2 lei 1901
470 + 20% + 7% + S&H + comision suplimentar metoda plata=> ~630-650EAlnaibii scrie:O piesa in stare asemanatoare cu ultimele doua din linkurile de mai sus s-a vandut cu 470 euro la Kunker
http://transylvanian-numismatics.com/po ... 830&cid=14
Piesa de la kunker este mai uzata, dupa parerea mea, decat oricare dintre cele 4 de pe okazii, si semnificativ mai slaba decat primele doua.
Altfel, moneda a fost destul de abundenta in ultimele 12 luni, eu observand aproximativ 15 piese diferite.
- Fişiere ataşate
-
- 2lei1901-2010-2011_sm.jpg (155.65 KiB) Vizualizat de 15437 ori
"Investiția, băiete, nu înseamnă a da, ci a lua." - Restul e tăcere (2007)
Re: 2 lei 1901
omu a pus un pret rezonabvil pt buzunarul romanului si la starea de conservare care este....variantele proof coin.....eu nu prea am incredere ...pot fi falsuri.....faptul ca este circulata si are ceva uzura .....este mai
credibila ca afi autentica si nu este un fals....o meroda sigura pr stabilirea autenticitatii unei monede mai
ales la cele din aur este cantarirea si masurarea diametrului care trebuie sa corespunda cu cele de catalog
credibila ca afi autentica si nu este un fals....o meroda sigura pr stabilirea autenticitatii unei monede mai
ales la cele din aur este cantarirea si masurarea diametrului care trebuie sa corespunda cu cele de catalog
-
Cristian Ciuplea

-----------------------------------------------------------------------------------danutz scrie:unde pot gasi o imagine cu un 2 lei 1901 autentic
daca are cineva aceasta piesa o poate posta
sau cum o diferentiez d una din 1900
2 Lei 1901, bun !
Curiosity Killed The Cat !
Puteti posta imaginea la o rezolutie mai buna ?
Intre timp am gasit-o :
https://new.liveauctioneers.com/item/36870872
5000 EUR desi nu este UNC ! Nu-i cam mult ?
Intre timp am gasit-o :
https://new.liveauctioneers.com/item/36870872
5000 EUR desi nu este UNC ! Nu-i cam mult ?
-
Cristian Ciuplea

Daca era AU, deci AU cinstit, 5000,- erau cam putin.
In gradul de " aproape UNC " moneda ar fi de foarte mare raritate.
Aceasta piesa, gradata de NGC, este un VF-XF.
Pentru AU ii lipseste mult relief si foarte mult luciu din bataie.
Majoritatea monedelor originale sunt curatate mecanic si sterse, adica F pana in F-VF.
Si tot cam asa sunt si cele facute din 1900.
In gradul de " aproape UNC " moneda ar fi de foarte mare raritate.
Aceasta piesa, gradata de NGC, este un VF-XF.
Pentru AU ii lipseste mult relief si foarte mult luciu din bataie.
Majoritatea monedelor originale sunt curatate mecanic si sterse, adica F pana in F-VF.
Si tot cam asa sunt si cele facute din 1900.
ca sa determini autenticitatea monedei si sa nu iei teapa.... mai ales in cazul monedelor proof....
trebuie verificate valorile de catalog ...masa si diametru ....o moneda falsa este intodeauna mai usoara
...Sfatul meu este sa verificati moneda inainte de a o cumpara adica sa va intalniti cu vanzatorul....o moneda
care valoreaza 500 de euro nu se cumpara prin posta...
trebuie verificate valorile de catalog ...masa si diametru ....o moneda falsa este intodeauna mai usoara
...Sfatul meu este sa verificati moneda inainte de a o cumpara adica sa va intalniti cu vanzatorul....o moneda
care valoreaza 500 de euro nu se cumpara prin posta...
-
Cristian Ciuplea

In cazul monedelor proof eu nu cred ca se pot falsifica asa usor, incat sa si pacaleasca.
In cazul monedei de 2 Lei 1901, facuta din 1900, nu mai ajuta o cantarire sau masurare.
Si treaba cu cantaritul este foarte relativa !
In cazul monedei de 2 Lei 1901, facuta din 1900, nu mai ajuta o cantarire sau masurare.
Si treaba cu cantaritul este foarte relativa !
-
Cristian Ciuplea

.............................................danutz scrie:unde pot gasi o imagine cu un 2 lei 1901 autentic
daca are cineva aceasta piesa o poate posta
sau cum o diferentiez d una din 1900
Fostul nr. 894 ( NGC , detalii AU, adica circulata si curatata mecanic ) s-a vandut cu 7050 $