50 Bani 1901
-
george_s321

Re: 50 Bani 1901
Eu nu sunt un colectionar cu multi ani in spate ca sa vorbesc din experienta mea.Poate la 1 leu 1870 as putea sa dau exemplu de cateva monede fara crengute pe care le-am vazut.La 1901 m-am bazat pe marturia cuiva caruia i-am cerut parerea cand am observat ca am un 50 bani 1901 fara crengute si care mi-a raspuns ca a vazut varianta destul de des si persoana in cauza are cam 10 ani in plus fata de mine in domeniu si a vazut cu siguranta multi 50 bani 1901.De asta mi-am permis sa comentez in aceasta privinta.Procentele desigur sunt o estimare subiectiva.
- Regina Maria

Stimați domni,
sunt plăcut impresionata, cum pe acest forum se împletesc in mod plăcut expertiza si folclorul numismatic.
Amândouă își au dreptul la existenta si contribuie la "vivacitatea" discuțiilor. Câteodată mai puțin, câteodată mai mult
.
O zi frumoasa tuturor si mulțumesc încă odată pentru multele informații primite!
Regina Maria
sunt plăcut impresionata, cum pe acest forum se împletesc in mod plăcut expertiza si folclorul numismatic.
Amândouă își au dreptul la existenta si contribuie la "vivacitatea" discuțiilor. Câteodată mai puțin, câteodată mai mult
O zi frumoasa tuturor si mulțumesc încă odată pentru multele informații primite!
Regina Maria
Cu cat ne cunoastem mai putin, cu-atat mai buni suntem.
-
george_s321

Cu placere,sper ca am fost de ajutor.As tine sa concluzionez in aceasta problema.Din punctul meu de vedere varianta nu e rara cat e rara piesa.Persoana cu care am vorbit eu e dealer si nu unul mic asa ca am facut o estimare in urma discutiei purtate.In afara de piesa mea a mai fost una similara pe ebay acum cateva luni si a ajuns la un amic ce a cumparata-o ca varianta.Avand in vedere ca 50 bani 1901 apare destul de rar si de regula sunt piese care din cauza uzurii nu prea au nici un fel de crengute as spuna ca nu e mare raritate cum e leul 1894 cu L intrerupt de care doar am auzit si nu vazut.
-
popoviciliza

Despre ce vorbim ?popoviciliza scrie:Încă ceva foarte des întâlnit din ceva foarte rar întâlnit.
Incercati sa priviti cu atentie prima postare ,parcurgand imaginea de jos in sus si comparati cu restul postarilor......
Numismatica implica in primul rand,pasiune , cercetare si un atent studiu al monedei ,nu doar colectionare .
( Vezi definitie - DEX Numismatica )
-
popoviciliza

Păi atunci să ne rezumăm la certitudini.Timis scrie:Despre ce vorbim ?popoviciliza scrie:Încă ceva foarte des întâlnit din ceva foarte rar întâlnit.
Incercati sa priviti cu atentie prima postare ,parcurgand imaginea de jos in sus si comparati cu restul postarilor......
Numismatica implica in primul rand,pasiune , cercetare si un atent studiu al monedei ,nu doar colectionare .
( Vezi definitie - DEX Numismatica )
În celelalte postări (numai cele referitoare la 50 bani 1901) sunt alte matriţe, dar este ilustrată aceeaşi temă (din punctul de vedere al colecţionarului, desigur, nu al DEX-ului).
Cu stimă!
Cu permisiunea dvs,si vazand aceste foarte interesante discutii,postez o moneda ce am ,cu rugamintea sa-mi spuneti daca prezinta o varianta sau nu.
Multumes anticipat.
Multumes anticipat.
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!
Cine nu cunoaste si stie ca nu cunoaste,vrea sa invete.Invata-l!
Cine cunoaste si stie ca cunoaste este un intelept.Urmeaza-l!
-
Cristian Ciuplea

D-le Iason, la majoritatea pieselor prezentate , intreruperile-s mai pregnante fata de piesa dvs.
Pe partea dreapta, pe la ora 14 este o intrerupere mai clara, in rest crengute mai subtirele, dar sunt.
La 50 Bani 1901 este interesanta piesa si mai ales gradul de conservare si nu daca are sau cate intreruperi.
Probabil ca si la acest an, ca si la 1900, nu vom gasi o piesa " perfecta ".
Doresc sa va pun si eu o intrebare.
Aversul piesei este ca grd. de conservare mult peste reversul prezentat ( si ca relief , dar si ca prospetime in camp ) !
Apartine aversul cu adevarat de piesa prezentata, sau este de la un 1900 ?
Multumesc anticipat !
Pe partea dreapta, pe la ora 14 este o intrerupere mai clara, in rest crengute mai subtirele, dar sunt.
La 50 Bani 1901 este interesanta piesa si mai ales gradul de conservare si nu daca are sau cate intreruperi.
Aversul piesei este ca grd. de conservare mult peste reversul prezentat ( si ca relief , dar si ca prospetime in camp ) !
Multumesc anticipat !
Curiosity Killed The Cat !
Va multumesc pentru raspuns.Este aceasi moneda,as vrea sa precizez ca a stat cateva ani buni intr-un sertar/suport de monede,imbracat cu catifea,si a luat patina mai mult pe avers( partea ce a avut contact cu catifea) decat pe reversul,dar e si datorita luminei la fotografiat ca am pozat-o grabit.Am sa incerc sa mai fac poze mai clare.Cristian Ciuplea scrie:D-le Iason, la majoritatea pieselor prezentate , intreruperile-s mai pregnante fata de piesa dvs.
Multumesc anticipat !
Cine nu cunoaste si nu stie ca nu cunoaste este un idiot.Lasa-l!