identificare moneda ciudata

Monede România, monede străine.

Moderatori: Deus, Comboloi

Scrie răspuns
mariandrept
**
**

identificare moneda ciudata

Mesaj de mariandrept »

buna ziua . am aceasta moneda si nu stiu din ce tara este. va rog sa ma ajutati s-o identific.

are 2,50 grame
diametru 23 mm
Fişiere ataşate
DSC00116.JPG
DSC00115.JPG
mariandrept
**
**

Re: identificare moneda ciudata

Mesaj de mariandrept »

sa fie maroc , israel , sau alta tara?
Pagan_Cat
**
**

Mesaj de Pagan_Cat »

Nu cred ca e moneda; nu cred ca exista vreo moneda cu coasa pe ea. :D
Posibil sa fie un token de la wiccani / goetia & stuff. Mie imi seamana mai degraba cu un sigiliu din Keys of Solomon. Sunt multe monede folosite in "vraji/blesteme" de acestia.
Pe partea monedei cu hexagrama s-ar putea sa fie simbolurile astrologice ale planetelor din alchimie pe margini. Simbolul tau de pe cealalta parte a monedei nu l-am gasit in lista asta pe care o am eu de sigilii: http://www.esotericarchives.com/solomon/ksol.htm#chap21
Dar exista multe variatii, asa ca nu stiu sa iti zic daca esti blestemat sau nu de zeii pagani. :)

EDIT: nevermind ti-am gasit simbolul, se pare ca invoca pe zeita Venus. De bine sau de rau nu stiu. :) http://www.esotericarchives.com/agrippa/agripp2b.htm
Aproape de sfarsitul paginii din link gasesti simbolul tau.
mariandrept
**
**

Mesaj de mariandrept »

am ramas surprins , nu stiam ca exista asa ceva,
m am uitat unde ai zis tu
The Seals, or Characters.Of Venus
si chiar ai dreptate e acelasi semn cu coasa ,luna

foarte ciudat...
mariandrept
**
**

Mesaj de mariandrept »

insa n ar putea vreo tara sa puna simbolul zeitei venus pe moneda ei??
Pagan_Cat
**
**

Mesaj de Pagan_Cat »

Pana acum vreo 100 de ani, lumea era arsa pe rug daca desena simboluri deastea pe orice in orice tara. Moda ocultismului a inceput prin era victoriana dar medalionul tau pare rosacrucian / alchimist deci poate chiar secolele 16-17, iar moda cu neopaganismul acum vreo 30 de ani - cand nu prea mai aveau putere religiile.
mariandrept
**
**

Mesaj de mariandrept »

persoana de la care am cumparat moneda avea inca 5 monede similare.
insa celelalte erau mult mai uzate .
toate aveau steaua lui david pe ele dar erau diferite.
am ales-o pe asta ca era in starea cea mai buna.
mentionez ca am crezut ca e marocana veche. am dat pe ea 15 lei.
colectionez cate o moneda din fiecare tara, provincie, regiune istorica etc, si nu mai vazusem modelul asta.
sper sa nu fie vreo moneda/token facuta recent. cred ca trebuia sa iau una mai uzata macar stiam sigur ca e veche.
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Pagan_Cat scrie:Pana acum vreo 100 de ani, lumea era arsa pe rug daca desena simboluri deastea pe orice in orice tara.
Sunteti sigur de asta?? Pana acum vreo 100 de ani, deci cam pana a inceput ww1?? In orice tara??
Pagan_Cat
**
**

Mesaj de Pagan_Cat »

mariandrept scrie:persoana de la care am cumparat moneda avea inca 5 monede similare.
insa celelalte erau mult mai uzate .
toate aveau steaua lui david pe ele dar erau diferite.
am ales-o pe asta ca era in starea cea mai buna.
mentionez ca am crezut ca e marocana veche. am dat pe ea 15 lei.
colectionez cate o moneda din fiecare tara, provincie, regiune istorica etc, si nu mai vazusem modelul asta.
sper sa nu fie vreo moneda/token facuta recent. cred ca trebuia sa iau una mai uzata macar stiam sigur ca e veche.
Majoritatea monedelor cu hexagrama din Maroc au data AH scrisa in cifre ... europene.
Monedele cu hexagrama din Libia au data AH scrisa in cifre arabe.
Monedele cu hexagrama din Iraq au o stea si o semiluna in interiorul hexagramei ... de obicei.
Monedele cu hexagrama din Travancore au o ... zeitate stilizata: http://static-numista.com/catalogue/pho ... /g1815.jpg sau un melc de mare care seamana cu un elefant stilizathttp://static-numista.com/catalogue/pho ... /g1993.jpg.
Alte monede cu hexagrame nu mai stiu. Cam asta e micul ghid pentru monede cu hexagrama.

P.S. Sa nu imi dati in cap cu monede antice cu hexagrame ca despre alea nu stiu nimic ce exista si ce nu.
Aldorus scrie:
Pagan_Cat scrie:Pana acum vreo 100 de ani, lumea era arsa pe rug daca desena simboluri deastea pe orice in orice tara.
Sunteti sigur de asta?? Pana acum vreo 100 de ani, deci cam pana a inceput ww1?? In orice tara??
Nu vad vreun rege/guvern al vreunei tari sa puna simboluri oculte pe monede care reprezinta vreun rege/stat. Mai ales simboluri care chiar si in ziua de azi in unele tari (Romania) sunt considerate simboluri de "roacheri satanisti".
mariandrept
**
**

Mesaj de mariandrept »

am vazut ca si in india s-a folosit hexagrama
http://en.numista.com/catalogue/pieces67461.html

1 cash 1690-1801
arcot
Pagan_Cat
**
**

Mesaj de Pagan_Cat »

mariandrept scrie:am vazut ca si in india s-a folosit hexagrama
http://en.numista.com/catalogue/pieces67461.html

1 cash 1690-1801
arcot
Uuu pe Arcot nu stiam - doar pe Travancore. Mi-a mai zis cineva ca si Vijayangara tot din India au mai avut dar nu sunt pe numista si nici in Krause - sunt prea vechi. :)

Apropo ar trebui sa iti adaugi colectia pe numista daca colectionezi in stilul One Coin From Every Country pentru ca iti deseneaza o harta frumoasa cu colectia. Harta mea:
Imagine
Gri = 0 Rosu = 41
PRONUMISMATICA
Site Admin

Mesaj de PRONUMISMATICA »

Pagan_Cat scrie:
Aldorus scrie:
Nu vad vreun rege/guvern al vreunei tari sa puna simboluri oculte pe monede care reprezinta vreun rege/stat. Mai ales simboluri care chiar si in ziua de azi in unele tari (Romania) sunt considerate simboluri de "roacheri satanisti".
Ce ati raspuns nu are nicio legatura cu ce am intrebat eu.
Sunteti politician cumva? :)
mariandrept
**
**

Mesaj de mariandrept »

salut .
am inceput sa aleg pe harta numista tarile pe care le am .
este interesant.
si la sfarsit iti da si o lista in excell cu pozele de la monedele alese.
Scrie răspuns