Eroare de batere?

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
costinel

Eroare de batere?

Mesaj de costinel »

Posibil ca urmatoarea moneda sa fie eroare de batere?
Fişiere ataşate
DSC02593.JPG
DSC02593.JPG (218.02 KiB) Vizualizat de 8967 ori
DSC02594.JPG
DSC02594.JPG (195.03 KiB) Vizualizat de 8967 ori
banivechi

Mesaj de banivechi »

Nu. Baterea cuielor in monede nu este eroare de batere...
Yu_L.Yan

Mesaj de Yu_L.Yan »

banivechi scrie:Nu. Baterea cuielor in monede nu este eroare de batere...
In cazul asta da.
De era o bataie buna, era un sigur semn / gaura. Dar asa, cred ca nu nimerea bine cuiul :twisted:
Imagine
http://coinsandliterature.blogspot.com/
Imagine

"Stiu marii paznici unde ne aflam?
Abia iesiti din scutecele humii,
Ne-am catarat pe-acoperisul lumii
Si pe taisul evului umblam."
costinel

Re: Eroare de batere?

Mesaj de costinel »

Cum v-ati dat seama ca sunt gauri de cuie? Din ce se vede gaurile sunt neregulate( daca ar fi facute de un singur cui ar avea o forma a gaurii regulata si nicidecum rotunda), iar in urma gauririi ar trebui sa fie un surplus de material, banuiesc eu!
alexie
**
**

Mesaj de alexie »

Vă supun atenţiei ceea ce consider a fi o eroare de batere, posibil deteriorarea matriţei ?
Imagine

Imagine

Imagine
Cucurigu! boieri mari,
Daţi puguţa cu doi bani!
jones2m

Mesaj de jones2m »

costinel scrie:Cum v-ati dat seama ca sunt gauri de cuie? Din ce se vede gaurile sunt neregulate( daca ar fi facute de un singur cui ar avea o forma a gaurii regulata si nicidecum rotunda), iar in urma gauririi ar trebui sa fie un surplus de material, banuiesc eu!
Mie mi se pare un atac acid adica cineva o picurat o solutie acida pe suprafa monedei.
Defecte de material nu prea e cazul la bronzuri, eu am vazut defecte de material la monedele otomane batute inainte 1800 dar acolo era problema tehnologiei (sau a lipsei ei).
buzynik

Mesaj de buzynik »

IMG_0019.jpg
IMG_0019.jpg (58.87 KiB) Vizualizat de 8532 ori
jones2m scrie:
costinel scrie:Cum v-ati dat seama ca sunt gauri de cuie? Din ce se vede gaurile sunt neregulate( daca ar fi facute de un singur cui ar avea o forma a gaurii regulata si nicidecum rotunda), iar in urma gauririi ar trebui sa fie un surplus de material, banuiesc eu!
Mie mi se pare un atac acid adica cineva o picurat o solutie acida pe suprafa monedei.
Defecte de material nu prea e cazul la bronzuri, eu am vazut defecte de material la monedele otomane batute inainte 1800 dar acolo era problema tehnologiei (sau a lipsei ei).
Buna ziua. Dupa parerea mea, au contribuit mai multi factori ,pentru ca piesa sa ajunga asa. Adica a avut cateva pete de oxidare, dupa care a ajuns la o temperatura destul de mare,apoi in apa ...adica:piesa putin oxidata a ajns la gunoi, gunoiul a fost aprins, iar dupa ce a ars(piesa posibil foarte firbinte)a fost stins cu apa. Am si eu ceva asemanator-scan. O zi superba -Nik
Scrie răspuns