbrele romanesti sunt considerate ca fiind emise in scop speculativ, fara scop postal , la valori fanteziste si exagerate , respectivele emisiuni nu mai sunt cotate in cataloagele de renume (Yvert ).
Daca si monedele merg pe calea asta cred ca vor avea cota celor din republicile bananiere sau vor fi excluse.
Daca domnii din BNR sunt in criza de inspiratie pot merge in schimb de experienta nu la mii de kilometri ci colea peste gard la colegii din Rep. Moldova , Bulgaria sau din Transnistria. Ne-au depasit si ei la design si la tiraje.
saankarite

Mesaj de saankarite »

sorin70 scrie: Daca domnii din BNR sunt in criza de inspiratie pot merge in schimb de experienta nu la mii de kilometri ci colea peste gard la colegii din Rep. Moldova , Bulgaria sau din Transnistria. Ne-au depasit si ei la design si la tiraje.
ohoo.. Bulgaria are cateva comemorative foarte interesante si atractive. Si la tiraje de cateva mii cel putin. Sa nu mai reamintesc de jubiliara lansata cu ocazia aderarii la UE, care apare in tiraj de 14000 (cea de argint) si 500.000 (cea de metal comun).. off!
Scrie răspuns